Topfitte Raymond van het Groenewoud komt naar de Proximus Pop-up Arena in Middelkerke!

Festivals | Na Adamo en de bijzondere musicalshow ‘One Night Only’ is het op 6 augustus de beurt aan Raymond van het Groenewoud. Hij geeft dan een concert in de Proximus Pop-up Arena in Middelkerke en krijgt daarvoor bijzondere versterking. Het Antwerp Philharmonic Orchestra tilt de klassiekers van dit Belpop-icoon ongetwijfeld naar een hoger niveau. Proximus Pickx vertelt je alles wat je moet weten over deze show.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooraleer we vooruitblikken naar de show van Raymond van het Groenewoud in Middelkerke, keren we even terug in de tijd. Deze zomer liet de 72-jarige zanger zien dat hij het zingen nog niet verleerd is. Op de laatste dag van de Gentse Feesten pakte Raymond uit met een show van maar liefst acht uur lang. Na de start omstreeks 1 uur 's nachts speelde hij zo’n 110 nummers. De zon was al lang op, de bakkers hadden hun winkels al een drietal uur geopend en toch bleef de band het beste van zichzelf geven voor een bomvol Walter De Buckplein

We kunnen dus concluderen dat van het Groenewoud nog in uitstekende vorm verkeert en helemaal klaar is voor de rest van de zomer. De bezoekers van de Proximus Pop-up Arena zijn bij deze gewaarschuwd, want het dak van de tent in Middelkerke zal er ongetwijfeld afgeblazen worden.

Biografische teksten

Raymond van het Groenewoud start zijn carrière in 1967. Van een eerste bandje gaat het richting een orkest waar hij met zijn vader in speelt. Begin jaren zeventig treedt hij aan in de band van Johan Verminnen. In 1973 lanceert hij zijn debuutalbum ‘Je moest eens weten hoe gelukkig ik was'. Naast het titelnummer groeit ook 'Maria Maria, ik hou van jou" uit tot een Nederlandstalige klassieker. Later volgen nog de klassiekers 'Gelukkig zijn', 'Meisjes', ‘Liefde voor Muziek’, ‘Twee meisjes’, 'Je veux de l'amour' en 'Chachacha'. Het zijn stuk voor stuk nummers die intussen in het collectief muzikaal geheugen gegrift staan. 

In 1978 wordt zijn nummer ‘Vlaanderen boven’ verkozen tot het officiële Vlaamse feestlied. Door zijn enorm poëtisch talent weet Raymond van het Groenewoud teksten te schrijven die het publiek zowel doen dansen als ontroeren. Zijn nummers zitten boordevol levenslessen en gaan vaak over de zanger en schrijver zelf. In zijn boek 'Raymond van het Groenewoud - In mijn hoofd (2011)' komt onder meer aan bod dat de zanger drie keer trouwde en zeven serieuze liefdesrelaties heeft gehad. Zijn turbulente liefdesleven vormde volgens hen een grote inspiratiebron voor hits als ‘Bleke Lena’, Daddemeelee’, ‘Maria, ik hou van jou’, ‘Danielle’, en ‘Zjoske, schone meid’.

Onvergetelijke ervaring

In de Proximus Pop-up Arena brengt Raymond van het Groenewoud een uitgebreid arsenaal aan klassiekers. Zijn grootste hits zullen ongetwijfeld aan bod komen en krijgen dankzij een 20-koppig orkest een extra magische laag. Het Antwerp Philharmonic Orchestra voegt een symfonische toets toe aan de passionele muziek van de 72-jarige zanger. Om je een idee te geven hoe bijzonder dat orkest is: ze stonden samen met Andrea Bocelli op het podium tijdens zijn Franse en Belgische stop van zijn tour. Deze avond kan je dus absoluut niet missen!

Het concert van Raymond van het Groenewoud is vanaf 17 augustus ook terug te bekijken via de VOD-catalogus van Proximus Pickx. Via deze website kan je de afgelopen concerten al herbekijken.

Tickets en meer informatie over het concert van dit Belpop-icoon kan je terugvinden via deze website.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top