Kan Union SG stunten tegen Rangers FC?

UEFA Champions League | Union SG staat voor een enorme uitdaging. De Brusselaars nemen het aanstaande dinsdag 2 augustus in Leuven op tegen Rangers FC. De mannen van Karel Geraerts willen in de heenmatch van de derde voorronde in de Champions League een goed resultaat bij elkaar spelen om een week later met ambitie richting Schotland te kunnen trekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union SG speelde 58 jaar geleden voor het laatst in Europa en met Rangers FC treffen ze in de derde voorronde van de Champions League een traditieclub. Rangers is een stevige tegenstander, want ze wisten enkele maanden geleden nog de finale van de Europa League te halen, maar daar bleek Eintracht Frankfurt uiteindelijk te sterk te zijn. Union SG zal niet in het eigen Joseph Marien-stadion aantreden, want dat voldoet niet aan de UEFA-normen voor Europese wedstrijden, waardoor ze in het stadion van Oud-Heverlee Leuven zullen spelen.

Zware jaren voor Rangers

Rangers kende woelige jaren. In 2012 werd de Schotse topclub teruggezet naar de vierde klasse wegens financiële problemen en in 2016 wisten zij zich weer naar eerste klasse te voetballen. Vijf jaar later werden ze onder Steven Gerrard weer landskampioen. Die trok naar Aston Villa en momenteel is Giovanni van Bronckhorst de coach, maar hij moest de titel aan eeuwige rivaal Celtic laten. Rangers wist in Europa wel indruk te maken door Borussia Dortmund, Rode Ster Belgrado, Braga en Leipzig uit te schakelen. Tien jaar na de grootste crisis uit hun bestaan lijken ze weer aansluiting te hebben gevonden met de Europese subtop.

Bij de Schotten verloren ze met Calvin Bassey wel hun beste verdediger aan Ajax, dat maar liefst 23 miljoen euro betaalde. Rangers heeft wel nog heel wat oude bekenden van het Belgische voetbal in zijn kern. Zo staan Rabbi Matondo (ex-Cercle Brugge), Ianis Hagi (ex-KRC Genk), Fashion Sakala (ex-KV Oostende) en Kemar Roofe (ex-Anderlecht) er onder contract. De smaakmaker van de ploeg is echter James Tavernier. De rechterflankspeler en aanvoerder is al een aantal jaren de sterspeler van de ploeg en vorig seizoen was hij goed voor 18 goals en 17 assists in 58 matchen.

Geen druk voor Union SG

Het is duidelijk dat Union SG een zéér zware taak wacht, want voor de meeste spelers wordt het ook hun eerste Europese avontuur. De troepen van Karel Geraerts hebben niets te verliezen in deze twee wedstrijden en kunnen zonder druk deze match aanvangen.

Rangers is de grote favoriet en is het aan zijn stand verplicht om verder te gaan. Toch mogen de Brusselaars ook hopen op een stunt, want vorig jaar wisten ze al te verbazen in België. Kunnen ze dat ook in Europa?

Volg het UEFA Champions League-duel tussen Union SG en Rangers FC op dinsdag 2 augustus vanaf 20u40 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top