Kijkvoer voor een geslaagd weekend voor de buis

Films | Iedereen heeft wel eens nood aan een weekendje lekker voor de buis hangen. Als jij komend weekend nog niet weet wat je best kan opzetten, staat Proximus Pickx zoals steeds klaar met enkele kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Lion

Een vijfjarige jongen uit een arme regio in India valt in slaap op de trein en wordt pas wakker in Calcutta. Daar spreekt hij de taal niet en niemand begrijpt hem, dus iemand vinden die hem terug kan brengen naar zijn familie is schier onmogelijk. Uiteindelijk belandt hij in een weeshuis en wordt hij geadopteerd door een Australisch gezin. Twintig jaar later gaat hij weer op zoek naar zijn roots. Hij moet en zal ontdekken waar hij nu echt vandaan komt. Gelukkig laat zijn geheugen hem op de belangrijkste momenten niet in de steek. Misschien wel het beste aan dit ongelooflijke verhaal: het is helemaal waargebeurd!

Dev Patel (‘Slumdog Millionaire’) kruipt in de huid van Saroo, de geadopteerde jongeman die wanhopig zoekt naar zijn geboortedorp en zijn echte moeder en broer. In de film zien we onder anderen Rooney Mara als zijn vriendin Lucy, Nicole Kidman als adoptiemoeder Sue en David Wenham als adoptievader John. Het verhaal is aangrijpend, ontroerend, verrassend en prachtig in beeld gebracht.

Bekijk ‘Lion’ op vrijdag om 21u20 op Canavs of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: Arno: Dancing inside my head

Vorige week moesten we afscheid nemen van een van de iconen van de Belpop, de grote Arno Hintjens. Hij worstelde al een tijdje met pancreaskanker. Als troost kunnen we aanbrengen dat hij luttele weken geleden nog op het podium stond, dus hij heeft tot op het laatste moment alles van zichzelf gegeven. In 2016 kregen we voor het eerst in de toen al ruim 40 jaar durende carrière van de Oostendse Brusselaar een uitgebreide blik op zijn creatieve proces.

In ‘Arno: Dancing Inside My Head’ volgt regisseur Pascal Poisonnier de zanger tijdens de opnames van het album ‘Human Incognito’ en de daaropvolgende tour door Europa, de Verenigde Staten en Japan. Gaandeweg krijgen we een intiem zicht op de man achter de muziek.

‘Arno: Dancing inside my head’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Zaterdag: De MIA’s 2020 – 2021

We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gewoonlijk, dus krijgen we uiteraard een dubbeleditie van de MIA’s, de Vlaamse muziekprijzen. Zaterdag weten we welke nummers verkozen zijn tot hits van de jaren 2020 en 2021, wie zichzelf de beste groep, de beste Nederlandstalige artiest of de doorbraak van het jaar mag noemen, om maar enkele van de prijzen te noemen.

Acht genomineerden zijn uitgenodigd om tijdens de liveshow van zaterdag een spetterend optreden te geven. Angèle (met acht nominaties de topfavoriet), Regi (vijf nominaties), Meskerem Mees, Bart Peeters, Sylvie Kreusch, Metejoor (elk vier nominaties), Camille (drie nominaties) en Bazart (twee nominaties) leuken de show op. De presentatie is dan weer in de bekwame handen van Danira Boukhriss Terkessidis.

Bekijk ‘De MIA's 2020 - 2021’ op zaterdag om 20u20 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: Better Call Saul

Deze spin-off van de succesreeks ‘Breaking Bad’ durven we gerust een van de beste spin-offs ooit gemaakt te noemen. Het goede nieuws is dat er nu elke maandag een nieuwe aflevering van het zesde seizoen verschijnt op Netflix. Het slechte nieuws is dat het zesde seizoen meteen ook het laatste wordt. De eerste helft van de 13 laatste afleveringen verschijnt nu, de rest zou vanaf 12 juli moeten verschijnen.

In ‘Better Call Saul’ zien we hoe de hoopvolle advocaat Jimmy McGill (Bob Odenkirk) transformeert tot de cynische Saul Goodman, de advocaat die al bijna even crimineel is als de drugsdealers die hij in ‘Breaking Bad’ vertegenwoordigt. De serie behoudt de toon en het tempo van ‘Breaking Bad’ en is dus geen flitsende actiereeks, maar wel een traag en door personages gedreven drama met flitsen van humor en spanning. Uitstekend schrijfwerk en al even uitstekende acteurs zijn de ruggengraat van deze topserie.

Ontdek ‘Better Call Saul’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zondag: De Mol

Je vaste afspraak op zondag is waarschijnlijk al langer ‘De Mol’, maar nu de zoektocht naar de verrader die sinds het vertrek van Philippe stokken aan wielen probeert te koppelen stilaan ten einde loopt, wordt het nog spannender. Of misschien wil je na het noodlottige vertrek van Nele en vorige week Anke gewoon zien hoeveel pech er nog in het spelprogramma kan sluipen.

Yens, Sven, Emanuelle en Uma blijven nog over. Eén van hen is een genadeloze verrader, de anderen zijn hem of haar al dan niet op het spoor. De drie gewone kandidaten die nog in het spel zitten, zullen er in elk geval alles aan doen om de eliminatie van dit weekend – als het er tenmiste eens een normale is – te overleven. Er staat namelijk een plekje in de finale op het spel!

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zondag: Spider-Man: No Way Home

Een goeie blockbuster om het weekend af te sluiten, wat kan er beter zijn? Eén van de grootste en beste blockbusters van de afgelopen twaalf maanden was ongetwijfeld ‘Spider-Man: No Way Home’, de derde film waarin Tom Holland de titelrol opneemt, maar ook de eerste waarin zijn voorgangers Tobey Maguire en Andrew Garfield komen piepen. Dat er heel wat hype rond de film hing, is een understatement. Maar die hoge verwachtingen werden deze keer ook grotendeels waargemaakt!

Het verhaal speelt zich vlak na de gebeurtenissen van ‘Spider-Man: Far From Home’ af, de vorige film in de saga rond de rondslingerende New Yorkse superheld. Mysterio heeft de geheime identiteit van Peter Parker aan de wereld bekendgemaakt en hem in één adem als een superschurk afgeschilderd, dus Peter roept de hulp in van Doctor Strange. Maar een poging om iedereen te doen vergeten, loopt fout af waardoor verschillende tijdslijnen in elkaar beginnen te lopen.

‘Spider-Man: No Way Home’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top