Pickx+ pakt uit met prangend actuele jongerenreeks ‘The Hunting’

Series | Op de exclusieve zender Pickx+ kunnen kijkers vanaf 4 mei kijken naar de vierdelige Australische miniserie ‘The Hunting’. De reeks over sexting die uit de hand loopt gaat gepaard met een show voor én na de aflevering en wordt in Vlaanderen gepresenteerd door niemand minder dan Evy Gruyaert.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sneak peek: bekijk de eerste aflevering exclusief via deze link!


In ‘The Hunting’, dat in Australië meer dan 4 miljoen kijkers lokte, volgen we de dagelijkse levens van jongeren en enkele leerkrachten uit twee middelbare scholen in het Australische Adelaide. Ze gaan naar de les, spelen voetbal, verkennen hun prille liefde, worden intiem en sturen elkaar al eens een pikante foto. Maar wanneer een leraar zo’n foto te zien krijgt op de smartphone van een leerling, en als die foto daarna ook op een duistere website terechtkomt, is het hek van de dam. Ook een andere leerlinge ontdekt dat intieme beelden van haar gedeeld worden. De leerkrachten doen hun best om de situatie aan te pakken, de ouders proberen hun kinderen zo goed en zo kwaad mogelijk te steunen en de politie voert een onderzoek, maar in tijden waarin het makkelijk is om online anoniem levens te verwoesten, is dat niet eenvoudig.

Alex Cusack debuteert als de zelfzuchtige Andy, die met zijn onbezonnen daden de gebeurtenissen van de serie in gang zet. De rol van zijn vriend Nassim wordt gespeeld door Yazeed Daher (‘Safe Harbour’). Nassim wordt verliefd op Amandip (debutante Kavitha Anandasivam), die een pikante foto stuurt. Luca Asta Sardelis (‘Nowhere Boys’) kruipt in de huid van Zoe, die verraden wordt door haar nieuwe vriendje. Bij de volwassenen hebben we Sam Reid (‘Belle’, ‘Anonymous’) in de rol van leraar Ray, Jessica De Gouw (‘Underground’, ‘The Crown’) als onderdirectrice Eliza en acteurs als Richard Roxburgh (‘Moulin Rouge!’), Asher Keddie (‘Offspring’, ‘Party Tricks’), Rodney Afif (‘Hotel Mumbai’) en Sachin Joab (‘Lion’) als ouders.

Nuance

De serie geldt als een van de grootste succestitels van de Australische zender SBS. ‘The Hunting’ behandelt prangend actuele en niet-evidente thema’s zoals ontluikende seksualiteit in tijden van smartphones. Wat doe je als je het slachtoffer wordt van online pestgedrag? Wijs je je kinderen op de gevaren van sexting? Wat als het fout loopt en intieme beelden online komen te staan? Hoe ga je ermee om als niemand je gelooft? Op die vragen wil de serie een antwoord bieden en dat doen makers Matthew Cormack en Sophie Hyde op het niveau van de tieners. Wie aan victim blaming doet of de problemen minimaliseert, wordt afgestraft, maar iemand die een fout maakt wordt ook niet meteen afgeschreven. De reeks toont heel wat nuance, iets wat het gesprek rond sexting bij jongeren net nodig heeft.

Die nuance wil Pickx+ ook in het debat injecteren met de pre- en aftershows die voor en na de uitzendingen van ‘The Hunting’ te zien zullen zijn. Daarin zal presentatrice Evy Gruyaert de thema’s die in de serie aan bod komen nog verder uitdiepen en nog meer bespreekbaar maken met experts en een bekend slachtoffer. Zet 4 mei dus met stip in je agenda, want vanaf dan is de miniserie exclusief te zien op Pickx+.

'The Hunting’ is vanaf 4 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top