Life in plastic, it’s fantastic! Vijf weetjes over de Barbiefilm

Films | De hype rond de Barbie live-actionfilm groeit dag na dag. De opnames zijn een paar maanden geleden gestart in Londen en de cast is al meermaals in de stad gespot. Naarmate de releasedatum nadert (Warner Bros onthulde dat de film op 21 juli 2023 in de zalen verschijnt) raken er steeds meer details over het project bekend. Proximus Pickx bundelt de vijf meest boeiende weetjes over de film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De allereerste film van Mattel

Het project is de eerste filmdeal van Mattel Films, de filmdivisie van het bekende speelgoedbedrijf. Tijdens CinemaCon in Las Vegas onthulde Warner Bros, coproducent van de film, de eerste foto van Margot Robbie als Barbie, die meteen viraal ging. Op de foto glimlacht de actrice aan boord van een knalroze cabriolet. Ze draagt een gestreept haltertopje, een armband van maxikleurige parels met een schaduweffect en een polkadot hoofdband over haar blonde sixtieskapsel.

Domper op de feestvreugde: de iconische pophit 'Barbie Girl' van Aqua uit 1997 zal niet te horen zijn in de film. Dat liet Ulrich Møller-Jørgensen, de manager van Aqua-zangeres Lene Nystrøm, weten aan Variety. Toen het liedje eind jaren 90 hoge toppen scheerde werden er immers verscheidene rechtszaken gevoerd tussen Aqua en Mattel wegens inbreuk op het auteursrecht.

Anne Hathaway en Amy Schumer waren in de running voor de hoofdrol

Voor de rol van Barbie streden ook topactrices Anne Hathaway en Amy Schumer; beiden haakten na een paar maanden af vanwege creatieve conflicten met de productie. In oktober 2018 onthulde The Hollywood Reporter dat Margot Robbie in onderhandeling was om de hoofdrol te spelen en coproducent te worden van de film met Warner Bros. Toen het nieuws eenmaal was bevestigd, verklaarde de Australische actrice en Chanel-ambassadrice dat ze “vereerd was om Barbie te incarneren”.

Ryan Gosling kruipt in de huid van Ken

In oktober 2021 raakte bekend dat Ryan Gosling de rol van Ken zal vertolken, ‘s werelds beroemdste poppenvriendje. Er zijn nog geen officiële foto’s van Gosling als Ken, maar de steracteur werd wel al gespot in Londen, waar de opnames plaatsvinden, met kort platinablond haar.

Greta Gerwing is regisseur en medeschrijfster

De ‘Barbie’-franchise zou oorspronkelijk op het witte doek verschijnen met een script van Diablo Cody, die een script van ‘Sex and the City’-auteur Jenny Bicks zou bewerken. Uiteindelijk kwam de live-action echter door diverse problemen en creatieve meningsverschillen terecht in de (zeer capabele) handen van Greta Gerwig. Zij zit in de regiestoel en zette ook het scenario op papier met haar partner Noah Baumbach. Gerwig onthulde nog geen details maar Margot Robbie wel. In een interview met het Britse Vogue zei de actrice dat de film “vol nostalgische verwijzingen naar het verleden zal zitten”.

Emma Mackey, Michael Cera en Will Ferrell in de cast

Naast Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen maken ook Emma Mackey uit ‘Sex Education’ en America Ferrera uit ‘Ugly Betty’ deel uit van de ‘Barbie’-cast. Ook komiek Will Ferrell, Issa Rae uit ‘Insecure’, ‘Juno’-ster Michael Cera, Simu Liu uit ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’, Ariana Greenblatt uit ‘Awake’, ‘Ghostbusters’-ster Kate McKinnon en last but not least Alexandra Shipp uit ‘Tick, Tick... Boom!’ krijgen een rol.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top