De jarige prins William heeft veel gemeen met Tom Cruise, aldus de acteur zelf

Films | Prins William, hertog van Cambridge, stapt vandaag op tram 4. Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar het feestvarken heeft veel gemeen met Hollywoodster Tom Cruise. Althans, dat beweerde die laatste onlangs op de rode loper van 'Top Gun: Maverick'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zowel de Britse als Hollywoodroyalty stonden vorige week op de rode loper van de Britse première van 'Top Gun: Maverick'.  De hertog en hertogin van Cambridge vergezelden de 59-jarige Tom Cruise. De steracteur kroop opnieuw in de huid van marinepiloot Maverick, meer dan 30 jaar na de release van de originele film.

Cruise sprak zijn bewondering uit voor William: "We hebben veel gemeen", zei hij. "We houden allebei van Engeland, en we zijn allebei piloten, we houden allebei van vliegen." William volgde in het leger een opleiding tot helikopterpiloot en Cruise haalde in 1994 daadwerkelijk zijn vliegbrevet.

Prinses Diana

Wanneer Cruise precies verliefd is geworden op Engeland is onduidelijk, maar volgens The Telegraph is de acteur "dol op de royals." Die genegenheid bracht hij eerder deze maand nog in de praktijk toen hij samen met Helen Mirren 'A Gallop Through History' presenteerde, een optocht ter ere van het platina jubileum van koningin Elizabeth. 

De koninklijke liefde van Cruise gaat wellicht terug tot zijn eerste ontmoeting met Williams moeder, prinses Diana, tijdens de Londense première van 'Far and Away' in juli 1992. Foto's van het evenement tonen Diana, handen schuddend met Cruise terwijl zijn tegenspeelster en toenmalige vrouw Nicole Kidman toekijkt. Cruise was later te gast op Diana's begrafenis in Westminster Abbey in september 1997.

Top Gun’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top