Deze films en tv-programma's mag je dit weekend niet missen!

Films | Dit weekend belooft zonnig te worden, maar laat je dat niet tegenhouden om af en toe een leuke film of interessant televisieprogramma mee te pikken. Proximus Pickx geeft enkele suggesties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Mona Lisa Smile

Deze film heeft wat weg van 'Dead Poets Society', maar met een meer feministische insteek. In 1953 verlaat Katherine Watson, een rol van Julia Roberts, haar vriendje om les te geven aan een universiteit voor vrouwen. Watson is een geëngageerde leerkracht die niet alleen kennis maar ook levenswijsheid wil bijbrengen. Wanneer ze ziet dat veel van haar studenten zichzelf huisvrouw zien worden, probeert ze hen kritisch te doen nadenken. Dat blijkt geen sinecure te zijn.

Bekijk ‘Mona Lisa Smile’ op vrijdag 24 juni om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

The Change-Up

Het verhaal van een persoonsverwisseling is zo oud als de straat en werd in de afgelopen decennia veelvuldig in films gebruikt. Denk maar aan de komedie 'Vice Versa' uit 1988 met Judge Reinhold en een jonge Fred Savage, of de vier 'Freaky Friday'-films die tussen 1976 en 2018 zijn verschenen. 'The Change-Up' bevindt zich ook in dit rijtje, maar weet het verwisselgenre in het absurde te trekken. Zo begint het verhaal met de twee protagonisten die tijdens een onweer in een fontein plassen en op magische wijze van lichaam wisselen. Dat is het begin van een reeks dolkomische scènes met Ryan Reynolds en Jason Bateman in de hoofdrol.

Bekijk ‘The Change-Up’ op vrijdag 24 juni om 22u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

Zaterdag: Apollo 13

"Houston, we have a problem". Als je wel eens afvraagt waar deze gevleugelde afspraak van afkomstig is, dan zit je met deze biografische dramafilm uit 1995 op het juiste adres. De film is een vrij nauwkeurige reconstructie van Apollo 13, de vijfde bemande missie naar de Maan met astronauten Jim Lovell (een rol van Tom Hanks), Jack Swigert (Kevin Bacon) en Fred Haise (Bill Paxton). Twee dagen na de lancering ontplofte een zuurstoftank, waardoor de astronauten gedwongen waren hun missie af te breken en alles op alles moeten zetten om terug levend naar onze planeet te keren. De exacte uitspraak van commandant Jim Lovell, juist na de ontploffing, was "Okay Houston, I believe we've had a problem". Voor de film werd dit wat bondiger geformuleerd.

Bekijk ‘Apollo 13’ op zaterdag 25 juni om 21u30 op Eén, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

Captain America: Civil War

Liefhebbers van het superheldengenre hoeven niet verder te kijken dan VTM2, waar vanavond deze topfilm van de Marvel Studios wordt uitgezonden. In de film probeert de overheid greep te krijgen op de superhelden, maar deze werkwijze en het escalerende conflict tussen Iron Man en Captain America drijft het team uit elkaar. Wanneer de slechterik Helmut Zemo opduikt, moeten de superhelden noodgedwongen hun krachten bundelen. 

Bekijk ‘Captain America: Civil War’ op zaterdag 25 juni om 20u25 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

Zondag: Once Upon a Time in the West

Voor een ware filmklassieker kan je zondag zappen naar VTM4. In deze spaghettiwestern uit 1968 zijn we getuige van de ongelijke strijd tussen Morton, de machtsgeile eigenaar van een spoorwegmaatschappij, en de weerspannige landeigenaar Brett McBain. Morton ziet zijn plannen voor een nieuwe route door het Wilde Westen gedwarsboomd door McBain en ruimt hem uit de weg. De weduwe van Brett laat het hier niet bij en roept de hulp in van een harmonicaspelende pistoolheld. Deze film is alleen al het bekijken waard vanwege de sublieme soundtrack van de in 2020 overleden Ennio Morricone.

Bekijk ‘Once Upon a Time in the West’ op zondag 26 juni om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

De Columbus

Normaal zetten we geen herhalingen bij onze televisietips, maar voor 'De Columbus' maken we graag een uitzondering. Deze week is het de beurt aan de onvolprezen Dieter Coppens, die je ongetwijfeld wel kent van 'Down the Road' en 'Animalitis'. Wat deze aflevering extra leuk maakt, is dat Coppens meteen enthousiast is over de reis met de Columbus. Het wordt ook even spannend wanneer Coppens bij een grenscontrole in Kroatië lachend opmerkt dat er enkele marihuanaplantjes in de bus staan. Als dat maar goed afloopt...

Bekijk ‘De Columbus’ op zondag 26 juni om 20u00 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top