Deze nieuwe films wil je niet missen in de bioscoop

Films |

Zoals elke week staat Proximus Pickx op woensdag paraat om je de nieuwste films in de bioscoop voor te stellen. Deze films kan je vanaf vandaag gaan bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lightyear

Altijd al meer willen weten over Buzz Lightyear? Dan is dit je kans. ‘Lightyear’ vertelt namelijk het verhaal van de jonge astronaut waarop het legendarische poppetje uit ‘Toy Story’ gebaseerd is. Buzz Lightyear strandt samen met zijn commandant en bemanning op een vijandige planeet en moet door de ruimte en de tijd proberen een weg naar huis te vinden. Maar dat is moeilijk eens hij geconfronteerd wordt met iets dat het hele universum in gevaar zou kunnen brengen.

De film is mede geschreven en geregisseerd door Angus MacLane en heeft Chris Evans in de hoofdrol als de stem van het titelpersonage. In de Vlaamse versie is het Louis Talpe die de rol van Buzz op zich neemt.

The Good Boss

De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve baas zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens.

‘The Good Boss’ (Spaans: ‘El buen patrón’) is een Spaanse komedie uit 2021, geregisseerd en geschreven door Fernando León de Aranoa en met Javier Bardem in de hoofdrol. De film kreeg een recordaantal van twintig nominaties voor de 36e Goya Awards, en won er zes: Beste Film, Regisseur, Acteur, Origineel Scenario, Score en Montage.

The Black Phone

Finney Shaw, een slimme maar verlegen jongen van dertien, wordt ontvoerd door een sadistische moordenaar die hem opsluit in een geluidsdichte kelder. Om hulp schreeuwen heeft dus weinig zin, maar als een kapotte telefoon aan de muur ineens rinkelt, ontdekt Finney dat hij de stemmen van eerdere slachtoffers van de moordenaar kan horen. Zij zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat wat hen is overkomen Finney bespaard blijft.

De hoofrolspelers zijn Ethan Hawke, in de meest angstaanjagende rol van zijn carrière, en Mason Thames, voor wie het zijn eerste filmrol is. ‘The Black Phone’ is geproduceerd, geregisseerd en mede geschreven door Scott Derrickson, de schrijver en regisseur van ‘Sinister’, ‘The Exorcism of Emily Rose’ en ‘Marvel’s Doctor Strange’.

‘The Black Phone’ kan je bekijken vanaf vrijdag 17 juni.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top