Komieken, excentriekelingen en moeders: onze kijktips voor het weekend

Films | Slecht nieuws voor wie het hele weekend buiten wilde spenderen: er zijn buien op komst. Gelukkig is er de televisie, die je ook bij regen gezelschap houdt. Van een oorlogsklassieker met een komische noot tot de ideale moederdagfilm, dit zijn onze kijktips voor komend weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Good Morning, Vietnam

Op VTM 4 wordt het weekend afgetrapt met een filmklassieker van formaat, een van de vele legendarische rollen van de altijd briljante Robin Williams. In ‘Good Morning, Vietnam’ uit 1987 speelt hij de rol van Adrian J. Cronauer, de dj die de Amerikaanse troepen in Zuid-Vietnam ten tijde van 1965 gemotiveerd hield. Met komische monologen en rock-‘n-roll was hij erg populair bij de soldaten, die een zeer onpopulaire oorlog moesten vechten.

De film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het idee om oorlog met comedy te vermengen werd eerst zeer kritisch ontvangen, maar geruggesteund door Robin Williams, toen al een zeer succesvolle komische acteur, werden de studiobonzen overtuigd. Williams won voor zijn rol een Golden Globe en werd genomineerd voor een Oscar en een BAFTA.

Bekijk ‘Good Morning, Vietnam’ op vrijdag om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: The Electrical Life of Louis Wain

Louis Wain (1860 tot 1939) had geen makkelijk leven. Hij werd geboren met een hazenlip, werd een sociale outcast en trad in een als schandalig gezien huwelijk. Dat duurde slechts drie jaar, want zijn echtgenote overleed aan kanker. Troost vond hij bij zijn kat, die hij in alle mogelijke situaties tekende en schilderde. Toen hij steeds meer aftakelde en de diagnose schizofrenie kreeg, bleef hij altijd tekenen en schetsen. Die werken zijn nog steeds wereldberoemd.

Het leven van de excentrieke artiest werd in de film ‘The Electrical Life of Louis Wain’ gegoten. In de hoofdrol zien we niemand minder dan Benedict Cumberbatch (‘Sherlock’, ‘The Power of the Dog’, ‘The Imitation Game’). De eigenzinnige film bleef bij de grotere awardsshows onder de radar, maar daarom niet minder het bekijken waard.

‘The Electrical Life of Louis Wain’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Zaterdag: The Girl in the Spider’s Web

De ‘Millennium’-boekenreeks van Stieg Larsson raasden een kleine vijftien jaar geleden als een ware storm over de hele wereld. De trilogie werd in meer dan 50 landen uitgebracht en in 2015 waren er al 80 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. De fans wilden meer, maar Larsson was overleden voor zijn boeken gepubliceerd werden, dus nam David Lagercrantz het over. De boeken van Larsson werden verfilmd door David Fincher in 2011, het eerste boek van Lagercrantz kreeg een verfilming van Fede Alvarez in 2018.

In dit vervolg zijn hacker Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist terug, deze keer in de gedaantes van Claire Foy en Sverrir Gudnason. Zij raken verstrikt in een web van spionnen, cybercriminaliteit en corruptie.

Bekijk ‘The Girl in the Spider’s Web’ op zaterdag om 19u45 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: A Farewell to Ozark

De succesreeks ‘Ozark’, waarin Jason Bateman en Laura Linney schitteren als gezinshoofden die naar de Amerikaanse Ozarks verhuizen om er geld wit te wassen voor een Mexicaans kartel, liep vorige week op een einde. Het tweede deel van het vierde en laatste seizoen verscheen op Netflix. Wie nog niet helemaal klaar is om afscheid te nemen van de familie Byrde, kan terecht bij de documentaire ‘A Farewell to Ozark’.

Daarin duiken we met de hoofdrolspelers en de makers van de serie achter de schermen. Bateman en Linney vertellen uitgebreid over hun ervaringen op de set, hoe zij hun personages zien en wat ze zullen missen. Maar let op, want voor wie de serie nog niet helemaal heeft uitgekeken, zitten er zeker spoilers in de documentaire!

Ontdek ‘A Farewell to Ozark’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zondag: Joanna Lumley’s Britain

Laten we eerlijk zijn: waarschijnlijk staat de finale van ‘De mol’ op Play4, met de onthulling van de verrader in een eivol Paleis 12, al weken in je agenda. Die hoeven we dus niet meer aan te raden. Wie na ‘De mol’ zin heeft in een reisje en de wekelijkse afspraak met Tom Waes mist, kan terecht op Eén voor 'Joanna Lumley’s Britain'.

De Indisch-Britse actrice Joanna Lumley maakte onder andere haar opwachting in de Bondfilm ‘On Her Majesty’s Secret Service’, enkele ‘Pink Panther’-films, ‘Corpse Bride’ en ‘The Wolf of Wall Street’. Maar de laatste jaren trekt ze vooral de wereld rond voor haar reisprogramma’s. Zo reisde ze al de Nijl af, trok ze door Griekenland, door Siberië en langs de Zijderoute. Nu zoekt ze het dichter bij huis voor een intieme blik op haar thuisland: Groot-Brittannië. Terwijl ze haar achtertuin herontdekt, komt ze de meest uiteenlopende karakters tegen.

Bekijk ‘Joanna Lumley's Britain’ op zondag om 21u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zondag: Madres Paralelas

Op zondag mocht een echte moederdagfilm niet ontbreken, dus kunnen we Pedro Almodóvars ode aan de moeder warm aanbevelen. Janis en Ana zijn twee vrouwen die elkaar treffen in het ziekenhuis. Ze staan op het punt te bevallen maar geen van beide vrouwen wou in de eerste plaats zwanger worden. De veel oudere Janis lijkt mentaal klaar te zijn voor het moederschap, terwijl de piepjonge Ana doodsbang is voor de nieuwe toekomst. In afwachting van de bevalling leren de vrouwen elkaar beter kennen en deze ervaring doet een hechte band ontstaan. Die band zet zich door in hun verdere leven.

Regisseur Pedro Almodóvar vertelt wederom een verhaal over vrouwen en moederschap. Voor zijn 22e film deed hij een beroep op oudgedienden Penélope Cruz, Rossy de Palma en Julieta Serrano. De Spaanse Milena Smit speelt in deze film de rol van de jonge Ana.

‘Madres Paralelas’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top