Komt er nog een vervolg op 'National Treasure: Book of Secrets'?

Series | Komt er ooit een ‘National Treasure 3’ in de zalen? Nu de hoofdrolspeler uit de eerste twee films Nicolas Cage een ware renaissance doormaakt, lijkt er alvast een publiek voor te zijn, maar de toekomst van de filmfranchise ziet er niet rooskleurig uit. Gelukkig staat er wel een ander ‘National Treasure’-project in de steigers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste ‘National Treasure’-film kwam uit in 2004. Nicolas Cage, die er met ‘Adaptation’ en ‘Matchstick Men’ net enkele zeer goed onthaalde films op had zitten, kroop in de huid van Benjamin, een schattenjager en cryptograaf. Als een ware Indiana Jones of Lara Croft schuimt hij de wereld af op zoek naar een legendarische schat. Hij is ervan overtuigd dat een waardevolle aanwijzing naar die schat op de achterkant staat van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring. Er zit maar één iets op: dat unieke document stelen. Het resultaat was een luchtige en avontuurlijke film die veel filmgangers konden smaken. Het budget van 100 miljoen dollar werd ruim verdriedubbeld aan de box office.

Zoals dat gaat, kreeg ‘National Treasure’ in 2007 een vervolg. In ‘National Treasure: Book of Secrets’ reist Benjamin alweer de halve wereld rond, deze keer niet alleen om een schat te vinden, maar ook om zijn naam te zuiveren. De sequel, die net als het origineel geregisseerd werd door Jon Turteltaub en geproduceerd werd door Jerry Bruckheimer, werd een al even groot succes als het origineel. Opnieuw was het publiek enthousiast en rinkelden de kassa’s.

De sterren stonden goed voor een derde film dus – want als Hollywood een succesvolle formule vindt, laten ze die gewoonlijk niet snel los. Turteltaub verklaarde in 2008 nog dat er zeker een vervolg zou komen, maar vermeldde daar ook bij dat het creatieve team zijn tijd zou nemen om aan het verhaal te werken. “Iedereen die aan de eerste twee films meewerkte, wil een derde maken”, herhaalde de regisseur in 2013. Dat er tot dan geen nieuws was gekomen, schreef hij toe aan het feit dat het scenario nog niet op punt stond. In 2014 werden nieuwe schrijvers aangenomen voor het project en in 2016 bevestigde Cage dat er nog steeds aan het verhaal gesleuteld werd. In 2017 was er een scenario, maar waren de studiobonzen er nog niet tevreden mee. Na intussen 15 jaar in wat in de business development hell heet, is de toekomst van de filmfranchise onduidelijk.

Een revival?

Nicolas Cage is al even aan een renaissance bezig en scoorde met ‘Pig’ en ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’ net enkele stevige hits. Het zou dus perfecte timing zijn om hem nu op te voeren in een nieuwe ‘National Treasure’-film. Maar actrice Diane Kruger, die in de eerste films de rol van Abigail Chase speelde, liet onlangs vallen dat ze er weinig hoop op had. “Niemand heeft contact met mij opgenomen over de derde”, zei ze in een interview met ComicBook.com. “Ik heb nu ook wel het gevoel dat we veel te oud zijn. Ik weet het niet. Ik zou zeggen: 'Zeg nooit nooit', maar het is inmiddels wel erg lang geleden, begrijp je?” Toch blijft de hoop op een vervolg nog springlevend.

Wat er in elk geval wel komt, is een aankomende Disney+-serie. Daar is onder andere producent Jerry Bruckheimer bij betrokken. Aan de serie ‘National Treasure’ wordt gewerkt sinds 2020 en zou hetzelfde concept hebben als de films, maar dan met een jongere cast. Sinds maart 2021 is de serie officiëel in productie en op 12 februari 2022 zijn de opnames begonnen. Over het verhaal is nog maar weinig geweten, maar we mogen ons ongetwijfeld weer verwachten aan een globetrottend avontuur. In de hoofdrollen zullen zowel gevestigde namen als opkomende talenten te zien zijn, zoals Lisette Alexis, Lyndon Smith, Zuri Reed, Jake Austin Walker en Catherine Zeta-Jones.

Bekijk ‘National Treasure: Book of Secrets’ op zondag om 18u15 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top