Dit is ons 'elftal van het seizoen' van de Jupiler Pro League 2021-2022

Sport | Het seizoen in de Jupiler Pro League ligt achter de rug. Het is tijd om een balans te maken en daarom stelden we bij Proximus Pickx ons ‘elftal van het seizoen’ samen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor een aantal posities is er bijzonder veel keuze en is het niet makkelijk om een keuze te maken. Voor andere posities was de keuze makkelijker. Union SG en Club Brugge zijn de grote hofleveranciers van ons 'elftal van het seizoen'.

Verdediging

Simon Mignolet is de nummer één onder de lat. De Rode Duivel kende een wisselvallige periode in de reguliere competitie, maar in de Champions’ play-offs was hij outstanding. Mede dankzij zijn schitterende prestaties won Club Brugge de landstitel.

Voor hem kan Mignolet rekenen op twee ploegmaats: Brandon Mechele (centrale verdediger) en Clinton Mata (rechtsachter). De twee haalden heel het seizoen een constant niveau. Michael Ngadeu (centrale verdediger) kende een zeer sterk seizoen bij AA Gent, terwijl Sergio Gomez als linksachter een openbaring was bij RSC Anderlecht.

Middenveld

Het trio op het middenveld komt zoals verwacht van Union SG en Club Brugge. Teddy Teuma en Casper Nielsen waren bijzonder sterk op het middenveld bij Union SG. Zij maakten heel veel indruk en Nielsen was dit seizoen misschien wel de beste middenvelder op de Belgische velden.

Hans Vanaken deed het zoals elk seizoen weer goed. Hij is zeer regelmatig en staat er op de grote momenten. In de play-offs was hij bepalend op belangrijke momenten: hij scoorde de 0-1 op het veld van Union SG en bracht Club Brugge op het veld van Antwerp weer in de match met een strafschopdoelpunt.

Aanval

De keuze in de aanval was zeer groot. Charles De Ketelaere (Club Brugge), Deniz Undav (Union SG)en Tarik Tissoudali (AA Gent) haalden het uiteindelijk door respectievelijk 14, 26 en 21 keer te scoren. Zij kenden een zeer goed seizoen.

De Ketelaere werd dit seizoen efficiënter en werd dit seizoen de topschutter van dienst bij Club Brugge. De Rode Duivel was één van de beste Bruggelingen in de reguliere competitie, al speelde hij wel vrij matige play-offs. De kans is groot dat hij Club in de zomer gaat verlaten.

Tissoudali is veruit één van de meest spectaculaire spelers uit de Jupiler Pro League. Zijn dribbels en doelpunten waren vaak van mooie makelij. AA Gent moet wel vrezen voor een vertrek van zijn Marokkaanse smaakmaker, want Tissoudali wil voorlopig niet bijtekenen.

Undav was voor het seizoen een grote onbekende voor de Belgische voetballiefhebber. Hij verraste vriend en vijand door topschutter te worden en ook tal van assists uit te delen. Daardoor wist hij zich al te verzekeren van een toptransfer naar Brighton & Hove Albion.

Trainer

Wie anders dan Felice Mazzu is de coach van dit elftal? Hij zorgde voor de grootste stunt in het Belgische voetbal sinds de tweede plaats van Zulte Waregem in 2013. Hij loodste Union SG ei zo na naar een unieke landstitel. Mazzu maakte indruk met zijn gemoedelijke aanpak en hij wist van Union SG het sterkste geheel van België te maken. Zijn mislukte passage bij KRC Genk is helemaal vergeten.

Bank

Een elftal heeft ook nood aan een goede bank. Met Anthoy Moris (doelman, Union SG), Christian Burgess (verdediger, Union SG), Rob Schoofs (middenvelder, KV Mechelen) en Michael Frey (spits, Antwerp) zijn er heel wat spelers die ook een geweldig seizoen kenden in de Jupiler Pro League.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top