'The Lord of the Rings: The Rings of Power' en hoe Peter Jackson uit de serie verdween

Films | Nomadische hobbits, tot slaaf gemaakte elven, een bebaarde dwerg en een Balrog: Prime Video onthult vanaf 2 september de langverwachte serie van 'The Lord of the Rings'. Hoewel de trilogie hand in hand gaat met Peter Jackson, heeft de serie toch een andere regisseur gekozen. Proximus Pickx vertelt je hoe dat komt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vijf jaar geleden kocht Amazon Prime de rechten op de 'Lord of the Rings'-romans van J.R.R. Tolkien voor 250 miljoen dollar. Ondertussen is het bijna tijd voor het eerste seizoen van 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'. In totaal zijn er vijf seizoenen van elk tien uur gepland. De eerste herintroduceert de wereld van Midden-aarde en speelt zich 4000 jaar voor de filmtrilogie van regisseur Peter Jackson af.

Meer in het bijzonder speelt 'The Rings of Power' zich af tegen de achtergrond van de 'Second Age', een fictieve historische periode in Tolkiens universum waarover hij betrekkelijk weinig details heeft prijsgegeven. Dit gaf de makers van de serie meer ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten.

De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een reeks bekende en nieuwe personages die te maken krijgen met de gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, over de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, en het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart. Deze koninkrijken en personages zullen sporen nalaten.


Peter Jackson aan de kant gezet? 

De beroemde Nieuw-Zeelandse regisseur van de trilogie, Peter Jackson, werd niet geraadpleegd voor deze nieuwe serie. Onlangs vertrouwde hij de Hollywood Reporter toe: "Ze vroegen of Fran Walsh, de schrijver en producer, en ik er deel van wilden uitmaken. Ik zei dat ik die vraag niet kon beantwoorden zonder een script te zien. Ons werd verteld dat we het zouden krijgen zodra de eerste elementen klaar waren... Maar we hebben het nooit gekregen. Dat is het laatste wat we erover gehoord hebben, maar dat geeft niet, ik klaag helemaal niet."

"Ik ben niet het soort kerel dat mensen kwaad toewenst", vervolgt de regisseur. "Films maken is al ingewikkeld genoeg. Als iemand een goede film of een goede tv-serie maakt, moeten we dat vieren. Ik kijk ernaar uit om het te zien als een perfect neutrale kijker."

Het eerste seizoen van 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' is vanaf 2 september beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top