‘Snow White and the Huntsman’ op VTM 3: hoe groot is de kans op een derde deel?

Films | VTM 3 zendt vanavond ‘Snow White and the Huntsman’ uit, de voor twee Oscars genomineerde fantasyprent uit 2012 met Kristen Stewart, Chris Hemsworth en Charlize Theron. De sequel viel tegen, maar komt er ooit een derde hoofdstuk?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De teneur was unaniem: de sequel was een teleurstelling. En dus rest de vraag: is er nog hoop dat een ‘The Huntsman 3’ ooit het daglicht ziet? Het fantasy-epos ‘Snow White and the Huntsman’ was een van de vele films die een verfrissende kijk boden op de sprookjes van de gebroeders Grimm, in de hoop nieuwe sprookjesfranchises te kunnen lanceren. Hoewel ‘Hansel & Gretel: Witch Hunters’ in 2013 een kassasucces was, is er (nog) geen vervolg gekomen. Dat terwijl Angelina Jolies ‘Maleficent’ wél een vervolg kreeg.

In ‘Snow White and the Huntsman’ vertolken Kristen Stewart en Chris Hemsworth de hoofdrollen, terwijl Charlize Theron de schurk Queen Ravenna speelt. Het avontuur uit 2012 was een verrassend succes, hoewel de recensies niet onverdeeld positief waren. Desalniettemin zat er al snel een sequel in de pijplijn, maar in plaats van een rechtstreeks vervolg, werd het een spin-off gericht op Hemsworths Huntsman. Stewart kreeg een cameo aangeboden in ‘The Huntsman: Winter’s War’, maar bedankte omdat ze het script niet goed vond. De film kwam uit in 2016 en werd, net als zijn voorganger, lauw onthaald door filmcritici.

Reboot?

Universal koesterde de hoop dat ‘The Huntsman: Winter’s War’ het begin zou zijn van een nieuwe reeks met Chris Hemsworth als publiekstrekker, maar de film bracht minder dan de helft op van het origineel. Met een wereldwijd totaal van iets meer dan 160 miljoen dollar lijkt het onwaarschijnlijk dat het project niet verlieslatend was voor de filmstudio.

Zes jaar later doet niets vermoeden dat ‘The Huntsman 3’ levensvatbaar zou zijn. Noch Kristen Stewart, noch Chris Hemsworth lijken bijzonder enthousiast over het voortzetten van de franchise. Hoogstwaarschijnlijk vatte de studio de mislukking van ‘Winter’s War’ op als een teken dat het publiek evenmin staat te springen om meer. Gezien het succes van het origineel kan de serie misschien ooit nog een reboot of een tweede leven op tv krijgen, maar de kans dat ‘The Huntsman 3’ er ooit komt, is vooralsnog zeer gering.

Bekijk ‘Snow White and the Huntsman’ vanavond om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top