Het beste van Tom Cruise vind je in de VOD-catalogus

Films | Nu Tom Cruise binnenkort nog eens in het uniform van piloot Pete Mitchell te zien is in ‘Top Gun: Maverick’ nodigt Proximus Pickx je uit om meer van de acteur te ontdekken in de VOD-catalogus. Vanaf 17 mei vind je er een selectie van zijn meest iconische films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

War of the Worlds

Met ‘War of the Worlds’ leverde Steven Spielberg in 2005 een stukje suspens af. De filmmaker vertelde het verhaal van H.G. Wells door de ogen van Ray Ferrier, vertolkt door Tom Cruise, een gescheiden havenmedewerker die maar moeilijk communiceert met zijn ex-vrouw en kinderen. Enkele minuten nadat hij de kinderen onder zijn hoede krijgt, pakken de onweerswolken samen boven Boston. De aarde beeft en een enorme oorlogsmachine op drie lange poten duikt op om alle huizen in de omgeving te vernielen. Het is de eerste fase van een grootschalige buitenaardse aanval op de aarde.

Spielberg liet toen de film verscheen vallen dat hij zich meer wilde focussen op emoties dan op special effects. Daarom zien we in scènes vol vernieling eerst het effect op de gezichten van de personages en dan pas de reden waarom ze zo angstig zijn.

‘War of the Worlds’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Mission: Impossible – Rogue Nation

De directeur van CIA beslist dat het Impossible Mission Force (IMF) haar geheime activiteiten in de strijd tegen terrorisme moet staken. Maar spion Ethan Hunt (Tom Cruise) is de criminele organisatie The Syndicate op het spoor en is niet van plan om het op te geven. Hij wil de organisatie stoppen voor ze de wereldorde kunnen verstoren met terroristische aanslagen. Ethan roept de hulp in van Ilsa Faust, een voormalige Britse spionne, die banden heeft met The Syndicate. In dit vijfde deel van de ‘Mission: Impossible’-saga gaat Tom Cruise met zijn spectaculaire stunts tot het uiterste. Zoals gewoonlijk maakt hij geen gebruik van een stuntman, ook niet wanneer Ethan Hunt in het begin van de film onder een opstijgend vliegtuig hangt.

‘Mission: Impossible - Rogue Nation’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Top Gun

Straaljagerpiloot Pete ‘Maverick’ Mitchell is een jong talent, maar zijn baldadigheden worden door zijn oversten maar weinig op prijs gesteld. Hij gaat naar de gerespecteerde militaire luchtvaartschool Top Gun om er zijn luchtvechtkunsten bij te schaven. Daar concurreren alle studenten met elkaar om de beste piloot te zijn. De film van Tony Scott kwam uit in 1986 en is nog steeds een van de populairste films van Tom Cruise. En vanaf 25 mei is het langverwachte vervolg in de zalen te zien.

‘Top Gun’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Oblivion

Jack Harper is een van de laatste drone-reparateurs op aarde. Het merendeel van de mensheid is verkast naar een maan van Saturnus. Na een decennialange oorlog tegen de zogenaamde Scavs maakt Jack deel uit van een missie om vitale middelen te ontginnen. Hij patrouilleert duizenden meters boven zeeniveau, maar wanneer hij een vreemdeling redt van een vernield ruimteschip, komt er een einde aan zijn routine. Alles wat hij weet wordt ineens in twijfel getrokken en het lot van de mensheid komt in zijn handen te liggen.

Oblivion’, van regisseur en coschrijver Joseph Kosinski, pakt naast een hoofdrol voor Tom Cruise uit met enkele grote namen, zoals Morgan Freeman, Melissa Leo, Zoë Bell en Olga Kurylenko.

‘Oblivion’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Eyes Wide Shut

De welgestelde arts Bill Harford (Tom Cruise) en tentoonstellingsconservator Alice (Nicole Kidman) wonen samen in New York. Op een dag gaan ze naar een kerstfeest van een rijke patiënt van Bill, die er een oude studiemakker, pianist Nick, tegen het lijf loopt. Alice wordt tijdens het dansen verleid door een charmante Hongaarse man en Bill door twee modellen. Stanley Kubrick verkent in deze film de wereld van de swingers en gebruikte truukjes om de edele delen van de acteurs te verbergen en om de erotische scènes zo meer suggestief dan expliciet te maken. Dit is de laatste film van meesterregisseur Stanley Kubrick. Hij overleed zes dagen nadat hij een eerste gemonteerde versie kon tonen aan zijn hoofdrolspelers.

‘Eyes Wide Shut’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ook deze Tom Cruise-films zijn te vinden in de VOD-catalogus van Proximus: ‘A Few Good Men’, ‘Jerry Maguire’, ‘Valkyrie’, ‘Rain Man’, ‘Born on the 4th of July’, ‘American Made’, ‘Edge of Tomorrow’, ‘Lion for Lambs’, ‘Minority Report’, ‘Tropic Thunder’, ‘Vanilla Sky’, ‘Days of Thunder’, ‘The Firm’, ‘Jack Reacher’, ‘Jack Reacher: Never Go Back’, alle ‘Mission Impossible’-films, ‘The Last Samurai’ en ‘Interview with the Vampire’.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top