Intriges en drama in de rechtszaal met ‘The Lincoln Lawyer’

Films |

Zit je alweer door je series heen op Netflix? Geen zorgen: er is altijd wel wat leuks te bekijken op de streamingsite. Zoals ‘The Lincoln Lawyer’, het nieuwste juridische drama waarin Mickey Haller, de bekende advocaat uit de romanreeks van Michael Connelly, tot leven komt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niets zo ontspannend als een goede misdaadroman. En het wordt alleen maar beter als die dan nog eens verfilmd wordt. Dat is het geval bij ‘The Lincoln Lawyer’, de zesdelige boekenreeks van bestsellerauteur Michael Connelly. De thrillers vertellen het verhaal van Mickey Haller, een drukbezette en bekende advocaat uit Los Angeles. Haller werkt meer vanuit zijn Lincoln Town Car met chauffeur dan vanuit zijn kantoor. En zo kwam hij dus ook aan zijn bijnaam.  

Als je een beetje je weg kent in de wereld van juridische drama’s, merk je waarschijnlijk op dat de nieuwe Netflixserie niet de eerste bewerking is die de naam ‘The Lincoln Lawyer’ draagt. In 2011 kwam namelijk een gelijknamige film uit met Matthew McConaughey als advocaat Mickey Haller.

Twee verfilmingen, twee verschillende boeken 

Hoewel de twee verfilmingen dezelfde naam dragen, zijn ze eigenlijk gebaseerd op verschillende romans in de serie. In de thriller uit 2011, die gebaseerd is op de gelijknamige en eerste roman uit 2005, neemt strafpleiter Mickey een belangrijke zaak aan. Hij vertegenwoordigt een rijke makelaar die beschuldigd wordt van aanranding en poging tot moord, maar volhoudt dat hij het slachtoffer is van een valstrik.

Aan de andere kant is de nieuwe Netflix-serie gebaseerd op het tweede boek in de ‘The Lincoln Lawyer’-serie, ‘The Brass Verdict’, dat in 2008 werd gepubliceerd. In dit tweede boek keert Mickey na een zwaar ongeluk terug naar de rechtszaal. Hij is 18 maanden weggeweest en ondertussen verslaafd geraakt aan pijnstillers. Hij zal zich echter van zijn beste kant moeten laten zien, want wanneer Hollywoodadvocaat Jerry Vincent wordt vermoord, krijgt Haller zijn grootste zaak tot nu toe. Hij staat in voor de verdediging van Walter Elliott, een prominente studiobaas die beschuldigd wordt van de moord op zijn vrouw en haar minnaar.

Manuel Garcia-Rulfo (‘The Magnificent Seven’) speelt de hoofdrol van Mickey Haller tegenover ‘Scream’-ster Neve Campbell, die de officier van justitie en Mickeys ex-vrouw, Maggie McPherson, speelt. 

Ontdek ‘The Lincoln Lawyer’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top