Dit wist je ongetwijfeld nog niet over Tom Cruise

Films | Tom Cruise is heel binnenkort opnieuw te zien in de filmzalen als de hoofdrolspeler in 'Top Gun: Maverick', de opvolger van de originele 'Top Gun'-film uit 1986. In afwachting van de première schotelt Proximus Pickx je een aantal weetjes voor die op het eerste gezicht te mooi om waar lijken te zijn maar toch waar zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Improvisatie

Eén van de meest iconische momenten uit de lange filmcarrière van Tom Cruise is de scène uit de film 'Risky Business' waarin hij in zijn onderbroek door de woonkamer danst. Uit een interview met Cruise blijkt dat hij zijn beste danspasjes liet zien zonder enige voorbereiding. De acteur heeft zijn volledige dansroutine geïmproviseerd op basis van één regel tekst in het scenario: "Joel danst in zijn onderbroek door het huis".

Verloren kans?

Als we kijken naar de opbrengsten van superheldenfilms, staat het vast dat dit filmgenre het tegenwoordig heel goed doet in de filmzalen. Voor een acteur is het dan ook een buitenkansje om zo'n project aangeboden te krijgen. Voor Robert Downey Jr. de rol van Tony Stark in 'Iron man' kreeg, spraken de Marvel Studios eerst Tom Cruise aan voor de rol. Die laatste heeft bedankt voor de rol. Later zou hij ook gelijkaardige rollen in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' aan zich voorbij laten gaan. Scenarist Michael Waldron onthult dat de acteur het gewoonweg veel te druk heeft met zijn bestaande filmprojecten. "Het was gewoon een kwestie van beschikbaarheid", klinkt het in Rolling Stone.

Bijna onthoofd

In zijn carrière heeft Cruise enkele keren verwondingen opgelopen op de filmset, maar bij de opnames van 'The Last Samurai' scheelde het weinig of hij zou zijn hoofd verloren zijn. Voor de actiefilm verkozen de makers om buiten beeld zogeheten "mechanische paarden" te gebruiken, die de bewegingen van echte paarden kunnen imiteren. Toen Tom Cruise een vechtscène afwerkte met zijn collega Hiroyuki Sanada, ontstond er een defect bij een mechanisch paard waardoor Sanada de controle over zijn samoeraizwaard verloor. "Gelukkig kreeg ik weer grip op mijn zwaard op enkele centimeters van zijn nek", vertelde de acteur na het incident.

Geen Oscar

Ondanks zijn uitgebreid palmares van succesvolle films heeft Tom Cruise nooit een Academy Award gewonnen. Hij werd tot nu toe in totaal slechts drie keer genomineerd: voor 'Magnolia' (beste bijrol), 'Jerry Maguire' (beste acteur) en 'Born on the Fourth of July' (beste acteur). Hij won wel drie Golden Globes voor deze films, maar in mei 2021 heeft hij deze filmprijzen teruggegeven vanwege het grote gebrek aan diversiteit in de jury van de Golden Globes. Verder won Cruise geen enkele andere grote filmprijs.

Proximus Pickx heeft een selectie van de beste films met Tom Cruise in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top