Pickx @ the festivals: 'Les Ardentes' sluit zondag in stijl af

Les Ardentes |

Laatste dag voor 'Les Ardentes', nu zondag 10 juli! Maar laten we niet treuren: voordat we een jaar ongeduldig gaan wachten op een nieuwe editie, heeft het festival nog enkele grote namen in petto om de festiviteiten in stijl af te sluiten. Proximus Pickx heeft de line-up voor je uitgekamd en bied je een vurig programma aan voor deze laatste feestdag vol spetterende muziek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De line-up van deze zondag is op zijn zachtst gezegd meer dan goed gevuld! Keuzes maken kan bijgevolg ingewikkeld zijn, maar Proximus Pickx is er om je wegwijs te maken in het aanbod van de artiesten die je op deze laatste dag van Les Ardentes zeker moet zien. Je avond kan beginnen met Burna Boy, een waardige vertegenwoordiger van de Afrobeat, die om 18u40 uur op het Phoenix-podium optreedt. De Nigeriaanse zanger wordt beschouwd als een van de meest beluisterde Afrikaanse artiesten ter wereld! Zijn dansbare muziek is een mix van genres, van reggae en dancehall tot rap en R&B. Tracks als 'On The Low' en 'Gbona' brengen je op gang voor de rest van de avond.

De Amerikaan A$AP Rocky komt om 20u50 uur het Phoenix-podium in lichterlaaie zetten. Met een carrière van meer dan 10 jaar is hij ontegensprekelijk een boegbeeld van de Amerikaanse rap. Elk van zijn projecten, variërend van 'Long. Live. ASAP' tot het meest recente 'All Smiles', heeft zowel publiek als critici voor zich gewonnen. A$AP Rocky zal Les Ardentes in vuur en vlam zetten met songs als 'D.M.B.', 'Praise The Lord' of 'A$AP Forever'. Zijn optreden zal zondag waarschijnlijk veel publiek trekken, net omdat hij zo representatief is voor de Amerikaanse rapcultuur.

Dan is het tijd voor een heus dilemma, want er treden drie muzikanten op die echt de moeite waard zijn om te volgen tegelijk op. Begin maar eens te kiezen tussen Gambi, La Fève en Orelsan en je eigen voorkeur zal wellicht je beslissing bepalen... Gambi staat om 22u20 op het Hood-podium met iconische songs als 'Popopop', 'Stevez' en 'Gasolina'. De Franse rapper is sinds 2018 actief, heeft de ene hit na de andere gehad en heeft je de afgelopen jaren zeker aan het dansen gebracht op feestjes. In 2020 bracht hij zijn eerste album uit, 'La vie est belle', waarop hij met zijn nasale stem tegenwicht bood aan de brutale rap. Dit is zijn eerste optreden op Les Ardentes, en je mag er zeker van zijn dat zijn vuurdoop niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

Orelsan en Stromae

Helaas treedt Gambi op hetzelfde moment op als Orelsan, die niet meer voorgesteld moet worden aan rapfans of muziekliefhebbers tout court. De vertolker van 'Basique', 'La Quête' en 'La Terre est Ronde' staat om 22u20 op het Big Eye-podium. Eén ding is zeker: het hele publiek zal meezingen met zijn hits, die al vele jaren onmiskenbare blijvers zijn. Het is overigens niet de eerste keer dat Orelsan voor sfeer zorgt op Les Ardentes, maar hij is een veilige gok voor de festivalgangers. Vooral omdat hij onlangs zijn nieuwste album, 'Civilisation', heeft uitgebracht, waarop hits staan die velen live zullen willen horen.

Op het Konbini-podium treedt rond hetzelfde tijdstip, meer bepaald om 22u50, La Fève op. La Fève zou sommige mensen zelfs kunnen doen aarzelen om naar Orelsan te gaan luisteren... Voor velen geldt hij als "het goudklompje van de Franse rap" en is hij een van de gezichten van een nieuwe generatie van de rap. Na een veelbelovende eerste EP getiteld 'Kolaf', keert hij terug met zijn mixtape 'ERRR' met donkere, trap-achtige beats. La Fève zal ongetwijfeld festivalgangers aantrekken die op Les Ardentes op zoek zijn naar iets nieuws, of die rap die te commercieel is geworden niet kunnen waarderen...

Om de avond af te sluiten zet Stromae iedereen op één lijn: de Belg treedt om 23u30 op het Phoenix-podium op. Het is een geweldige comeback waar veel festivalgangers op hebben gewacht! Na een pauze van enkele jaren bracht de zanger recent het album 'Multitude' uit waarmee hij een echte bom dropte in de muziekwereld. Met onbetwiste hits als 'Santé' en 'L'enfer' laat Stromae zien dat hij nog altijd op het niveau staat van zijn grootste hits, zoals 'Alors on danse' of 'Papaoutai'. Twijfel er maar niet aan dat het publiek massaal op Stromaes optreden zal afkomen en dat zijn liedjes het nodige enthousiasme zullen oproepen bij de festivalgangers. Kijk maar naar zijn grandioos optreden op Werchter Boutique van enkele weken geleden. Alors on danse!

Beleef Les Ardentes live en vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer! Bekijk de concerten in livestream vanaf 20u00 uur via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top