Spider-Man: 5 verschillen tussen de strips en de films

Films | Exact 20 jaar geleden kwam de eerste verfilming van het stripboek 'Spider-Man' uit. Tobey Maguire trok het Spider-Man kostuum aan, met Kirsten Dunst als Mary Jane. Deze versie heeft sindsdien een cultstatus verworven en heeft geleid tot twee vervolgen en verschillende remakes, met meest recent 'Spider-Man: No Way Home' met Tom Holland in de hoofdrol. Het personage van Spider-Man is na al die jaren ook wel erg veranderd, en dit is hoe. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Veel minder populair

In de originele strips is Peter Parker niet de tiener met de meeste vrienden. Hij is nogal een eenling die vooral omgaat met zijn familie, tante May en oom Ben. Een sociaal leven is niet echt aan hem besteed. Peter wordt ook gepest door zijn klasgenoten en heeft de neiging zich af te zonderen. Geen wonder dus dat hij als Spider-Man wraak zal nemen. In de meer recente verfilmingen is de jongen achter het Spider-Man kostuum heel anders! Hij heeft veel vrienden en is populair geworden. Hij krijgt ook hulp van zijn familieleden bij zijn superheldenmissies.

Als team tegen de misdaad

De Avengers hebben een hoop dingen veranderd voor Spider-Man! In de stripverhalen was het doel van Peter Parker niet om de misdaad te bestrijden toen hij zijn nieuwe krachten ontdekte. Zijn doel was eigenlijk om geld te verdienen: hij wilde zijn krachten goed gebruiken, onder meer om worstelwedstrijden te winnen. Hij trok zijn kostuum pas aan nadat zijn oom was vermoord door een misdadiger. In de films wil de jonge Peter wel de wereld verbeteren, en hij aarzelt niet om zich aan te sluiten bij superheldenteams om die missie te volbrengen. Zo sluit hij zich aan bij de Avengers, maar werkt ook samen met Wolverine en zijn eigen team.

Zijn liefdesleven

In de originele strips is Peter Parker een nerd die niet weet hoe hij met meisjes moet praten. Ze merken hem niet op, maar Spider-Man valt wel in de smaak. De strips bieden hem een paar romances, maar het duurde jaren voor hij de aandacht kreeg van sommige dames, waaronder Gwen Stacy en Mary Jane. In de recente bewerkingen is Peters zelfvertrouwen vertienvoudigd. Hij is veel moediger, maar nog steeds onhandig. Hij heeft geen moeite om op het scherm te flirten en zelfs te verleiden.

Het multiversum

In de originele strips is Peter Parker een jongen zoals alle anderen. Op een dag wordt hij per ongeluk gebeten door een radioactieve spin. Dit toevallige voorval gaf hem superkrachten en hij besloot in de loop van zijn avonturen een held te worden die tegen het kwaad vocht. Naarmate het personage evolueerde en de adaptaties werden gemaakt, ontstond onder de fans de multiversumtheorie. Volgens die theorie zijn er parallelle universums waarin andere versies van hetzelfde personage evolueren. Marvel maakte eindelijk het multiversum echt, door verschillende Peter Parkers, en dus verschillende Spider-Mans, samen te brengen. Uiteindelijk is zijn transformatie tot Spider-Man niet zozeer toeval, maar een onvermijdelijke speling van het lot.

Het genie

In de stripboeken is Peter Park echt een genie. Hij is uiterst intelligent, van het maken van zijn eigen pak en uitrusting in het begin van zijn transformatie, tot het oprichten van zijn eigen bedrijf later. In de films gaat deze buitengewone intelligentie geleidelijk verloren. Tobey Maguires Spider-Man was geniaal, en Andrew Garfields is ook niet mis. Maar Tom Hollands versie van Spider-Man verwijdert zich geleidelijk van de genialiteit van het oorspronkelijke personage. Hij is verre van dom, maar hij is absoluut niet klaar om een hoogtechnologisch bedrijf op te starten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top