Dit is waar je deze acteurs uit het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ van kent

Films |

Ben jij een van de miljoenen kijkers die het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ al verslonden heeft? Zo ja, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat er een paar acteurs tevoorschijn komen die je nog niet kende. Proximus Pickx ging even graven en vertelt waar je hen al eerder gezien kan hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jamie Campbell Bower

In 'Stranger Things' speelt hij de rol van Peter Ballard, een assistent in het Hawkins Lab terwijl de jonge Eleven daar verbleef. Het jonge meisje maakte namelijk deel uit van een experiment om de krachten van jonge kinderen te vertienvoudigen. In de loop van de afleveringen komen we te weten dat Peter Ballard eigenlijk One is, het eerste kind van dit experiment wiens echte naam eigenlijk Henry Creel is. Maar hij is ook en vooral de grote schurk van het verhaal, Vecna, die zich schuilhoudt in de Upside Down.

Er was een sterke acteur nodig om al die verschillende rollen op zich te nemen en dus werd Jamie Campbell Bower ingeschakeld. En hoewel je hem misschien niet kent, is de kans groot dat je hem wel al eens hebt zien passeren. Hij maakte zijn filmdebuut in 2007 toen hij meespeelde in Tim Burtons ‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’. Daarna kon je hem zien als Caius Volturi in ‘Twilight’. Hij bleef in het fantasygenre met rollen in ‘Harry Potter’, maar ook in ‘Fantastic Beasts’ waarin hij niemand minder dan de jonge Gellert Grindelwald speelde. Bower heeft er dus al een indrukwekkende carrière opzitten.  

Tom Wlaschiha

Een ander nieuw gezicht dat je vast opgevallen is bij het zien van de eerste afleveringen van seizoen vier is dat van Tom Wlaschiha. Hem komen we niet tegen in het Hawkins lab, maar ergens diep in Rusland waar Jim Hopper wordt vastgehouden, terwijl iedereen denkt dat hij dood is. De Russen proberen namelijk informatie te krijgen over de Upside Down en zijn monsters. Hopper wordt geholpen door een bewaker die niet veel later zijn celgenoot wordt: Dmitri Antonov.

Die laatste wordt dus gespeeld Tom Wlaschiha. Hij is vooral bekend door zijn rol als Jaqen H'ghar in de cult-tv-serie 'Game of Thrones'. Daarvoor speelde de Duitser in vele andere films en series, zoals Spielbergs 'Munich', '16 Blocks' met Bruce Willis en de serie 'Valkyrie’.

Joseph Quinn

Joseph Quinn is een van de meest opvallende acteurs in dit seizoen 4. Hij speelt het personage van Eddie Munson, een drugsdealer die de leiding heeft over de Dungeons & Dragons-spelers. Hij is een excentriek buitenbeentje en wordt het hele seizoen verdacht van moorden die in werkelijkheid door de verschrikkelijke Vecna zijn gepleegd.

Quinn heeft nog niet veel producties op zijn naam staan. Zijn echte doorbraak voor de camera kwam met 'Stranger Things'. De Brit heeft echter wel een paar regels op zijn cv te danken aan kleinere rollen, te beginnen met de series 'Dickensian' en 'Howards End'. En hij speelde, net als zijn collega Tom Wlaschiha, mee in 'Game of Thrones' als soldaat van het Huis Stark.

Maya Hawke

Maya Hawke zelf ken je misschien niet, maar als we je vertellen wie haar mama is, gaan er vast een paar belletjes rinkelen. De actrice is namelijk de dochter van niemand minder dan Uma Thurman. Ze is het oudste kind van Thurman en Ethan Hawke, die elkaar ontmoetten op de set van de sciencefictionfilm 'Gattaca'.

Maya’s carrière startte eigenlijk als model, maar nadat ze afstudeerde aan het prestigieuze Julliard, zette ze haar eerste in de filmwereld. Zo speelde ze in een Britse bewerking van ‘Little Women’ en verscheen ze ook in ‘Once Upon a Time… in Hollywood’ van Quentin Tarantino. In 'Stranger Things' speelt ze Robin Buckley, Steves nieuwe vriendin uit seizoen 3.

Cara Buono

Tot slot is er nog een bekende actrice die schuilgaat onder de jaren tachtig outfits die de serie 'Stranger Things' kenmerken. Cara Buono kruipt in de huid van Karen Wheeler, Nancy en Mikes moeder. Het merkwaardige aan haar personage? Gedurende de hele serie heeft ze niet door wat voor vreemde avonturen haar kinderen beleven.

Cara Buono is niet zomaar iemand. Ze maakte haar debuut in 1992 in 'Gladiator' en verscheen in datzelfde jaar ook in 'Waterland'. In 2003 speelde ze de biologische moeder van de Hulk in de gelijknamige film. Toch herinneren de meeste mensen haar van haar iconische rollen in 'Third Watch', 'The Sopranos' en ‘Mad Men’.  

Ontdek het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top