Deze films zijn perfect voor een avondje uit met vrienden

Films |

Als de massa van de muziekfestivals je niet kan bekoren, maar je toch tijd met vrienden wilt doorbrengen, waarom trakteer je hen dan niet op een filmavond? Proximus Pickx heeft een lijstje samengesteld van films die je perfect thuis in de koelte van de woonkamer kunt bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Rocketman’ vertelt het verhaal van Elton Johns buitengewone leven, van zijn eerste successen tot zijn internationale faam. De film volgt de metamorfose van Reginald Dwight van een verlegen pianowonderkind tot een wereldwijde superster. Hij is nu bekend als Elton John. Deze verrassende muzikale biopic - doorspekt met enkele van de grootste songs van de ster – laat je dus zien hoe een jongentje uit een Londense buitenwijk uitgroeit tot een van de meest iconische figuren in de rock-‘n-roll. De rol van Elton John wordt met vuur vertolkt door Taron Egerton. De acteur maakte naam op het witte doek met 'Kingsman'. Elton John stond erop dat Egerton de rol zou vertolken en zijn liedjes zou zingen. De acteur nam daarvoor speciaal enkele maanden zang- en pianolessen. Tagerton kreeg voor zijn vertolking een Golden Globe.

‘Rocketmanis nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Persuasion

De film is een adaptatie van Jane Austens klassieke roman 'Persuasion' uit 1817. Het is haar laatste compleet afgeronde roman, postuum gepubliceerd. Het verhaal speelt zich af in dezelfde tijd als het geschreven is. Het volgt Anne Elliott, een jonge vrouw wier familie in ernstige financiële moeilijkheden verkeert. Het is net op dat moment dat ze het pad kruist met Frederick Wentworth, een oude bekende die ze uit het oog heeft verloren. Anne en Frederick waren ooit verloofd, maar zij verbrak de verloving op aanraden van een vriendin, die vond dat hij geen goede ‘partij’ voor haar was want hij had geen goede financiële vooruitzichten. Haar vroegere verloofde heeft veel berouw, vooral omdat de gewezen marineofficier rijk is geworden sinds hun scheiding. Het boek verkent, net als de film, de evolutie van hun relatie. De hoofdrol is voor de Amerikaanse actrice Dakota Johnson, De rol van Frederick Wentworth wordt dan weer vertolk door de Britse acteur en muzikant Cosmo Jarvis.

Ontdek ‘Persuasion’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Portrait de la Jeune Fille en Feu

Het verhaal speelt zich af in Bretagne, anno 1770. De Parijse kunstenares Marianne wordt door een gravin aangezocht om het huwelijksportret van haar dochter Héloïse te schilderen. Die laatste wordt echter tegen haar wil uitgehuwelijkt en weigert koppig te poseren. Marianne moet haar bijgevolg in het geheim observeren onder het mom dat ze een gezelschapsdame is. Dit portret van een jong meisje is een nieuwe kijk op de relatie schilder-model waarbij we ons bewust worden van het feit dat het maken van een portret geen eenrichtingsverkeer is en dat ook het model een invloed heeft op de schepping.  We zijn ook getuige van de geboorte van een onbekend verlangen tussen twee vrouwen. Een prachtig liefdesverhaal dus over de vrouwelijke blik, het dwingen om te kijken en de andere echt te zien. In deze film van Céline Sciamma laat Adèle Haenel nog eens zien wat ze allemaal in haar mars heeft. Hoewel ze de César voor Beste Actrice niet won, won ‘Portrait de la Jeune Fille en Feuwel de César voor Beste Cinematografie. Eerder won de film de prijs voor het Beste Scenario op het filmfestival van Cannes.

Portrait de la Jeune Fille en Feuis nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Pulp Fiction

In 'Pulp Fiction' volgen verschillende plots elkaar op een niet-chronologische manier op. Al deze verhalen gaan over een of andere misdaad en ze lijken allemaal onwerkelijk en overdreven, waardoor de film een pastiche wordt van misdaadverhalen, pulpromans en andere films die hun stempel hebben gedrukt op Quentin Tarantino, die bekend staat om zijn encyclopedische kennis van cinema. In 1994 ontdekte de hele wereld 'Pulp Fiction'. Een paar maanden eerder was de film al in wereldpremière gegaan op het filmfestival van Cannes, waar Tarantino met de hoofdprijs, de Gouden Palm, naar huis ging. ‘Pulp Fiction' heeft alle elementen die van zijn debuut Reservoir Dogs zo'n succes maakten: de vlotte, banale maar messcherpe dialogen, de escalerende spanning, het plotse en brutale geweld en een flinke dosis humor.

‘Pulp Fiction’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.


Spider-Man: No Way Home

Aan het einde van 'Spider-Man: Homecoming', won Peter Parker het hart van Mary Jane en werd zijn identiteit onthuld. Plus: hij werd ook beschuldigd van moord.  Het is in deze delicate situatie dat de derde aflevering van dit Spider-Man-avontuur begint. Peter Parker (Tom Holland) voelt zich dus is in het nauw gedreven en een beetje verloren in deze moeilijke situatie. Hij ziet maar één oplossing, en maar één redder, om zijn probleem op te lossen. Dus vraagt Peter aan zijn bevriende tovenaar Dokter Strange (Benedict Cumberbatch) om met de tijd te spelen, om zo iedereen de recente gebeurtenissen en dat hij Spider-Man is te doen vergeten. Maar de tijd is grillig en onze twee helden openen een deur naar het multiversum en een reeks parallelle universums, die een bende vijanden van Peter Parker, waaronder ook enkele andere versies van hemzelf, in hun wereld zullen introduceren. Een bont spektakel? Laten we dat een understatement noemen.

Spider-man: No Way Homeis nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Licorice Pizza

Los Angeles, de jaren 70. Gary Valentine (Cooper Hoffman) is nog maar vijftien maar heeft al veel plannen. De ambitieuze tiener heeft niet alleen grote plannen voor zijn professionele toekomst... maar ook voor zijn liefdesleven. Zo wordt Gary verliefd op Alana (gespeeld door Alana Haim, van de poprockband Haim), een jonge vrouw die tien jaar ouder dan hem is en nog steeds op zoek is naar een weg in haar leven. Dat is de pitch die regisseur Paul Thomas Anderson ('Boogie Nights', ‘There Will Be Blood’) ons geeft voor 'Licorice Pizza', een komedie die verrassend heen en weer slingert tussen aarzelende liefde en een complexe vriendschap. Door zijn twee vertederende hoofdpersonages en zijn bewust karikaturale bijpersonages is het heerlijk vormgegeven 'Licorice Pizza' tegelijk grappig en ontroerend. In de cast vind je dus Cooper Hoffman terug, de zoon van wijlen Philip Seymour Hoffman, en zijn er hilarische cameo's van Sean Penn en Bradley Cooper.

Licorice Pizza' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top