1B-team zkt coach: zelden zoveel onduidelijkheid over T1-posities bij 1B-teams

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen en RWDM maakten vrij snel na het seizoen bekend dat ze ook in 2022-2023 verder gaan met hun T1. Tom Van Imschoot kreeg een verlenging voor één seizoen bij Lierse Kempenzonen terwijl Vincent Euvrard bij RWDM een contract kreeg voor drie seizoenen. Bij de vier andere profclubs die al zeker zijn van een plekje in 1B is het nog wel wachten op duidelijkheid rond de hoofdcoach terwijl ook Virton nog wat afwacht door de licentieperikelen bij Moeskroen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Luxemburgers zijn momenteel nog niet helemaal zeker van hun plekje in 1B. Ze zijn sportief gedegradeerd, maar door de licentieweigering bij Moeskroen zouden ze toch in het profvoetbal kunnen blijven. Moeskroen ging evenwel in beroep, waardoor Virton momenteel nog geen duidelijk zicht heeft over haar (nabije) toekomst. Wel staat vast dat Pablo Correa volgend seizoen niet langer T1 zal zijn bij Virton. Wie het dan wel wordt, zal mee afhangen van de uitspraak van het Belgisch Centrum voor Sportarbitrage. Die uitspraak zou er eerstdaags moeten komen.

Maar ook bij vier andere 1B-teams hebben ze nog heel wat werk op de plank liggen. Zo is het nog steeds niet duidelijk wie Lommel SK, Waasland-Beveren, SK Deinze en 1A-degradant Beerschot VA zal leiden in het seizoen 2022-2023. Bij Lommel en bij Waasland-Beveren zijn ze al enkele maanden op zoek naar een nieuwe T1, maar blijkt de zoektocht moeilijker dan verwacht. Tussenpaus Brian Eastick is inmiddels alweer enkele weken terug in Engeland nadat hij Lommel reanimeerde terwijl sportief directeur Jordi Condom nog steeds tijdelijk de honneurs waarneemt bij Waasland-Beveren.

Deinze zag coach Wim De Decker (samen met zijn voltallige technische staf) vertrekken na de laatste competitiematch en zou momenteel vooral in het buitenland zoeken naar een opvolger. Bij Beerschot is het dan weer afwachten of T1 ad-interim Greg Vanderidt vol de kans zal krijgen. Na het seizoen leek er wel een bereidheid binnen de club om Vanderidt te belonen met een vast T1-contract, maar een kleine maand later is er nog steeds geen duidelijkheid.

Beloftenteams

Ook bij het beloftenteam van Standard is er trouwens nog geen duidelijkheid over de T1-positie. Geoffrey Valenne loodste zijn team wel naar de top 4, maar vermoedelijk wordt er straks toch voor een andere coach (meer ervaren coach) gekozen om de Luikse beloften competitief te krijgen voor 1B.

Bij Club NXT zwaait Rik De Mil nog altijd de plak terwijl Hans Somers de Genkse beloften naar de titel leidde. De Nederlander Robin Veldeman is dan weer de man die de talenten van RSC Anderlecht klaar moet maken voor het grotere werk.

1e Nationale

In eerste Nationale strijden er met Gaëtan Englebert (T1 bij RFC Luik) en Regi Van Acker (Dender EH) ook nog twee bekende namen voor een plekje in 1B. Al doet Englebert momenteel een beetje wat Condom bij Waasland-Beveren doet. Ook hij is als sportief directeur even naar de dugout gegaan om de boel recht te trekken in afwachting van een nieuwe T1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top