Bekijk 'House of the Dragon', de spin-off van 'Game of Thrones', binnenkort op Streamz

Series | Duid maandag 22 augustus maar aan in je agenda. Want dan kan je via het Vlaamse streamingplatform Streamz naar ‘House of the Dragon’ kijken, de nieuwe spin-offserie van ‘Game of Thrones’. Proximus Pickx vertelt je alles wat je over deze spannende serie moet weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fans van ‘Game of Thrones’ opgelet! Vanaf maandag 22 augustus kunnen jullie via ‘House of the Dragon’ opnieuw avonturen beleven in de fictieve wereld van Westeros. Jon Snow, Daenerys Targaryen en Tyrion Lannister zijn echter niet van de partij want de gebeurtenissen in ‘House of the Dragon’ vinden 200 jaar voor die uit ‘Game of Thrones’ plaats.

IJzeren Troon, snode plannen en draken

We krijgen te zien hoe de machtige familie Targaryen een troonopvolger moet aanduiden voor koning Viserys Targaryen. Prinses Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy) maakt aanspraak op de IJzeren Troon maar daar willen enkele invloedrijke personen uit Westeros een stokje voor steken. Zij zien broer Daemon Targaryen (Matt Smith) liever met de plak zwaaien en broeden vervolgens op een listig plannetje om dat te laten gebeuren. De troonopvolging gebeurt best snel want het risico dat er een burgeroorlog uitbreekt in Westeros wordt met de dag groter.

De makers van ‘House of the Dragon’ hebben de mosterd gehaald uit hetzelfde receptenboek als ‘Game of Thrones’, namelijk de schrijfsels van de Amerikaanse auteur George R.R. Martin. Hij legde met het boek ‘Fire and Blood’ de basis voor ‘House of the Dragon’ en was betrokken bij de totstandkoming van de serie. Het eerste seizoen van ‘House of the Dragon’ is volgens Martin “ongelofelijk goed” en bevat vermoedelijk talloze machtspelletjes in een uiterst spannende en bijwijlen bloeddorstige setting waar natuurlijk ook de nodige draken zullen in tevoorschijn zullen komen.

Ontdek het eerste seizoen van ‘House of the Dragon' vanaf 22 augustus op Streamz via Proximus Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top