Geniet van deze filmklassiekers in de Proximus VOD-catalogus

Films | Niets gaat boven een goede klassieker, zeker als je even niet weet wat te kijken. Heb je dus zin in een filmavondje met een film die je gegarandeerd goed zal vinden? Neem dan een kijkje tussen de klassiekers in de Proximus VOD-catalogus. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Trainspotting

Heroïneverslaafde Mark Renton (Ewan McGregor) probeert zijn leven te beteren door naar Londen te verhuizen en een nieuwe start te maken. Alleen is dat buiten zijn vrienden gerekend, die hem opnieuw meetrekken in de wereld van drugs en verslavingen. Hij merkt al snel dat hij niet aan zijn slechte verleden kan ontsnappen.

'Trainspotting' is een Britse zwarte komedie uit 1996, geregisseerd door Danny Boyle, met in de hoofdrollen Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle, en Kelly Macdonald. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1993 van Irvine Welsh. De film werd door het British Film Institute (BFI) op de tiende plaats gezet in zijn lijst van Top 100 Britse films van de 20e eeuw.

‘Trainspotting’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Pulp Fiction

Door een absurde samenloop van omstandigheden kruisen een aantal criminelen elkaar in L.A.: Honey Bunny en Pumpkin plegen de overval van hun leven in een restaurant waar ook huurmoordenaar Jules zit te dineren. Jules en zijn kompaan Vincent zijn huurmoordenaars met een voorliefde voor filosofische discussies. Het tweetal moet een klus klaren voor hun baas, gevaarlijke gangster Marsellus, maar dat dreigt fout te gaan wanneer Vincent Marsellus' vrouw verleidt. 

'Pulp Fiction' is een komische misdaadfilm uit 1994, geschreven en geregisseerd door Quentin Tarantino. Met in de hoofdrollen John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Tim Roth, Ving Rhames, en Uma Thurman. De film won de Palme d'Or op het filmfestival van Cannes in 1994, en was een groot kritisch en commercieel succes. 'Pulp Fiction' werd genomineerd voor zeven prijzen bij de 67e Academy Awards en won Beste Originele Scenario.

‘Pulp Fiction’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Forrest Gump

Hoewel Forrest Gump mentaal wat achterstand heeft opgelopen, leidt hij een boeiend leven waar velen alleen maar van kunnen dromen. Hij scoort als sportman, is in Vietnam een oorlogsheld en schopt het tot miljonair. Zonder het echt te beseffen, speelt hij een grote rol bij belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Hij ontmoet tal van beroemdheden, maar eigenlijk heeft Forrest maar oog voor een iemand: zijn jeugdliefde Jenny.

'Forrest Gump' is een komisch drama uit 1994, geregisseerd door Robert Zemeckis en geschreven door Eric Roth. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Winston Groom uit 1986 en heeft Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Mykelti Williamson en Sally Field in de hoofdrollen. 

‘Forrest Gump’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Beetlejuice

Nadat Barbara (Geena Davis) en Adam Maitland (Alec Baldwin) bij een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen, blijven ze rondspoken in hun buitenverblijf. Wanneer de onuitstaanbare Deetzes (Catherine O'Hara, Jeffrey Jones) en haar tienerdochter Lydia (Winona Ryder) het huis kopen, proberen de Maitlands hen weg te jagen, maar zonder succes. Hun pogingen trekken namelijk Beetlejuice (Michael Keaton) aan, een onstuimige geest wiens "hulp" al snel gevaarlijk wordt voor de Maitlands en de onschuldige Lydia.

'Beetlejuice' is een fantasyfilm geregisseerd door Tim Burton. Hij won de Academy Award voor Beste Make-up en drie Saturn Awards: Beste Horror Film, Beste Make-up, en Beste Bijrol Actrice voor Sylvia Sidney. Het succes van de film leidde tot een anitmatieserie, videospelletjes en een musical in 2018.

‘Beetlejuice’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Fame

Jonge mannen en vrouwen doen auditie voor een felbegeerde plaats op de New York High School of Performing Arts. Degenen die het halen, ontdekken dat er hard gewerkt moet worden om een ster te worden en dat er soms moeilijke beslissingen genomen moeten worden. De jongeren worstelen met zware thema's als homoseksualiteit, abortus, zelfmoordpogingen en analfabetisme. Naast hun unieke strijd, moeten de studenten ook omgaan met de alledaagse druk van de tienerjaren, zoals huiswerk, vriendschap en liefdesverdriet.

'Fame' is een Amerikaanse musicalfilm uit 1980, geregisseerd door Alan Parker. De film kreeg verschillende prijzen en nominaties, waaronder twee Academy Awards voor Best Original Song ('Fame') en Best Original Score, en een Golden Globe Award voor Best Original Song. Het succes leidde tot een mediafranchise met verschillende televisieseries, musicals en een remake die in 2009 werd uitgebracht.

‘Fame’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

E.T. the Extra-Terrestrial

Nadat een zachtaardig buitenaards wezen op aarde is gestrand, wordt het ontdekt door een jongen genaamd Elliott (Henry Thomas). Elliott neemt het buitenaardse wezen mee naar zijn huis in de Californische voorstad en stelt E.T. voor aan zijn broer en zijn kleine zusje Gertie (Drew Barrymore). De kinderen besluiten het bestaan van het wezen geheim te houden. Al snel worden de kinderen hecht bevriend met het wezen. Maar E.T. wordt ziek en dat zou voor problemen kunnen zorgen.  

'E.T. the Extra-Terrestrial' is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1982, geproduceerd en geregisseerd door Steven Spielberg en geschreven door Melissa Mathison. 'E.T.' ging in première als slotfilm van het Cannes Film Festival op 26 mei 1982. De film was onmiddellijk een groot succes en werd de best verdienende film aller tijden, zelfs beter dan 'Star Wars'. Een record dat elf jaar bleef staan totdat Spielbergs eigen 'Jurassic Park' hem in 1993 overtrof.

‘E.T. the Extra-Terrestrial’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Wizard of Oz

Wanneer een tornado door Kansas raast, worden Dorothy (Judy Garland) en haar hond Toto in hun huis meegenomen naar het magische land van Oz. Ze volgen de Gele Stenen Weg naar Smaragd-Stad om de Tovenaar te ontmoeten, en onderweg ontmoeten ze een Vogelverschrikker (Ray Bolger) die hersenen nodig heeft, een Blikken Man (Jack Haley) die een hart mist, en een Laffe Leeuw (Bert Lahr) die moed wil. De tovenaar vraagt de groep hem de bezem van de Boze Heks van het Westen (Margaret Hamilton) te brengen om zijn hulp te verdienen.

'The Wizard of Oz' is een muzikale fantasyfilm uit 1939. De film is een bewerking van L. Frank Baums kinderroman 'The Wonderful Wizard of Oz' uit 1900 en werd voornamelijk geregisseerd door Victor Fleming

‘The Wizard of Oz’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Godfather

Dit maffiadrama, gebaseerd op Mario Puzo's gelijknamige roman, wordt algemeen beschouwd als een van de beste films aller tijden. Het verhaal draait om de machtige Italiaans-Amerikaanse misdaadfamilie van Don Vito Corleone (Marlon Brando). Wanneer de jongste zoon van de don, Michael (Al Pacino), zich met tegenzin aansluit bij de maffia, raakt hij verwikkeld in de onvermijdelijke cyclus van geweld en verraad. Hoewel Michael probeert een normale relatie met zijn vrouw Kay (Diane Keaton) te onderhouden, wordt hij steeds dieper in het familiebedrijf getrokken.

'The Godfather' is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1972 geregisseerd door Francis Ford Coppola, die samen met Mario Puzo het scenario schreef. Bij de 45e Academy Awards won de film Beste Film, Beste Acteur (Brando), en Beste Aangepaste Scenario (voor Puzo en Coppola).

‘The Godfather’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top