Hooverphonic maakt zich klaar om de Proximus Pop-Up Arena in vuur en vlam te zetten

Festivals | Maak je allemaal klaar, want niemand minder dan Hooverphonic komt naar de Proximus Pop-Up Arena. De Belgische band, die onlangs furore maakte met een veiligheidslied voor Brussels Airlines, treedt op 14 augustus in Middelkerke op met een symfonisch orkest. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na hun uitverkochte concertreeks treedt Hooverphonic op in de Proximus Pop-Up Arena. Alex Callier, Raymond Geerts en Geike Arnaert spelen hun grootste hits begeleid door het Belgian Session Orchestra. Hun liedjes zullen klinken zoals ze destijds geschreven zijn: filmisch, imposant, melancholisch en grandioos! 

De band kwam onlangs nog in het nieuws met een origineel nummer met de tekst van de veiligheidsinstructies van Brussels Airlines. Het lied werd eerder deze maand voorgesteld op Brussels Airport tijdens een kort concert aan een instapgate, samen met de begeleidende veiligheidsvideo. De video is nu te zien op alle langeafstandsvliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij.

Nieuwe hit?

Brussels Airlines wilde met een opvallende video de aandacht van haar passagiers vestigen op de veiligheidsinstructies tijdens een vlucht. Tot voor kort gebeurde dit in de vorm van een humoristische animatiefilm, en daarvoor waren de Rode Duivels er al eens bij betrokken. De instructies worden nu overgebracht door Hooverphonic met een aanstekelijk nummer gebaseerd op de exacte tekst van de instructies en een videoclip met een surrealistische beelden, waaronder een artistiek eerbetoon aan Magritte.

Voorlopig is het liedje beschikbaar op de YouTube-pagina van Brussels Airlines. "Maar als de radiostations het nummer beginnen te spelen, weet je nooit of we het misschien zullen moeten zingen tijdens onze optredens!", glimlacht Alex Callier, bassist en mede-oprichter van de band.

Afspraak met Hooverphonic op zondag 14 augustus om 20 uur met in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. En voor degenen die aarzelen om te komen, vergeet niet dat de volgende dag een feestdag is! Tickets zijn hier verkrijgbaar. 

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top