Niet te missen: de nieuwe bioscoopreleases

Films |

Een populaire franchise, een ontroerend drama en een horrorfilm: dat zijn de nieuwe films die je vanaf deze woensdag 8 juni in de bioscopen kan zien. Proximus Pickx heeft de nieuwe releases uitgekamd en de films die je zeker in de bioscoop moet zien uit het aanbod geselecteerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jurassic World: Dominion

Fans van de dinosaurussaga hebben deze week genoeg om enthousiast over te zijn. Een nieuw opus wordt toegevoegd aan de mee door Steven Spielberg geïnitieerde franchise en dit vervolg gaat ongetwijfeld voor nog meer nagelbijtende avonturen en ultra-indrukwekkende speciale effecten zorgen. 'Jurassic World: Dominion' speelt zich vier jaar na de vernietiging van Isla Nublar af. Vanaf nu moet de mensheid leren samenleven met dinosaurussen. Helaas veroorzaken ze veel ecologische schade en verschillende dieren worden gestroopt en gevangengenomen door kwaadwillende bedrijven. De makers hebben voor dit vervolg uit de dinoserie oude bekenden teruggehaald, zoals Owen Grady (Chris Pratt), Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) en hun gekloonde stiefdochter Maisie, terwijl de baby van veloctraptor Blue door stropers is ontvoerd. Hun onderzoek om hem te vinden, leidt hen naar een reservaat voor prehistorische reptielen in de Dolomieten dat gecontroleerd wordt door een onderzoeksfaciliteit met snode plannen

Nowhere Special

John (James Norton) is een 35-jarige glazenwasser en alleenstaande vader uit Belfast die nog maar een paar maanden te leven heeft door kanker. Om zijn zoontje van drie te beschermen tegen de verschrikkelijke realiteit van de situatie gaat hij wanhopig op zoek naar een nieuw, perfect gezin voor hem. De Italiaanse regisseur Uberto Pasolini produceerde eerder de Britse crowdpleaser ‘The Full Monty’, over zes werkloze metaalarbeiders die een striptease-act gaan doen om geld te verdienen, dus hij heeft wel kaas gegeten van sociale mistoestanden en emotionele verhalen. Met ‘Nowhere Special’ heeft hij een ingetogen maar ontroerend intiem drama gemaakt over sterfelijkheid en verlies, een dat gedragen wordt door de prachtige, serene vertolkingen van James Norton en zijn schattig tegenspelertje Daniel Lamont.

Men

Deze Britse horrorfilm bezorgt je waarschijnlijk koude rillingen. ‘Men’ zet immers in op het creëren van een gevoel van onbehagen en verontrusting, en dat doen de makers met glans. Wat wil je: regisseur Alex Garland maakte naam met verontrustende films als ‘Ex Machina’ en ‘Annihilation ‘en hij schreef ook het scenario van de zombiehorrortrip ‘28 Days Later’. In ‘Men’ draait alles op het personage van Harper (Jessie Buckley). Na een persoonlijke tragedie besluit de jonge Britse naar het platteland te verhuizen om zichzelf terug te vinden. Ze denkt dat de rust en stilte van de plek haar deugd zal doen, maar al snel realiseert ze zich dat ze wordt bespied, en zelfs gestalkt. Haar leven verandert in een nachtmerrie wanneer ze wordt geconfronteerd met haar angsten en donkerste herinneringen, terwijl steeds gewelddadiger mannen haar territorium binnendringen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top