De hoogtepunten uit J.Lo’s spetterende carrière

Muziek |

Ze is een van de beroemdste vrouwen op deze planeet en moet binnenkort met de release van ‘Marry Me’ het blazoen van de romcom oppoetsen nu dat genre door de studio’s meer en meer wordt genegeerd. Meer nog: op haar 52ste lijkt Jennifer Lopez relevanter dan ooit. Op Netflix gaat bovendien vanaf 14 juni ‘Halftime’ in première, een docu over haar leven en werk. Een reden te meer voor Pickx om even terug te blikken op de beste momenten uit haar rijke carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Selena

J.Lo wist van jongs af al dat ze wilde dansen, acteren en zingen. Omdat ze te vaak naar nachtclubs trok om te dansen en omdat haar moeder bang was voor verkeerde invloeden, zette die haar het huis uit. Na haar debuut als danseres in het live-comedyprogramma "In Living Colour" kreeg ze veel aanbiedingen om te dansen maar om een geschikte rol te vinden, had ze het moeilijker. Ze moest ook opmerkingen als ‘Je bent geen acteur’ verwerken maar haar vastberadenheid en talent leidde uiteindelijk tot succes en een Hollywooddoorbraak. Met “Selena”, een biopic uit 1997 over de bliksemsnelle opkomst en het tragische einde van de iconische Tejano-superster Selena Quintanilla-Pérez, werd ze meteen beroemd. Haar uitbundige vertolking werd lovend ontvangen en leverde Lopez zelfs haar eerste Golden Globe-nominatie op. De film maakte van Lopez ook de eerste latin-acteur die 1 miljoen dollar verdiende.

Out of Sight

Nauwelijks een jaar later oogstte ze tonnen lof voor haar vertolking in “Out of Sight”, een sluw en sexy misdaaddrama van topregisseur Steven Soderbergh. Dat de caper slash sprankelende romantische komedie aansloeg, had veel te maken met de zinderende chemie tussen Lopez en haar tegenspeler George Clooney. De acteur zet zijn playboy-imago flink in de verf als Jack Foley, een professionele bankovervaller die net uit de gevangenis van Flordia is ontsnapt. De federale hulpsherrif Karen Sisco (Lopez) is getuige van de ontsnapping en wordt door Jack gekidnapt. In de kofferbak van de vluchtauto slaat de vonk tussen hen evenwel over. De humor en charme van Clooney doen meer dan hun werk maar Lopez is bijzonder pittig. Haar vertolking in deze speelse Elmore Leonard-adaptatie lokte meteen vergelijkingen uit met Hollywoodgrootheden als Veronica Lake en Lauren Bacall.

Romcoms

Lopez bevestigde haar status als Hollywood leading lady met de lichte romantische komedies “The Wedding Planner” (2001) en “Maid in Manhattan” (2002). Speelt ze in de eerste film een huwelijksplanner die verliefd wordt op de verloofde van haar klant (Matthew McConaughey), in de tweede vertolkt ze een hotelmeisje dat valt voor een hooggeplaatste politicus (Ralph Fiennes). De films vallen niet meteen op omwille van hun sterke scenario’s maar als deze zoete romcoms aanslaan, komt dat vooral door de sympathieke vertolkingen van Lopez. Maar Lopez is op dat moment misschien nog bekender als zangeres want ze heeft net haar tweede album “J.Lo” uitgebracht. Ze schrijft zelfs geschiedenis door als eerste vrouw tegelijkertijd een album en een film op nummer één te hebben.

Iconisch

Een baanbrekende popdiva, een Hollywoodsuperster, een lifestyle-ondernemer en een vaste waarde in zowel de roddelcolumns als op de covers van modemagazines: Jennifer Lopez is het allemaal. Tijdens de Grammy Awards van 2000 maakt ze zelfs zo veel indruk in een gewaagde, diep uitgesneden groene Versace-jurk met indrukwekkende split dat het Google aanzette om de zoekfunctie Google Image te creëren. Op dat moment waren de zoekresultaten van Google beperkt tot tekst en links. Maar omdat het memorabele rode loper-moment zoveel aandacht trok, realiseerde het bedrijf zich dat ze ook foto’s moesten opnemen in hun zoekfuncties. Dik 19 jaar later droeg ze die jurk rond haar nog altijd perfect afgetraind lichaam trouwens opnieuw tijdens een Versace-défilé in Milaan. 

Rond de millenniumwissel heeft ze ook een relatie met Ben Affleck, met wie ze nu dus opnieuw samen is. Die relatie was toen hét onderwerp van discussie en zette het internet in vuur en vlam, zeker toen in de beruchte videoclip van haar song ‘Jenny from the Block’ te zien was hoe Affleck haar billen in bikini kust terwijl de twee liggen te zonnen op een jacht. Pijnlijk detail: “Gigli” en “Jersey Girl”, de films die ze toen samen maakten, crashten aan de kassa.

Super Bowl

Ook als zangeres is Lopez altijd erg actief gebleven. In 2019 begint ze aan een internationale concerttournee maar hét momentum is ongetwijfeld haar explosief Super Bowl-optreden in 2020 met Shakira, “een ongelooflijke kans om de wereld te laten zien wie ik ben", zo zegt de in de Bronx geboren Puerto Ricaanse popster in “Halftime”. Lopez vertelt in de docu ook dat ze het eerst ‘het slechtste idee ter wereld’ vond om tijdens de show samen te zingen met Shakira. Hun optreden van 14 minuten, inclusief een door Lopez’ dochter gezongen cover van ‘Born in the USA’ van Bruce Springsteen, leverde haar uiteindelijk een Emmy-nominatie voor beste variétéspecial op.

Hustlers

Een terechte erkenning voor Lopez acteerwerk kwam er ook in 2019 voor haar aandeel in “Hustlers”. Lopez kreeg haar tweede Golden Globe-nominatie maar de eerste Oscarnominatie waarop iedereen op gehoopt had, bleef achterwege. In de op ware feiten gebaseerde film speelt Lopez Ramona, een veteraan-stripper – ze wordt geïntroduceerd met een prachtige striptease op Fiona Apple's "Criminal" - die een aantal van de nieuwe danseressen van de club onder haar hoede neemt en hen begint te verleiden tot een leven in de misdaad. De Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, mag haar dan links hebben laten liggen, de revanche komt er nog wel. Zoals Lopez het zelf zegt in de documentaire “Halftime”, de titel is trouwens een verwijzing naar het 50ste verjaardag, het tijdstip waarond de docu werd opgenomen: "Ik heb echt het gevoel dat mijn leven net begint."

Ontdek ‘Halftime’ vanaf 14 juni op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top