Voor ze Barbie werd: Met deze rollen werd Margot Robbie beroemd

Films | Nu er talloze foto’s van Margot Robbie en Ryan Gosling in flashy kostuums op het net circuleren, gaat de aankomende ‘Barbie’-film vaak over de tongen. In afwachting van de release van de film in 2023 blikken wij alvast terug op de memorabele rollen van de actrice achter de blonde pop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ‘Barbie’-film van regisseur Greta Gerwig (‘Lady Bird’, ‘Little Women’) en scenarist Noah Baumbach (‘The Squid and the Whale’, ‘Marriage Story’) werd aangekondigd in 2016 en lijkt over ongeveer een jaar in de zalen te zullen komen. Over het verhaal is officieel nog niets bekend gemaakt, maar het magazine Deadline denkt toch een deel van de plot te hebben achterhaald. “Een pop wordt uit Barbieland gebannen omdat ze niet perfect genoeg is en komt zo in de echte wereld terecht”, schrijft het magazine.

De hoofdrol is voor Margot Robbie, maar ook Issa Rae en Haru Nef kruipen in de huid van plastieken poppen. Naast dat trio van Barbiepoppen moeten er ook Kens zijn, en dat worden Ryan Gosling, Ncuti Gatwa en Simu Liu. Daarnaast is bevestigd dat Emma Mackey en Connor Swindells uit de serie ‘Sex Education’, Emerald Fennel, Will Ferrell en Michael Cera rollen krijgen.

Hoe de 31-jarige Australische actrice haar eigen draai zal geven aan de iconische blonde pop, is momenteel de grote vraag. We zijn in elk geval wat van haar gewoon, want gedurende haar bijna tien jaar durende Hollywoodcarrière zette ze al enkele zeer memorabele rollen neer. Een overzicht.

The Wolf of Wall Street (2013)

Een film die de carrière van de toen 23-jarige actrice een enorme boost gaf, was Martin Scorseses ‘The Wolf of Wall Street’. Daarin speelde ze de rol van Naomi Lapaglia, de vrouw van het hoofdpersonage van Leonardo DiCaprio. Hij speelt voor miljoenen op de beurs, zij is een ambitieus model. Haar looks, maar ook haar onvergetelijke acteerwerk verleidden zowel het publiek als de critici. In meerdere recensies werd ze de ster van de film genoemd.

De film vertelt het waargebeurde, maar sterk overdreven verhaal van Jordan Belfort, een steenrijke en slijmerige beursgoeroe. Scorsese maakt een satire van de financiële wereld en de constante drang om altijd maar meer te willen.

Ontdek ‘The Wolf of Wall Street’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

I, Tonya (2017)

In deze film belichaamt Robbie de kunstschaatsster Tonya Harding. Het resultaat is misschien wel haar beste acteerprestatie tot nu toe. De film concentreert zich op haar verleden als slachtoffer van huiselijk geweld en haar strijd om ernstig genomen te worden in de elitaire sportwereld. Het overtuigende acteerwerk leverde haar een eerste Oscar- en Golden Globe-nominatie op. Als ‘The Wolf of Wall Street’ haar op de kaart zette bij het grote publiek, maakte ‘I, Tonya’ van haar een in de gaten te houden naam voor de grote filmprijzen.

Suicide Squad (2016)

Na superheldenteams als de Avengers en de Justice League kwam DC met het Suicide Squad, een team schurken dat de wereld moest zien te redden. Maar ondanks een sterke cast (denk Jared Leto, Cara Delevigne en Will Smith) stelde de film teleur aan de box office. Een lichtpunt voor velen was echter Robbies vertolking van Harley Quinn. Ze kreeg er zelfs een People’s Choice Award voor, die voor de beste actrice in een actiefilm. Later kroop ze opnieuw in de rol voor ‘Birds of Prey’ en de nieuwe ‘The Suicide Squad’. De film 'Gotham City Sirens' is intussen aangekondigd en in productie.

Ontdek ‘Suicide Squad’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Once Upon a Time… In Hollywood (2019)

Tarantino schrijft graag een nieuwe versie van de geschiedenis in zijn films, denk maar aan ‘Inglorious Basterds’. In ‘Once Upon a Time… In Hollywood’ schildert hij een beeld van de gouden filmjaren rond 1969. Robbie kruipt in de huid van Sharon Tate, naast acteurs Leonardo DiCaprio en Brad Pitt. De Australische speelt dus de rol van een van de mythische filmactrices van die tijd, die een tragisch lot beviel. Margot Robbie verschijnt slechts sporadisch in deze film, maar schetst wel een beeld van de actrice in haar gloriejaren.

Ontdek ‘Once Upon a Time... In Hollywood’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top