Spektakel, humor en rouw in de filmreleases van deze week

Films | Net als elke week grasduint Proximus Pickx in de nieuwe films die nu in de cinema te zien zijn. Deze week staan een nieuwe blockbuster, een onverwacht indiesucces en een aangrijpende documentaire op het menu.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Gray Man

In ‘The Gray Man’ speelt Ryan Gosling de titelrol, een bijzonder getalenteerde geheim agent van de CIA die onder de radar opereert. Maar wanneer hij een complot ontdekt dat zijn werkgever heel wat schade kan toebrengen, wordt hij het doelwit van een wereldwijd netwerk van huurmoordenaars. Op de affiche van deze spektakelfilm, die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Mark Greaney, vinden we ook Regé-Jean Page, Chris Evans en Ana de Armas terug. Regisseurs van dienst zijn Joe en Anthony Russo, die ook voor films als ‘Avengers: Endgame’ in de regisseursstoel zaten. De broers lieten al weten dat ze geïnteresseerd zijn om er een franchise van te maken, als de eerste film aanslaat.

‘The Gray Man’ is nu te zien in de bioscoop.

Everything, Everywhere, All at Once

Het nieuwste werk van filmmakersduo Dan Kwan en Daniel Scheinert (‘Swiss Army Man’) geldt al een tijdje als een onverwacht monstersucces in de Verenigde Staten. Officiëel komt ‘Everything, Everywhere, All at Once’ pas vanaf 20 juli bij ons in de zalen, maar deze week al worden in meerdere cinema’s avant-premières georganiseerd.

Michelle Yeoh speelt Evelyn, de eigenares van een wasserette die tijdens een ongemakkelijk bezoekje aan de belastingdienst ineens ontdekt dat ze tussen verschillende universums kan reizen. In haar eigen wereld heeft ze al de verkeerde keuzes gemaakt, maar nu kan ze zien wat er van haar leven geworden zou zijn als ze bijvoorbeeld niet met haar sullige man was getrouwd. Wat volgt is een knotsgek avontuur vol humor waarbij zij de enige blijkt te zijn die de wereld kan redden. Denk aan een mengeling tussen ‘Doctor Strange’, ‘The Matrix’ en ‘Rick & Morty’.

‘Everything, Everywhere, All at Once’ is deze week in avant-première te zien in verschillende cinemazalen.

Marx Can Wait

In de nieuwe documentaire ‘Marx Can Wait’ brengt acteur en regisseur Marco Bellocchio zijn tweelingbroer weer tot leven. Camillo overleed in 1968, terwijl Marco diep geworteld was in de wereld van de politiek radicale films en de communistische beweging. Vijftig jaar later brengt de filmmaker zijn familie samen voor een lunch, een gesprek over de gebeurtenissen van de afgelopen jaren en een reconstructie van het verleden. Die reconstructie is openhartig en pijnlijk.

Marco praat met zijn familie, priester en psychiater over één hamvraag: Waarom koos zijn toen 29-jarige evenknie ervoor om uit het leven te stappen? Het antwoord is te vinden in de staat van het naoorlogse Italië en privébeelden van de familie Bellocchio. Die gooit de filmmaker zonder schroom of terughoudendheid op tafel. En door de verkenning van schuld, rouw, liefde en mededogen wordt een kraakhelder en levendig beeld geschapen van de lang overleden tweelingbroer. Bellocchio stelde deze documentaire vorig jaar voor in Cannes, waar hij een Gouden Erepalm mocht ontvangen.

‘Marx Can Wait’ is vanaf vandaag te zien in de kleinere filmzalen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top