'I Am Legend': deze films hebben ook een alternatief einde

Films | Vrijdag kan je iets voor middernacht op Play4 kijken naar 'I Am Legend', een sciencefictionfilm met Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan en Salli Richardson in de hoofdrollen. Opmerkelijk aan deze film uit 2007 is dat de regisseur een volledig alternatief einde filmde, die je in de bioscoop en op dvd kon bekijken. Dit is niet de enige film waar dat gebeurde. Proximus Pickx grasduinde in de recente filmgeschiedenis om enkele voorbeelden te vinden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titanic (1997)

Iedereen kent wel het originele einde van deze Oscarwinnende kaskraker: een bejaarde Rose vaart mee met een onderzoeksschip die de Titanic opspoort. Op een nacht komt ze uit haar kajuit, wandelt tot aan de rand van de reling van het schip en haalt het kostbare juweel Heart of the Ocean uit haar zak. Ze kreeg de halsketting van haar verloofde Caledon Hockley. In de film wordt de zeldzame blauwe diamant gebruikt om Jack onterecht te beschuldigen van diefstal. Ondanks of juist vanwege de herinneringen die aan het kleinood verbonden zijn, gooit ze het juweel in de Atlantische Oceaan.

In het alternatieve einde staat de oude Rose al op de reling als haar kleindochter Lizzy en onderzoeker Brock haar opmerken. Ze denken dat Rose in het water gaat springen en rennen naar haar toe. Ze verklaart dan dat ze enkel van plan was om het juweel Heart of the Ocean in de oceaan te gooien. Ze laat het juweel nog één keer zien alvorens ze het in het water gooit.

Pride and Prejudice (2005)

In de Engelse versie van de film geeft de vader van Elizabeth Bennet (Keira Knightley) op het einde van de film uiteindelijk toestemming aan mijnheer Darcy (Matthew Macfadyen) om te trouwen met zijn dochter. Elizabeth is door het dolle heen en rent uit zijn bureau. Wanneer ze vertrekt, zegt haar vader dat hij tevreden is met zijn beslissing.

In het alternatieve einde, dat enkel in de Verenigde Staten werd gebruikt, heeft de regisseur een romantisch einde gebreid aan de film. Nadat haar vader aan Elizabeths toestemming heeft gegeven heeft om te trouwen met Darcy, gaan de tortelduifjes 's nachts aan een meer zitten en elkaar hartstochtelijk zoenen. Aanvankelijk zou deze scène ook in het Verenigd Koninkrijk vertoond worden, maar na een screening door een Brits testpubliek werd de passionele kus toch geschrapt. Volgens kijkers zou "het sensuele einde een blamage zijn voor het werk van Jane Austen, de auteur van de 'Pride and Prejudice'-boeken".

Blade runner (1982)

Deze filmklassieker van regisseur Ridley Scott eindigt op een romantische, positieve noot. In de laatste scènes verzoenen Deckard, een premiejager, en Rachel, een replicant waarop hij moest jagen, zich. De film eindigt met een fragment waarin het duo een nieuw leven tegemoet rijdt. Voor de première in 1982 werd deze film grondig aangepast, waardoor onder meer het einde een heel andere draai kreeg.

In 'Blade Runner: Final Cut' kan je een alternatieve maar tegelijk ook veel logischere eindscène bekijken. De voice-over op het einde van de film en de scène waarin Deckard en Rachel wegrijden is verdwenen. In de plaats zien we een scène waarin Deckard mijmert over zijn eigen verleden en zich realiseert dat hij ook wel eens een replicant kan zijn.



Bekijk ‘I Am Legend’ op vrijdag 22 juli om 23u10 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top