Kan Michy Batshuayi eindelijk een beslissende rol spelen bij Chelsea?

Voetbal | Na een periode waarbij hij werd uitgeleend aan de Turkse ploeg Besiktas maakt Michy Batshuayi nu zijn rentree bij de Britse topclub Chelsea. Met het WK van dit najaar in het achterhoofd, moet de Rode Duivel absoluut op zoek naar een ploeg waarin hij veel speelminuten kan krijgen. Hopelijk krijgt onze landgenoot die mogelijkheden bij Chelsea.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds zijn vertrek bij Marseille in juli 2016 verloopt de carrière van Michy Batshuayi niet zonder slag of stoot. Na een toptransfer van net geen 40 miljoen euro heeft hij er huurperiodes bij Dortmund, Valencia, Crystal Palace en Besiktas op zitten. Die uitleenbeurten bleken achteraf amper succesvol en bij zijn effectieve werkgever in de Premier League wordt de Rode Duivel te vaak naar de bank verwezen. 

Anderzijds toont de aanvaller wel dat hij bij de kleine kansen die hij krijgt, wel vaak trefzeker is. Wellicht zorgt zijn soms onprofessioneel gedrag ervoor dat hij de coach en het sportief management van de ploegen waar hij speelt, moeilijk vertrouwen kan geven. 

Bij zijn uitleenperiode in Turkije maakte Batshuayi ondanks veertien competitiedoelpunten geen indruk, maar dit jaar kan onze landgenoot daar verandering in brengen. Nu hij terug bij The Blues zal spelen en zijn werkgever afscheid nam van die andere Rode Duivel, Romelu Lukaku, zou Batshuayi wel eens de ideale vervanger kunnen zijn. Misschien zorgt Lukaku’s vertrek ervoor dat we eindelijk de échte kwaliteiten van de voormalige speler van Standard te zien krijgen?

Tuchel geeft hem een kans

Chelsea is momenteel op trainingskamp in de Verenigde Staten en rekent wel degelijk nog steeds op Michy Batshuayi, wiens contract in juni 2023 afloopt. Thomas Tuchel, coach bij The Blues, liet eerder al weten alle spelers in zijn kern kansen te willen geven. “Iedereen heeft een kans om zichzelf te laten zien. Bij gasten als Michy Batshuayi is die kans erg groot. Het is aan hen om te spelen, zij zijn verantwoordelijk voor wat er kan gebeuren als ze zich 100 procent inzetten”, vertelde de Duitser op een persconferentie. 

Door de concurrentie binnen zijn eigen ploeg zal de Duivel zich als nooit tevoren moeten bewijzen om te vermijden dat hij opnieuw voornamelijk de bank mag warm houden. Als hij echt nog eens wil schitteren bij Chelsea, dan moet hij vooral met meer regelmaat gaan spelen. Sinds hij bij de Londense topclub toekwam, scoorde hij slechts 25 doelpunten in 77 wedstrijden. Bovendien was hij in de Premier League maar vijftien keer trefzeker. Als speler in de aanvalslijn van een club die bij de beste van Europa hoort, is dat niet om over naar huis te schrijven.

Terug naar Turkije?

Als Michy Batshuayi de coach van Chelsea kan overtuigen, is het nog maar de vraag of hij genoegen zal nemen met een reserveplaats achter Timo Werner en Kai Havertz. Zelfs al speelt de Duivel weldra de pannen van het dak, dan nog krijgen de andere aanvallers wellicht voorrang. Met het WK van later dit jaar, zal Batshuayi zich meer in de kijker willen spelen om zeker te zijn van een plaats in de basis van bondscoach Martinez. Als hij merkt dat hij onder Tuchel te weinig kansen krijgt, kan Batshuayi zijn contract ook nog steeds openbreken om naar een andere ploeg te verhuizen. Aangezien zijn overeenkomst normaal gezien volgend jaar al afloopt, is dat een zeer realistisch scenario. 

Basaksehir, de club waar landgenoot Nacer Chadli speelt, zou sterk geïnteresseerd zijn in de Duivel. Geruchten doen ook vermoeden dat de ploeg hem een mooi aanbod voor een permanente transfer wil overmaken. Voor Michy Batshuayi is de competitie niet nieuw, aangezien hij er vorig jaar nog als speler van Besiktas in speelde. Ook dit scenario is dus erg realistisch. Voorlopig blijven onze landgenoot en zijn omkadering het trainingskamp bij Chelsea afwachten. Wie weet valt daar nog iets anders uit de bus en hoeft Batshuayi niet eens te vertrekken…

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top