Vlaamse toppers en internationale prestigereeksen: dit zijn de kijktips van de maand op Streamz

Series | De Vlaamse streamingdienst Streamz voegt in de komende maand alweer enkele kleppers toe aan de catalogus. Van historische fictie tot originele films en series van eigen bodem: dit zijn onze streamingtips op Streamz in juni.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een Goed Jaar

Boris Van Severen, Frances Lefebure, Joke Devynck en Jurgen Delnaet schitteren in deze serie als Lenny, Rosy, Judith en Erik. Nadat Erik en Lenny in een huis in de Ardennen een verborgen kelder vol wijn en wapens uit de Tweede Wereldoorlog vinden, bedenken ze een plan om snel rijk te worden. Ze overtuigen een Brusselse antiquair ervan dat de wijn eigendom was van Adolf Hitler. Maar wanneer dat nieuws bekend wordt, trekken ze de aandacht van schimmige figuren die ze liever niet op hun pad hadden gekregen. Het zwendeltje loopt helemaal uit de hand.

Deze komische misdaadreeks is geregisseerd door Kadir Balci, de maker van films als ‘Turquaze’ en ‘Trouw Met Mij’ en de serie ‘Storm Lara’ die vorig jaar uitkwam. De serie is geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre Declercq, de scenaristen van ‘Amigo’s’. Ook Johny Voners (FC. De Kampioenen) is te zien in de 'Een Goed Jaar', de laatste serie die de acteur heeft ingeblikt.

Ontdek 'Een Goed Jaar' vanaf 8 juni op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

De Sneeuwman: Geheimen van een kindermoordenaar

True crime zit nog steeds in de lift. In ‘De Sneeuwman: Geheimen van een kindermoordenaar’ treden we in de voetstappen van Michel Stockx, een beruchte seriemoordenaar uit het Belgische Lochristi die in Nederland en Duitsland minstens vier jonge slachtoffers maakte. In het jaar 1992 werd hij veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar. In 2001 kwam hij ten gevolge van een brand om. Sommigen speculeerden dat de brand geen ongeluk was, maar het Nederlandse gerecht sloot die piste uit.

Deze driedelige documentairereeks zoomt in op de gruwelijke geheimen en de levenswandel van Stockx en graaft dieper in zijn daden en de omstandigheden rond zijn dood.

Ontdek 'De Sneeuwman: Geheimen van een kindermoordenaar' vanaf 25 mei op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

D5R (seizoen 11)

In de Vlaamse jeugdserie ‘D5R’ volgen we het wel en wee van vijf scholieren in Vilvoorde, eerst in de middelbare school en later in de universiteit en hogeschool. De serie, die uit het leven gegrepen scenario’s gebruikt om jongeren bewuster te maken, staat al sinds 2020 enkel op Streamz en blijft er populair, dus komt er nu een elfde seizoen.

In het elfde seizoen ontmoet Kyra (Liandra Sadzo) de pleegouders van Bram en ontdekt zo een andere kant van hem. Het vertrouwen van Leyla (Angela Jakaj) wordt zwaar op de proef gesteld. Amber (Jamie-Lee Six) staat alleen in een heftige beslissing, maar gelukkig is Wout (Sander Provost) nooit veraf. Hij steunt ook Vincent (Thijs Antonneau) die een groot verlies verwerkt. De vrienden komen dichter dan ooit bij elkaar.

Ontdek 'D5R' vanaf 22 juni op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Dealer

Jeroen Perceval sleepte op de recentste uitreiking van de Ensors maar liefst negen beeldjes in de wacht met zijn debuut als langspeelfilmregisseur ‘Dealer’. In het verhaal verkende hij enkele scenario’s die hij zelf als jonge en rebelse man heeft meegemaakt, ervaringen die hij nu kanaliseert in iets positiefs en productiefs. Lees hier ook ons interview met Jeroen Perceval.

In ’Dealer’ volgen we Johnny (Sverre Rous), een veertienjarige met een moeilijke familiale situatie die drugs dealt wanneer hij niet in een tehuis voor jongeren is. Hij werkt voor de grotere dealer Luca (Bart Hollanders), maar wil eigenlijk iets anders doen met zijn leven. Dan ontmoet hij acteur Anthony (Ben Segers), die eerst gewoon zijn klant is, maar met wie hij een bijzondere band krijgt. Met flitsende en stijlvolle beelden sleept het verhaal je helemaal mee.

Ontdek 'Dealer' vanaf 10 juni op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Westworld (seizoen 4)

Het avontuur van Westworld, het themapark vol robots die zich net als echte mensen gedragen en zich langzaamaan meer bewust worden van hun situatie, gaat verder in het vierde seizoen van de gelijknamige serie. De prestigereeks, die gebaseerd is op de film ‘Westworld’ van Michael Crichton uit 1973, zal personages zoals Caleb (Aaron Paul), Dolores (Evan Rachel Wood), Bernard (Jeffrey Wright) en William (Ed Harris) terugbrengen.

De serie speelt constant met thema’s als vrijheid, autonomie en lotsbestemming, allemaal terwijl in elkaar lopende verhaallijnen je constant op het verkeerde spoor zetten. Nooit ben je helemaal zeker wie echt is en wie een robot, of wat de zelfbewuste robots nu zullen ondernemen in de zogezegde realiteit.

Ontdek seizoen 4 van 'Westworld' vanaf 27 juni of haal de vorige seizoenen in op Streamz via Proximus Pickx. Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Nonkels

Rik Verheye, Jelle De Beule en Wim Willaert staan samen op scène in deze nieuwe West-Vlaams getinte tragikomische reeks over het boerenleven en de clash tussen oude en nieuwe waarden. Rik Verheye schreef de reeks samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter. Met de helft van de Neveneffecten aan de schrijftafel, zouden je verwachtingen over het humorniveau al hoog moeten zijn.

‘Nonkels’ speelt zich diep in de West-Vlaamse polders af, waar de broers Persyn al sinds jaar en dag op hetzelfde perceel wonen. Eenzaat Pol (Willaert) woont in het ouderlijk huis, in een fermette woont pantoffelheld Luc (De Beule) en in een moderne villa woont ondernemer Willy (Verheye). Hun gezapige leven wordt op zijn kop gezet wanneer de Kameroense vluchteling Innocent (Blaise Afonso) op hun goedheid hoopt.

Ontdek de volledige serie op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Spartacus

Zoals de titel al doet vermoeden, werden de makers van deze fictiereeks geïnspireerd door het verhaal van de gladiator en slaaf Spartacus die in het oude Rome een rebellie leidde tegen de republiek. Steven S. DeKnight en Robert Tapert concentreerden zich op het leven van de jonge Spartacus, waar weinig over geweten is, en lieten het verhaal duren tot aan het begin van de historische feiten. Naast hen is ook de bekende regisseur Sam Raimi (die de ‘Evil Dead’-franchise en de ‘Spider-Man’-trilogie met Tobey Maguire maakte) een van de bedenkers van de historische fictiereeks.

Het tweede seizoen, getiteld ‘Gods of the Arena’, is een zesdelige prequel voor het eerste, dat de ondertitel ‘Blood and Sand’ kreeg. Het derde en vierde seizoen, die het hoofdverhaal verderzetten, kregen de namen ‘Vengeance’ en ‘War of the Damned’. Alle vier die seizoenen verschijnen op respectievelijk 4, 11, 18 en 25 mei op Streamz.

Ontdek 'Spartacus' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top