World Refrigeration Day: deze ijskoude films helpen om af te koelen

Films | Vandaag vieren we World Refrigeration Day: een internationale dag die de aandacht moet vestigen op het belang van koeltechnologieën in het dagelijks leven en die de desbetreffende sector een duwtje in de rug moet geven. Proximus Pickx snorde vijf toepasselijke films op die je ongetwijfeld de nodige afkoeling zullen bezorgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Snowpiercer (2013)

Deze post-apocalyptische rampenfilm neemt je mee aan boord van een lange trein die non-stop rond de wereld reist. De trein doorkruist een vijandige ijswereld. De temperatuur op aarde is zo diep gedaald dat contact met de buitenlucht de dood betekent. De laatste overlevenden schuilen allemaal in de trein, waarvan de coupés zijn ingedeeld van rijk naar arm, waarbij de laagste sociale klassen in de laagste wagons huizen. Er heerst een onrechtvaardige klassemaatschappij, waarin de armsten als beesten leven en de rijken in weelde. Tot de spanningen en onrechtvaardigheden leiden tot een heuse revolutie van het proletariaat...

The Revenant (2015)

Het verhaal van ‘The Revenant’ speelt zich af tijdens een barkoude Noord-Amerikaanse winter temidden van de negentiende eeuw. In die tijdsperiode vonden in de VS massale volksverhuizingen plaats naar het westen. Tijdens die tocht werd de natuur geplunderd, de inheemse Amerikaanse bevolking omgebracht en later ook naar olie geboord ten koste van de plaatselijke fauna en flora.

Zowel cast als crew reisden voor de opnames af naar de meest 
onherbergzame plekken in de VS en Argentinië, en dat bij temperaturen ver onder het vriespunt. Leonardo DiCaprio vertolkt op magistrale wijze een pelsjager die ternauwernood een raid van een inheems volk overleeft en nadien in extreme weersomstandigheden weer zijn weg naar de bewoonde wereld tracht te vinden, en daarbij allerlei beproevingen doormaakt.

Tijdens het filmen dreigde DiCaprio meermaals onderkoeld te raken.
Tot overmaat van ramp liepen de opnames maandenlang uit, waardoor de cast nog langer op de proef gesteld werd.

Frozen (2013)

Het gaat niet goed in het Koninkrijk Arendelle. Koningin Elsa heeft haar koninkrijk in een eeuwige sneeuwstorm gestort en het is aan haar jongere zus Anna om deze vloek ongedaan te maken. Ze krijgt daarbij de hulp van sneeuwpop Olaf die samen met zijn rendier de prinses wil doen slagen in de missie om haar zus te redden.

Cold Pursuit (2019)

Nels (Liam Neeson) is verantwoordelijk voor het sneeuwvrij houden van de wegen in een dorpje in de Rocky Mountains. Voor zijn inzet heeft hij de titel 'burger van het jaar' gekregen. Wanneer zijn zoon echter vermoord wordt moet hij zijn rustige leven opzij schuiven en het enige doen wat een brave huisvader in een dergelijke situatie kan doen: wraak nemen.

'Cold Pursuit' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Ice Road (2021)

Wanneer een afgelegen diamantmijn in het noorden van Canada instort, wordt een reddingsoperatie in gang gezet om de ingesloten mijnwerkers te helpen. De reddingsoperatie blijkt echter buitengewoon moeilijk te zijn en gevaarlijk omdat de groep wordt geconfronteerd met snel ontdooiend oceaanwater en een enorme sneeuwstorm.

The Ice Road’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Fargo (1996)

De autoverkoper Jerry Lundegaard kijkt aan tegen een enorme schuldenberg. Hij besluit zijn echtgenote te laten ontvoeren en zijn rijke schoonvader te laten opdraaien voor het losgeld. Maar de ontvoerders Carl en Gaear zijn stuntelige amateurs die Jerry al snel in de problemen brengen. De ontvoering verloopt allerminst van een leien dakje en bovendien vermoorden de kidnappers een agent en twee onschuldige ooggetuigen tijdens een routinecontrole.

Het ijskoude decor van North Dakota zal je ongetwijfeld rillingen bezorgen, maar de bekroonde actrice Frances McDormand verliest er haar humor niet onder. Die zwarte humor biedt tegenwicht aan het bloederige geweld in de gangsterfilm.

Fargo’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top