'Silent witness' is 25 jaar oud en heeft enkele verrassingen in petto

Series | Het is 25 jaar geleden sinds de eerste aflevering van de detectivereeks 'Silent Witness' op antenne ging in het Verenigd Koninkrijk. Die verjaardag gaat niet zomaar onopgemerkt voorbij, want in de nieuwste zes afleveringen herneemt actrice Amanda Burton haar originele hoofdrol als patholoog Sam Ryan. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De terugkeer van Amanda Burton is opvallend, want na zeven seizoenen verdween de actrice in 2004 uit de reeks. Destijds heeft ze aan Entertainment Daily verklaard dat het "tijd werd om iets anders te doen". Vrij vertaald betekent dit dat de actrice haar rol beu was en ze een nieuwe uitdaging zocht.

Haar wens werd ingewilligd in de vorm van "een rol die ze niet kon weigeren". Ze kreeg de hoofdrol van politiecommandant Clare Blake in 'The Commander' tot 2008. Sindsdien heeft ze enkele gastrollen gehad in fictiereeksen en realityprogramma's als 'Celebrity Masterchef'.

Terugkeer

Opgelet: we verklappen hieronder een paar verhaallijnen.

De Britse openbare omroep BBC kondigde aan dat het 25ste seizoen, dat afgelopen week in première ging, meteen het laatste wordt. Forensisch patholoog Dr. Nikki Alexander (Emilia Fox) en technicus Jack Hodgsen (David Caves) krijgen meteen een grote zaak te behandelen wanneer Sam Ryan (Amanda Burton) haar eigen bedrijf start. Na de opening wordt de Britse minister van Gezondheid met een vuurwapen vermoord. Ook de man van Sam, Jomo Mashaba, ontsnapt ternauwernood aan de dood en krijgt een kogel in de arm. Dr. Nikki Alexander vindt de timing van de moord verdacht en probeert uit te zoeken hoe de moord kon plaatsvinden. Tegelijk groeit er een romance tussen de patholoog en haar assistent Jack.

Tijdens de autopsie ontdekt Dr. Nikki Alexander verschillende aanwijzingen dat de schietpartij bedoeld was om een ander, groter schandaal te verbergen. Terwijl ze aan de zaak werkt, merkt de patholoog dat Sam Ryan haar op de voet volgt en lastige vragen stelt. 

Het is maar de vraag of Nikki haar voormalige collega kan vertrouwen. Of dat het geval is, kan je op maandag 6 juni bekijken om 22u op BBC1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top