Het is Showtime in de VOD-catalogus van Proximus

Films | Met het festivalseizoen volop in gang krijgen we maar geen genoeg van de muzikale spektakels. Wie zijn films ook graag vol podia, lichten en geweldige muziek heeft, kan terecht in de VOD-catalogus van Proximus Pickx, waar de Showtime-collectie op je staat te wachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elvis

Na de enorme successen van ‘Rocketman’ en ‘Bohemian Rhapsody’ was het tijd om ook een andere muzikale legende zijn eigen biopic te geven, the king himself, Elvis Presley. Regisseur Baz Luhrmann (‘The Great Gatsby’, ‘Moulin Rouge!’) besloot het verhaal van de rock-‘n-rollgod te vertellen vanuit het perspectief van Colonel Tom Parker, zijn manager. De film kwam enkele maanden geleden uit en werd na ‘Bohemian Rhapsody’ de meest succesvolle muzikale biopic aller tijden.

In de titelrol zien we de acteur Austin Butler, die zijn carrière startte met tienerfilms en later op het podium en in films als ‘Once Upon a Time in Hollywood’ zijn opwachting maakte. Met de hoofdrol in ‘Elvis’ is zijn verdere carrière aan de top van Hollywood alvast verzekerd. Naast hem acteert de altijd schitterende Tom Hanks als manager Parker.

‘Elvis' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Suprêmes

Suprême NTM, bestaande uit de rappers Joeystarr en Kool Shen, was een grondlegger van de Franse hiphopscene. In 1989 was er nog geen sprake van de weelderige Franse rapwereld die we vandaag kennen, maar NTM stond klaar om daar verandering in te brengen. Samen met IAM worden zij beschouwd als de eerste Franse rapgroep. De twee jonge mannen uit de balieues rond Parijs rapten over hun moeilijke jeugd, hun afkeer van de politie en klassenongelijkheid.

Suprêmes’ vertelt het verhaal van die twee jonge artiesten die hun frustraties van zich af rapten en in hiphop een manier van zelfexpressie vonden. Théo Christine en Sandor Funtek spelen de rollen van Joeystarr en Kool Shen, twee MC’s die hun land zouden veroveren.

‘Suprêmes’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

West Side Story

Wat krijg je al seen levende legende een remake maakt van een iconische musical? In het geval van Steven Spielberg en zijn ‘West Side Story’ een hele stapel awards! Een geliefde prent als ‘West Side Story’, die geïnspireerd is door Shakespeares ‘Romeo & Julia’, opnieuw maken, is geen sinecure. Maar toen Spielberg in 2014 al interesse toonde om een eigentijdse versie te maken van het tijdloze verhaal, hadden we hoge verwachtingen.

In 2021 verscheen de film in de zalen, maar omdat de effecten van de pandemie nog zeer voelbaar waren en omdat musicals het tegenwoordig wel vaker moeilijk hebben in de cinema, was de opbrengst wat teleurstellend. Dat doet echter geen afbreuk aan de kwaliteit van de film, want de reacties waren lovend. De film werd genomineerd voor zeven Oscars, Ariana DeBose won die voor beste vrouwelijke bijrol. Reken daar nog drie Golden Globes, twee BAFTA’s, een SAG en twee Critics’ Choice Awards bij en je kan zeker van een succes spreken.

‘West Side Story’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Rocketman

Reginald Dwight, een kleine jongen met een groot muzikaal talent, groeit op in een doorsnee arbeidersbuurt. Tijdens zijn jeugd wordt muziek steeds belangrijker en begint hij zelf liedjes te maken. Geleidelijk aan ontpopt de wat verlegen jongeman met een brilletje zich tot een iconisch figuur. Zijn zelfvertrouwen stijgt, hij neemt een nieuwe naam aan en zijn brillen en kostuums worden steeds extravaganter. Zo wordt de onvergetelijke Elton John geboren.

Rocketman’ vertelt het verhaal van Elton John, de Britse excentrieke popmuzikant die een van de groten der aarde werd. In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij, gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. Andere rollen zijn voor Jamie Bell als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden als John Reid, Eltons eerste manager en Bryce Dallas Howard als Eltons moeder Sheila Farebrother.

‘Rocketman’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Marry Me

Jennifer Lopez en Owen Wilson spelen in deze romantische komedie een onverwacht koppel. Popster Katarina (Lopez) besluit met haar verloofde te trouwen tijdens een concert, maar net voor de ceremonie ontdekken zij en de roddelpers dat haar aanstaande ontrouw is. Gescheiden leerkracht Charlie (Wilson) staat toevallig in het publiek met een bord waarop de titel van Katarinas recentste hit staat, ‘Marry Me’. Katarina beslist dan maar impulsief om hem uit het publiek te plukken en met hem te huwen in plaats.

Regisseur Kat Coiro richtte zich na haar film ‘A Case of You’ in 2013 uitsluitend nog op televisieprogramma’s. Zo maakte ze afleveringen van ‘It’s Always Sunny in Philadelphia’, ‘Modern Family’ en het aankomende ‘She-Hulk’. Dit jaar keerde ze – passend rond Valentijnsdag – terug naar het grote scherm met ‘Marry Me’.

‘Marry Me’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top