Topfictiereeks ‘Grond’ van Vlaams regisseurstrio over ondernemende ‘drerries’ vanaf 26 april op Streamz

Films | Met 3 ensors achter zijn naam kon de fictiereeks ‘Grond’ al bij lancering aantonen dat het goed zat. De reeks van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans en een al minstens even talentrijk trio van scenarioschrijvers over moslims die een repatriëringsbedrijf overnemen, is weldra te bekijken op Streamz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Pure heilige grond' importeren

Het was Zouzou Ben Chikha die het idee over het bijzondere verhaal van deze reeks voor het eerst opwierp. Samen met Wannes Cappelle en Dries Heyneman schreef hij het scenario over moslims die een oplossing zoeken voor het dilemma waar veel Islamistische nabestaanden mee worstelen: ‘waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst?’. Als Ismael, gespeeld door Yassine Ouaich, het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, wil hij de zaak voorgoed veranderen. 

Terwijl moslims die dat willen hun doden al sinds jaar en dag repatriëren naar het land van herkomst om hen te begraven in de ‘heilige grond’, wil Ismael de business anders aanpakken. Wat als hij die ‘heilige grond’ uit Marokko naar België haalt en de mensen daarin kan begraven? Het idee zit bij Smile, de bijnaam van Ismael, in ieder geval al goed. Maar krijgt hij zijn visie ook verkocht aan de mensen uit zijn gemeenschap en aan potentiële klanten?

Vlaams-Marokkaanse mix

Voor deze bijzondere reeks gingen de producenten onder leiding van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah, Mathieu Mortelmans op zoek naar een brede mix van acteurs. Het verhaal van ‘Grond’ speelt zich namelijk ook af in ons land en hoewel de Marokkaanse gemeenschap centraal staat, komen ook acteurs van Belgische origine aan bod. 

De hoofdrol is weggelegd voor Yassine Ouaich, die bij het brede publiek bekend is van zijn acteerprestaties in ‘GR5’. Ward Kerremans, gekend van zijn rol in 'Penoza' komt in 'Grond' aan bod als een van de dichtste vrienden en handlangers van Smile. Verder zien we ook Charlotte De Bruyne aan het werk. Zij kwam eerder al aan bod in ‘De Twaalf’. Ook Barbara Sarafian speelt mee in ‘Grond’. Zij is dan weer gekend van talloze Vlaamse films en series zoals ‘Gevoel Voor Tumor’. Verder maken ook Tom Vermeir (De Twaalf), de inmiddels overleden Reinhilde Decleir (Beau Séjour, Van vlees en bloed), Saïd Boumazoughe (Patser), Mourade Zeguendi (Gina & Chantal), Ahlaam Teghadouini (Hoodie), Dries Heyneman (Bevergem) en Emilie De Roo (Beau Séjour) hun opwachting. Scenarioschrijver Wannes Cappelle (Bevergem) komt in de reeks ook aan bod als acteur. 

Ontdek ‘Grond’ vanaf 26 april op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top