Pickx@the festivals: Frankrijk aan zet op de voorlaatste dag Tomorrowland

Festivals |

Het derde en laatste weekend van Tomorrowland is gelanceerd. Zoals steeds helpt Proximus Pickx je doorheen het indrukwekkende programma, met op deze zaterdag 30 juli speciale aandacht voor de Franse dj’s, want die zijn vandaag vertegenwoordigd door drie absolute toppers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze zaterdag schieten ze in Boom al vroeg uit de startblokken, want om 12u geeft Laidback Luke bijvoorbeeld al present op de MainStage. Dit keer in de gedaante van Wayback Luke, een format waarin hij -zoals de naam al geeft- niet vies is van wat ‘gouwe ouwen' uit zijn platencollectie. Een setlist bestaande uit de hedendaagse toppers, maar vooral dus ook de klassiekers uit de gouden jaren van de housescene. Na hem doet de Belgische Daddy K de Harbour House vibreren met zijn eclectische electro-dance.

Tegen de avond zou je dan perfect warm gedraaid moeten zijn voor de set van Martin Solveig en Kungs. Samen! Jawel, je leest het goed, de twee Franse superster-dj’s gaan vanaf 18u40 een exclusieve samenwerking aan op de MainStage van Tomorrowland. Voor hen wellicht even spannend als voor het dansvolk voor hun neus. We zijn heel benieuwd naar die back-to-backset, want als er één ding buiten kijf staat, dan is het wel dat Solveig en Kungs perfect weten hoe je een dansbare househit maakt. Een uurtje later is het de beurt aan Kölsch, die met een heel andere stijl, meer geïnspireerd op techno, evengoed in staat is te scoren bij een breed publiek. De ervaren Deense dj zal ongetwijfeld de Boomse grond aan de MainStage doen trillen van energie.

Om 21u dient zich aan de Glitterbox-stage nog zo een Franse hitmachine aan: Bob Sinclar. Vanuit de befaamde Kara Savi -het enorme slakkenhuis- zal hij een spervuur aan radiohits op de massa loslaten, denk maar aan ‘Love Generation’, ‘Rock This Party’ of ‘Sound of Freedom’. Danceclassics die net zo goed in het popgenre thuishoren en die sowieso iedereen bekend in de oren zullen klinken.

Ook de Belgen aan het feest

Maar het moeten niet altijd Fransen zijn die als supersterren mogen paraderen, ook ons land heeft genoeg vedetten in de aanbieding. Lost Frequencies bijvoorbeeld, die tijdens deze editie van Tomorrowland zelfs zijn eigen podium heeft, waar hij op deze voorlaatste dag van het paradijselijke festival nog eens zelf achter de mengpanelen gaat staan. Vanaf 21u30 speelt hij op The Library-stage. Anderhalf uur pure pret en uiterst dansbare housegrooves. Felix De Laet, zoals hij echt heet, scoorde internationaal grote hits met ‘Are you with me’, ‘Reality’, ‘Beautiful life’, ‘Crazy’ en ‘Melody’. De Brusselaar mag gerust met de borst vooruit naast die andere groten gaan staan. Hij krijgt in zijn tijdslot wel serieuze concurrentie van AfroJack, de Nederlander die op MainStage zijn aanstekelijke electro-house op de weide loslaat.

Na AfroJack is het de beurt aan de peetvaders van Tomorrowland: Dimitri Vegas en Like Mike. De twee Belgische broers met Griekse roots zijn samen met het festival groot geworden en gelden nu als absolute wereldtoppers in het dancegenre. Al twee keer (2015 en 2019) werden ze door DJ-Mag verkozen tot beste dj’s ter wereld. Wie beter dan zij kunnen deze voorlaatste dag mee afsluiten? Hun mythische hymnes (‘Chattahoochee’, ‘The Hum’, ‘Hey Baby’, ‘Higher Place’) en machtige visuals voeren je mee naar verborgen gebieden in je lichaam en geest.

Om de dag af te sluiten mag een ander icoon uit de Belgische elektronische scene opdraven: Charlotte De Witte. De Gentse bouwde gestaag aan haar reputatie en staat anno 2022 te boek als de ongekroonde prinses van de techno. Op de MainStage mag zij, ongetwijfeld onder begeleiding van een fameus staaltje vuurwerk, de feestende TML-gangers nog een laatste adrenalineshot toedienen vanaf 23u50. Voor zij die het hardere technowerk minder genegen zijn, biedt The Library soelaas. Daar begint Netsky om middernacht aan een set, zijn drum & bass is van het meer toegankelijke soort. Zoals steeds biedt het programma van Tomorrowland dus voor elk wat wils.

Beleef Tomorrowland live vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer. Je kan tussen 15 en 31 juli alle beschikbare concerten terugvinden op Pickx.be. Of volg het 's avonds vanaf 18 u verder via de app of op Pickx Live (zender 11).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top