'Avatar: The Way of Water': de bekende cast en veel waterspektakel

Films | Als je in het jaar 2009 niet onder een steen geleefd hebt, zal je waarschijnlijk 'Avatar' gezien hebben. De blockbuster van James Cameron met de prachtige blauwe mannetjes heeft zijn stempel achtergelaten op de filmcultuur en won maar liefst drie Oscars. Na dertien jaar wachten, werd het dus tijd voor een vervolg: 'Avatar: The Way of Water'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Avatar: The Way of Water' is James Camerons meest geanticipeerde film van het jaar. Vooral omdat er maar liefst dertien jaar zit tussen de eerste kaskraker en zijn vervolg. Fans zitten dus op hete kolen. Gelukkig hoeven we niet helemaal op onze honger blijven zitten, want er zijn al een paar spectaculaire foto's uitgebracht van de nieuwe film. 

Nadat foto's van Kate Winslet in de aankomende 'Avatar: The Way of Water' opdoken op het internet, vingen we ook een eerste glimp op van Sigourney Weaver. De actrice was ook al te zien in de eerste film, maar speelt nu een heel ander personage. Weaver is namelijk te zien als blauwe buitenaardse tiener, Kiri, wat dus veraf ligt van Dr Grace Augustine, die ze speelde in de oorspronkelijke kaskraker. Volgens Entertainment Weekly is Kiri lid van de Na'vi en de geadopteerde dochter van Jake en Neytiri.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Avatar (@avatar)

Cast en releasedatum

In 'Avatar: The Way of Water' hebben Jake Sully en Ney'tiri een gezin gevormd en doen ze er alles aan om bij elkaar te blijven en elkaar te beschermen. Dat plan komt echter in het gedrang wanneer ze hun thuis moeten verlaten om de streken van Pandora te verkennen. Wanneer een oude dreiging op dat moment weer opduikt, moet Jake een moeilijke oorlog tegen de mensen uitvechten.

Goed nieuws alvast: de originele cast is opnieuw van de partij. Zoe Saldaña kruipt opnieuw in de huid van Na'vi prinses Neytiri, terwijl Sam Worthington terugkeert als de mens-naar-Na'vi, Jake Sully. Stephen Lang is terug als de overleden kolonel Miles Quaritch, en hij wordt de belangrijkste slechterik van de film. "Ik ga niet precies zeggen HOE we hem terugbrengen, maar het is per slot van rekening een sciencefictionverhaal", legt Cameron uit. Daarnaast zien we natuurlijk, zoals hierboven vermeld, ook Kate Winslet en Sigourney Weaver. 

Maar nu de vraag die iedereen zich stelt: wanneer komt 'Avatar: The Way of Water' uit? Dat is op 16 december 2022. Normaal gezien had hij al een jaar vroeger in de bioscoop moeten zijn, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. De opnames voor het vervolg startten in 2017, maar gezien de film een mix is van live-action en motion capture, is het geen verrassing dat het een tijdje heeft geduurd. In september 2020 onthulde Cameron dat ze "100% klaar" waren met Avatar 2 en ongeveer 95% klaar waren met Avatar 3. Je hoort het goed: er komt nog meer!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top