'The First Lady': het verhaal van drie invloedrijke vrouwen

Series | Hun mannen mochten het dan wel voor het zeggen hebben in het Witte Huis, toch zijn deze drie first ladies zo bekend en belangrijk geworden dat ze hun eigen televisieserie kregen. We hebben het over de invloedrijke Eleanor Roosevelt, Betty Ford en Michelle Obama. Proximus Pickx vertelt je alles wat je wil weten over de gloednieuwe reeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'The First Lady' is een nieuwe Showtime-serie gecreëerd door Aaron Cooley. In de tiendelige reeks wordt het portret geschetst van drie invloedrijke first ladies van de Verenigde Staten: Eleanor Roosevelt, Betty Ford en Michelle Obama. De dames worden gespeeld door respectievelijk Gillian Anderson, Michelle Pfeiffer en Viola Davis

De serie, die op 17 april uitkwam in de Verenigde Staten, neemt je mee de jeugd van de first ladies, de ontmoeting met hun toekomstige echtgenoot, hun campagne om het tot president te schoppen én hun tijd in het Witte Huis zelf. Over hoe overweldigend de eerste momenten waren en hoe ze zélf het verschil konden maken, en zo uiteindelijk ook geschiedenis schreven. Ondanks hun vele verschillen, vertelt uitvoerend producent Cathy Schulman aan Variety dat het trio een belangrijke overtuiging deelde: "Geen van hen wilde eigenlijk first lady zijn."


"Shoppend en schreeuwend"

"Eleanor wilde wel naar het Witte Huis, maar niet als first lady. Haar droom was om zelf aan het roer te staan als president", vertelt Schulman. "Betty ging moest op haar beurt dan weer schoppend en schreeuwend het Witte Huis binnengebracht worden. En Michelle was doodsbang voor de gevolgen die de job van haar echtgenoot zouden hebben voor haar en haar familie." 

"Uiteindelijk ontdekten de vrouwen dat in dat huis wonen in hun voordeel kon uitspelen, alsook in dat van hun familie en hun land. Dat zorgde ervoor dat ze de inspirerende first ladies werden die wij nu kennen of ons herinneren", vervolgt de showrunner. 

In elke aflevering komen sleutelmomenten uit de levens van de drie vrouwen aan bod, waardoor je al snel een rode draad opmerkt die door alledrie hun bestaan spant. Een goede portie geschiedenis met een tikkeltje drama!

Ontdek 'The First Lady' elke dinsdag om 20u35 op FOX (zender 65), beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Beluister hier ook de muziek uit 'The First Lady':

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top