Deze televisietips van de week zijn het kijken waard!

Series | Oef, deze week hoef je niet op een drafje te beginnen dankzij pinkstermaandag. Toch kan het leuk zijn om je na een lange werkdag 's avonds te nestelen voor de televisie en een interessant programma of leuke film te bekijken. Proximus Pickx geeft je een paar suggesties cadeau!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Zorgen voor mama

Sinds 16 mei, niet toevallig een week na Moederdag, praat Kristel Verbeke in het tweede seizoen van 'Zorgen voor mama' met vier moeders die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Deze week gaat Kristel op bezoek bij de 28-jarige Brenda. Ze woont met haar partner Jonas in een sociale woning in de welvarende plattelandsgemeente Herent. Brenda werkt, maar hoe hard ze ook haar best doet, ze heeft het gevoel dat haar gezin niet meer meetelt in onze maatschappij. Het vertrouwen in de instanties die ze moet helpen is door het kluwen van regelgeving volledig zoek. Deze reportagereeks toont op toegankelijke wijze het complexe gegeven dat armoede soms kan zijn. Alleen al daarom is 'Zorgen voor mama' een kijktip waard. 

Bekijk ‘Zorgen voor mama’ op maandag 6 juni 2022 om 20u35 op Eén, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Syrië, de giftige oorlog

Er zijn van die programma's waar je na het kijken over denkt 'dit kan niet waar zijn'. Deze documentaire over chemische oorlogsvoering in Syrië past perfect in dat rijtje. VRT NWS-journalisten Rudi Vranckx en Inge Vrancken onthullen hoe de Syrische dictator Bashar Al-Assad zijn eigen bevolking met chemische bommen heeft bestookt. Hiervoor spraken ze met een indrukwekkend aantal getuigen en experten. De verklaringen tonen de onmacht aan van de internationale gemeenschap om in te grijpen maar onthullen ook dat Assad enkel kon optreden dankzij een reeks medeplichtigen. Zo weet Rudi Vranckx al in de eerste aflevering in een interview met ontwapeningsdeskundige Dominique Anelli te achterhalen dat een reeks bekende chemische bedrijven hun waren aan het Syrische regime hebben verkocht. IJzersterke televisie.

Bekijk ‘Syrië, de giftige oorlog’ op dinsdag 7 juni 2022 om 21u20 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Sharp Objects

We hebben eerder al geschreven dat deze mysterieuze thrillerreeks de moeite van het bekijken waard is, en onze mening is ondertussen niet veranderd. Deze week kan je naar de derde aflevering van het eerste seizoen kijken. Hierin maakt onderzoeksjournalist Camille kennis met de wilde kant van haar halfzus Amma. Ondertussen tikt haar moeder Adora haar op de vingers omdat ze samenwerkt met de politie voor het oplossen van een moord in haar thuisstad. Deze reeks is niet te versmaden voor fans van het thrillergenre.

Bekijk ‘Sharp Objects’ op woensdag 8 juni 2022 om 21u55 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: Johnny English Strikes Again

De boog kan niet altijd gespannen staan. Na twee ijzersterke documentaires en een thrillerreeks mag je ook wel eens lachen, en dat zal je ongetwijfeld doen met de capriolen van de voormalige spion Johnny English - een rol van Rowan Atkinson. In deze film heeft Johnny English het spionnenleven vaarwel gezegd en werkt hij als leerkracht. Wanneer een zware crimineel de identiteiten van alle actieve Britse spionnen weet te ontvreemden, kan de Britse regering niets anders dan Johnny English terug te halen. Hij moet ervoor zorgen dat de gestolen data niet in de verkeerde handen valt, maar daar heeft hij duidelijk heel veel moeite mee.

Bekijk ‘Johnny English Strikes Again’ op donderdag 9 juni 2022 om 20u35 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: The Age of Adaline

Voor een streepje romantiek stemmen we vrijdag af op VTM3. In 'The Age of Adaline' maken we kennis met een jonge vrouw (een rol van Blake Lively) die in het jaar 1935 door een storm met haar auto in het water belandt. Wanneer ze daar door de bliksem wordt getroffen, wordt ze door een speling van het lot immuun voor het ouder worden. Ze leeft jarenlang in eenzaamheid tot ze tachtig jaar later de mysterieuze Ellis op een feestje ontmoet. Er ontstaat een romance, maar ze wordt daarna meteen met haar verleden geconfronteerd.

Bekijk ‘The Age of Adaline’ op vrijdag 10 juni 2022 om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top