Alex Garland vernieuwt het horrorgenre met ‘Men’

Films |

De nieuwe film van Alex Garland, de regisseur van 'Annihilation' en 'Ex Machina', zal je vast en zeker doen huiveren. Met het verhaal probeert Garland de grenzen van het horrorgenre te verleggen en dat zal je geweten hebben. ‘Men’ is nu te zien in de bioscoop en Proximus Pickx vertelt je hier alles wat je wil weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film volgt Harper (Jessie Buckley), een vrouw die zich na de dood van haar man (Paapa Essiedu) heeft teruggetrokken in een pension op het Engelse platteland. De gastheer is een stuntelende, gekke man genaamd Geoffrey (Rory Kinnear). Tijdens haar verblijf ontmoet ze verschillende personages, waaronder een politieagent, een barman, een dominee, een tiener en een mysterieus met bladeren bedekt monster dat haar blijft lastigvallen, allemaal gespeeld door Rory Kinnear.

Wat aanvankelijk een verhaal lijkt over een vrouw die een trauma probeert te overwinnen terwijl ze wordt belegerd door vreemde krachten, verandert in iets nog raadselachtigers. Maar meer dan dat kunnen we niet vertellen over de film, dat zou de ‘pret’ enkel maar bederven.

Gek idee

De Britse regisseur Alex Garland is geen onbekende in de filmwereld. Hij maakte namelijk al kleppers als 'Ex machina' (2014) en 'Annihilation' (2017). Voordat hij ging regisseren, was hij vooral bekend omwille van zijn romans, waaronder 'The Beach', '28 Days Later' en 'Sunshine', die allemaal door Danny Boyle werden verfilmd.

In elk van zijn werken probeert Alex Garland de grenzen van het genre in kwestie te verleggen, of het nu science fiction, fantasy of horror is. "Ik denk soms dat er in de filmwereld, op allerlei gebied, een enorme druk is om conservatief te zijn. Je wilt een zo breed mogelijk publiek aanspreken, dus beperk je het soort risico's dat je neemt", legde hij uit in een interview. "En dat lijkt me een schande. Dus als ik een gek idee bedenk, ga ik ervoor.”

‘Men' is een provocerende en harde film, vol treffende beelden en agressieve metaforen. Het is dus niet verwonderlijk dat de New Yorkse productiemaatschappij A24 op de film sprong. A24 is verantwoordelijk voor enkele van de meest originele films van de afgelopen jaren, zoals 'Heredity', 'Midsommar', 'The Lighthouse' en 'Macbeth'.

‘Men’ kan je nu bekijken in de cinema.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top