De beste rollen van Dwayne Johnson en Christine Baranski

Films |

We vieren vandaag een dubbele verjaardag, die van Dwayne Johnson (50) en Christine Baranski (70), beiden geboren op 2 mei. Voor Johnson was dat in 1972, voor Baranski in 1952. Proximus Pickx blikt terug op hun mooiste rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Christine Baranski is een gerenommeerde actrice met een succesvolle carrière op verschillende gebieden. Ze won de Primetime Emmy Award, de American Comedy Award, twee Tony Awards en drie Screen Actors Guild Awards! Ze is vooral bekend van haar bijrollen, zoals de moeder van Leonard Hofstadter in de serie 'Big Bang Theory'. In 'The Good Wife' speelt ze Diane Lockhart, een geduchte vrouwenrechtenadvocate. Haar rol leverde haar zes opeenvolgende Primetime Emmy-nominaties op, terwijl ze haar rol herhaalde in de spin-off 'The Good Fight'. Zij was ook te zien in de musical ‘Mamma Mia!’ en het vervolg daarop, alsmede in ‘Chicago’.

Chicago

Er is een zekere Amerikaanse Moulin Rouge-stemming in deze musical van Rob Marshall. In het Chicago van 1920 doen twee moordenaressen er alles aan om beroemd te worden en de gevangenis te ontlopen. De film verkent de thema's roem, schandaal en corruptie tegen een achtergrond van upbeat jazzmuziek. Naast Christine Baranski zijn Richard Gere, Catherine Zeta-Jones en Renée Zellweger op de top van hun kunnen. 'Chicago' won zes Oscars, waaronder die voor Beste Film.

Mamma Mia!

Sophie (Amanda Seyfried) staat op het punt te gaan trouwen en probeert haar drie potentiële vaders te herenigen op het Griekse eiland Kalokairi, waar haar moeder, Donna (Meryl Streep), een hotel runt. Vanuit deze premisse slagen de auteurs van deze kitscherige musical erin alle hits van de Zweedse band aan het verhaal toe te voegen. Van 'Dancing Queen' tot 'Money, Money, Money', via 'Waterloo', 'The Winner Takes It All', 'Lay All Your Love on Me', 'Super Trouper' en natuurlijk 'Mamma Mia'. De liedjes van ABBA lijken wel speciaal voor de film geschreven te zijn, zo naadloos passen ze in het script.

'Mamma Mia! is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Dwayne Johnson

De laatste jaren is Dwayne Johnson de nieuwe lieveling van de Hollywood-actiefilms geworden. Hij is uitgegroeid tot een van de grootste publiekstrekkers in de business en speelde in een groot aantal populaire blockbusters, zoals ‘San Andreas’, ‘Jungle Cruise’, ‘Red Notice’ en ‘Hercules’. Zijn populairste rollen zijn ongetwijfeld Agent Luke Hobbs in de 'Fast and Furious'-serie en Dr. Smolder Bravestone in 'Jumanji'.

Jumanji: Welcome to the Jungle

De film 'Jumanji', die in 1996 werd uitgebracht met Robin Williams in de hoofdrol, heeft zijn leger trouwe fans dat met de film is opgegroeid. Dit vervolg, gefilmd in Hawaï, biedt de kijker prachtige decors waarin de personages worden omgetoverd tot avatars van videogames.

Het lot van vier gestrafte middelbare scholieren verandert als ze in de wereld van Jumanji worden gezogen. Na de ontdekking van een oude console met een videospelletje waar ze nog nooit van hadden gehoord, worden de vier jongeren op mysterieuze wijze naar het hart van de Jumanji-jungle gedreven, in de lichamen van hun avatars. Ze ontdekken al snel dat je Jumanji niet speelt, het spel speelt met jou... Om terug te keren naar de echte wereld, moeten ze de ergste gevaren trotseren en zegevieren in het ultieme avontuur. Als ze dat niet doen, zitten ze voor altijd vast in Jumanji. Dwayne Johnson wordt bijgestaan door Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Bobby Cannavale en Rhys Darby.

Ontdek ‘Jumanji: Welcome to the Jungle' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Na een eerste verschijning in 'Fast and Furious 6', krijgen Dwayne Johnson en zijn personage Luke Hobbs hun eigen verhaal. Sinds Hobbs, een loyale, strijdlustige maar integere beveiligingsbeambte van de Amerikaanse diplomatieke dienst, en Shaw, een wetteloos, voormalig lid van de Britse militaire elite, met elkaar in botsing kwamen in ‘Fast & Furious 7’ uit 2015, doen de twee mannen er alles aan om elkaar kwaad aan te doen. Maar wanneer Brixton, een genetisch gemanipuleerde anarchist, een massavernietigingswapen in handen krijgt nadat hij een topagent van MI6 heeft verslagen, die toevallig de zus van Shaw is, moeten de twee oude vijanden samenwerken om de enige tegenstander uit te schakelen die in staat is hen te vernietigen. Naast Dwayne Johnson spelen Jason Statham en Vanessa Kirby de hoofdrollen.

‘Fast and Furious 6', 'Fast and Furious 7', 'Fast and Furious 8' en 'Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw' zijn beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top