De films en programma's die je dit weekend niet mag missen

Films | Stralend lenteweer op het programma dit weekend, maar ook deze fijne selectie aan films, series en tv-programma's voor het moment wanneer dat de zon ondergaat. Van het Eurosongfestival tot een nieuwe spetterende Scandinavische Netflixreeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: ‘The Eyes of Tammy Faye’ op Proximus VOD

‘The Eyes of Tammy Faye’ mag dan op het eerste gezicht een totaal fictief verhaal lijken, maar niets is minder waar. De film is gebaseerd op het leven van twee Amerikaanse televisiesterren uit de jaren 70: Tammy Faye Bakker en haar man Jim Bakker. In 2000 verscheen er al eens een documentaire over het vermaarde koppel, wat eigenlijk de inspiratiebron vormde voor regisseur Michael Showalter om er een langspeelfilm van te maken. Interessant materiaal genoeg alleszins.

Want het leven van Tammy en Jim was een ware rollercoaster. Ze leerden elkaar kennen aan de universiteit, waarop ze besloten om samen de wereld te gaan verkennen. Of beter gezegd: te gaan bekeren. Ze doorkruisten de VS met de bedoeling overal christelijke gemeenschappen te inspireren. Jim als geboren spreker en Tammy als zangeres. Via allerlei poppenspellen konden ze ook kinderen met hun religieuze boodschap aanspreken. Dat ontging ook de boomende televisiesector niet en in 1964 bood de Christian Broadcasting Network (CBN) hen een eigen programma aan: ‘Jim en Tammy’, razend populair bij de jeugd.

‘The Eyes of Tammy Faye' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Vrijdag: ‘Sully’ op Play 4

Wie niet genoeg krijgt van biografische drama’s, kan op deze ‘Sully’ uit 2016 afstemmen. Het waargebeurde verhaal van Chesley ‘Sully’ Sullenberg, een Amerikaanse lijnpiloot die in januari 2009 een Airbus A320 feilloos op de Hudson landde. De rivier die vlak naast het drukke en bruisende Manhattan loopt. Kort na het opstijgen op La Guardia was immers een hele zwerm ganzen in de motor beland, waardoor het vliegtuig amper enkele minuten later al een noodlanding diende te maken. De enige optie was de Hudson-rivier. Alle 155 passagiers overleefden de crash dankzij de koelbloedigheid van piloot Sully, die dan ook meteen als held gevierd werd. Maar dan ontstaat ook een heel onderzoek naar de crash…

Tom Hanks neemt de hoofdrol van Chesley Sullenberg op zich en doet dat zoals steeds met veel overtuiging. Naast hem zien we ook Aaron Eckhart en Laura Linney opdraven, twee ervaren acteurs die misschien minder bekend zijn bij het brede publiek maar met tonnen klasse. Niemand minder dan Clint Eastwood, meervoudig Oscarwinnaar, nam de regie voor zijn rekening.

Bekijk ‘Sully’ op vrijdag 13 mei om 20u35 op Play 4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: Finale Eurovisiesongfestival op Eén

Wie volgt Måneskin op als de nieuwe Eurosongwinnaar? Het huidige internationale succes van de Italiaanse glamrockers bewijst nog maar eens hoezeer het Europese liedjesfestival de voorbije jaren weer is gaan leven. Jong, oud, rechts of links,… plots stemt iedereen weer af op deze oerversie van de liedjeswedstrijden. Om en bij de 200 miljoen kijkers lokte de vorige editie en dat zal bij deze 66ste editie niet anders zijn. Zelfs credibele artiesten en bands willen deelnemen nu ze zien welke boost het Eurosongfestival kan betekenen voor hun carrière.

Los daarvan blijft het natuurlijk ook gewoon een hoogmis van camp en kitsch, van commerciële aspiraties en soms eerder komische dan muzikale acts. Kortom, voor elk wat wils. In deze finale zullen tien acts aan bod komen, maar alle ogen zullen sowieso gericht zijn op Oekraïne: krijgen zij de stem van de sympathie? Rusland zal het alvast niet worden, zij werden dit jaar om de gekende redenen geweerd.

Bekijk de finale van het Eursongfestival op zaterdag 14 mei vanaf 21u op Eén, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: ‘Clark’ op Netflix

Alwéér een Scandinavische flikkenserie denkt u? Fout! Deze ‘Clark’ heeft een heel andere benadering dan veel van zijn soortgenoten. Geen neo noir of koele sérieux, maar tongue in cheek-humor en zwierige regie om het waargebeurde verhaal te vertellen van Clark Olofsson, de man naar wie later het Stockholmsyndroom vernoemd werd. Dat is het psychologische fenomeen waarbij een slachtoffer sympathie ontwikkelt voor zijn of haar gijzelnemer.

Olofsson was een charmante dief en con man, een moderne Robin Hood, die het geld vooral haalde bij de rijken en de man op de straat op zijn hand kreeg door acties waarmee hij het establishment en de overheid te kijk zette. Een ladies man ook, die van de ene vrouw naar de andere fladderde. En zo zelfs in België belandde, waar hij trouwde met de Vlaamse Marijke en ook even woonde. De protagonist van deze Zweedse Netflixreeks wordt vertolkt door Bill Skarsgård (ook bekend als Pennywise in de ‘IT’-films).

Ontdek ‘Clark' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zondag: ‘De Mol’ op Play4

De tiende editie van ‘De Mol’ zit erop. Vorige week werden in een glamoureuze en spetterende live uitzending de winnaar (de 30-jarige copywriter Sven Pede) en de mol (Uma Vandemaele) onthuld. Het was de apotheose van een doldwaze jubileumeditie, waarin zowat alles verkeerd ging wat ook maar enigszins verkeerd kon gaan. Twee kandidaten moesten geblesseerd het programma verlaten en halfweg het seizoen viel dan ook nog eens de mol zelf uit: nooit eerder gebeurd!

Kinesist Philippe bleef tot dan toe nochtans perfect onder de radar, maar twijfelde zo hard aan zichzelf en ging finaal ten onder aan de stress die zijn dubbelrol veroorzaakte. Plots moesten de programmamakers een plan B opdissen, midden in het spel werd dan maar een van de overblijvende kandidaten opgezadeld met de functie van stoorzender. De jonge leerkracht Uma deed dat met verve. Maar hoe deze uiterst chaotische editie tot stand kwam, wat er allemaal achter de schermen gebeurde en hoe zowel Philippe als Uma hun mollenstreken uitvoerden… dat komen we allemaal te weten in deze afsluitende aflevering van ‘De Mol’.

Bekijk de afsluitende aflevering van ‘De Mol' op zondag 15 mei om 19u55 op Play 4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zondag: ‘Druk’ via Proximus VOD

Misschien wel de beste film die tijdens die vermaledijde coronaperiode uitkwam en daardoor eigenlijk niet het publiek bereikte die het verdient. Herkansing dus via de streaming en VOD-diensten. Sinds kort is dit Deense relaas over de desastreuze maar soms ook tragikomische gevolgen van een alcoholverslaving bij Proximus te bekijken. Mads Mikkelsen (‘Casino Royale’, ‘King Arthur’) schittert in de hoofdrol als de steeds dieper in het glas kijkende leerkracht Martin.

Het begon nochtans allemaal onschuldig… Martin en zijn collega’s Nikolaj, Tommy en Peter beslissen een experiment te doen: geïnspireerd door een theorie die stelt dat je beter les kunt geven of presteren met wat alcohol in het bloed, kieperen ze elke dag een scheut straffe drank door hun kelen. Aanvankelijk merken ze dat dat daardoor effectief ook creatiever en losser voor de klas staan, maar naarmate ze steeds meer kicks opzoeken, loopt de situatie uit de hand. Met de nodige drama’s tot gevolg. Wat deze ‘Druk’ (Deens voor ‘dronken’) zo “verslavend” maakt is de perfecte balans tussen sensibilisering van de problematiek als demonstratie van het genot dat een goed glas wijn, bier of cognac ons soms ook wel bezorgt. In een afwisselend sobere en swingende stijl neemt regisseur Thomas Vinterberg (‘Festen’, ‘Jagten’) je mee op een unieke kroegentocht.

‘Druk’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top