Pickx@the festivals: kiezen tussen Afrojack en Alesso tijdens tweede weekend van Tomorrowland

Festivals |

Het tweede weekend van Tomorrowland vindt plaats van 21 tot en met 24 juli. Eens te meer zal je het beste geserveerd krijgen wat de elektronische muziekscene te bieden heeft. Maar dat betekent ook keuzes maken. Proximus Pickx helpt je alvast enkele knopen door te hakken. Zoals die tussen Afrojack en Alesso, beiden zondag om 22u aan het feest.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Alesso...

Al bijna 10 jaar draait Alesso mee aan de internationale dj-top. De 31-jarige Zweed zette vorige zaterdag, tijdens het eerste Tomorrowlandweekend, nog de MainStage in vuur en vlam. Hij begon zijn set met een magische remix van een nummer dat de vermaarde componist Hans Zimmer maakte voor de soundtrack van ‘Interstellar’. Verrassend en toch weer niet, want het is dé specialiteit van Alesso, die een talent heeft voor het uitkiezen van remixes en collaboraties. Telkens slaagt hij erin een houseversie ineen te flansen die de benen aan het dansen krijgt. In 2014 mocht hij een Grammy Award in ontvangst nemen voor de remix van ‘If I Lose Myself’, een featuring van OneRepublic.

Sinds die prestigieuze prijs werkte hij met veel grote namen samen. Een kleine staalkaart? Tove Lo, Theo Hutchcraft, Ryan Tedder, Hailee Steinfeld, Calvin Harris, Katy Perry, Anitta, Usher, David Guetta, Sebastian Ingrosso en Liam Payne. Er zijn maar weinig producers of dj’s die zo een uitgebreid cv kunnen voorleggen. Bekende songs van hem zijn 'Heroes’, 'Remedy’, 'Time’, 'When I'm Gone’ en 'Under Control’. Wat dat in een live set geeft, kan je zelf ontdekken op de MainStage. Een perfecte gelegenheid om de avond in schoonheid te eindigen, wat ons betreft!

Alesso zet de MainStage in vuur en vlam op zondag vanaf 21u50 tot 22u45.

... of Afrojack

Een echte hitfabriek, zo kan je de in Nederland geboren Afrojack wel noemen. In 2011 scoorde hij een wereldhit met ‘Take Over Control’, een opzwepende track die in zowat elke zichzelf respecterende club diende om het volk op de dansvloer te krijgen. Datzelfde jaar viel Afrojack ook in de prijzen met zijn remix van het nummer ‘Revolver’, waarvoor hij een Grammy Award ontving. Het leverde hem samenwerkingen op met David Guetta, Madonna en Chris Brown. Naast die commerciële successen wist de Nederlandse dj/producer ook te scoren in de undergroundscene, met zijn single ‘Rock The House’ bijvoorbeeld, dat amper drie dagen na release al de nummer 1 plaats bekleedde in de charts van de muzieksite Beatport.

Afrojack was er net als Alesso al bij tijdens het eerste weekend van deze Tomorrowland 2022. En zijn passage bleef niet onopgemerkt. Onder andere door de lancering van ‘Worlds On Fire’, de officiële hymne van deze Tomorrowland, een samenwerking met R3HAB, een Nederlandse landgenoot die momenteel ook bij de hotste dj’s ter wereld behoort. Sowieso dus een feestje, wie weet met MR-politicus Georges-Louis Bouchez als bekende kop in het publiek: hij is grote fan.

Afrojack staat op zondag van 22u tot 23u op het Smash the House-stage.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top