Laura Dern, Sam Neill en Jeff Goldblum na 30 jaar weer bij elkaar in 'Jurassic World: The Fallen Kingdom’

Films |

Nu de nieuwe episode van de iconische saga op 8 juni in de bioscopen komt, blikt Proximus Pickx terug op de band tussen en de reünie van de drie acteurs in Spielbergs film uit 1993.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'Jurassic World: Fallen Kingdom' (2018) herneemt Chris Pratt zijn rol als dinosaurusonderzoeker Owen Grady, enkele jaren na de gebeurtenissen in 'Jurassic World' (2015). De dinosaurussen leven nu vrij op het Isla Nublar-eiland, dat ondertussen door de mensen is verlaten. Wanneer een vulkaan op het eiland dreigt uit te barsten, gaat een team op pad om de dino’s van uitsterven te redden maar niet iedereen heeft dezelfde nobele plannen: een groepje snoodaards wil de gevangen dinosaurussen bijvoorbeeld op de zwarte markt veilen.

Voor deze derde en tot nog toe laatste aflevering van de ‘Jurassic World’-franchise worden Laura Dern, Sam Neill en Jeff Goldblum herenigd en hernemen ze dus hun respectievelijke rollen: paleobotaniste Ellie Sattler, paleontoloog Alan Grant en wiskundige Ian Malcolm. In 1992 werden de drie acteurs voor het eerst in Hawaii herenigd voor de film ‘Jurassic Park’ van Steven Spielberg. Het hotel waarin ze elkaar voor het eerst ontmoetten, werd drie weken na de opnamen verwoest door de tropische cycloon orkaan Iniki, categorie 4, die ook een deel van het eiland teisterde. "De orkaan was een deel van de reden dat we echt een familie zijn geworden", zegt Laura Dern. Want door de storm lagen de opnamen stil en moest de cast en de crew schuilen voor hun leven.

Toen ze in Los Angeles weer bij elkaar kwamen om terug te kijken op hun eerste ervaring, zagen Dern, Neill en Goldblum hoezeer de wereld was veranderd. Ten eerste wordt elke big-budget film nu beschermd door een staatsgeheim: "We hadden toen nog geen internet, ik weet niet eens of ons gevraagd werd om niet over dinosaurussen te praten", herinnert Jeff Goldblum zich.

Het derde en laatste deel van de 'Jurassic World'-trilogie komt uit op 8 juni. In de tussentijd raden we je aan om 'Jurassic World: The Fallen Kingdom' op Netflix te ontdekken. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Binge de 'Jurassic'-franchise ('Jurassic Park', 'The Lost World: Jurassic Park', 'Jurassic Park III', 'Jurassic World', 'Jurassic World: Fallen Kingdom') via de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top