Was het vroeger beter? 'Stranger Things' vs. 'The X-Files'

Series | Op zoek naar de serie waar iedereen het in mei over zal hebben? Dat wordt gemakkelijk. De talloze fans van 'Stranger Things' hebben de terugkeer van de serie op 27 mei op Netflix alvast meerdere keren in hun agenda gezet. Sommigen namen zelfs af vrijaf.

Door MF

Deel dit nieuws

Ze hebben er dan ook lang, heel lang moeten op wachten: bijna drie jaar, om precies te zijn. Om het duel aan te gaan met deze nieuwe serie die nu al een cultstatus heeft verworven, doken we in onze archieven en vonden we een oude serie die al even cult is. En dan hebben we het natuurlijk over de paranormale avonturen van 'The X-Files'. Een topper in het pantheon der series!

Paranormal activities

Als er één link tussen deze twee monumenten van de scifi bestaat, dan is het wel het paranormale en vooral de zoektocht die de helden ondernemen als ze te maken krijgen met gebeurtenissen die op zijn minst raar te noemen zijn. Sinds een aantal jaren proberen de vrienden van Hawkins en bad ass Eleven het mysterie van de omgekeerde wereld te ontrafelen die onder hun dorp schuilt en haar inwoners en de hele planeet bedreigt. Tijdens de elf seizoenen van 'The X-Files' is werkelijk alles de revue gepasseerd: buitenaardse wezens, monsters, heksen, telepathie, ... Mulder en Scully onderzochten de meest bizarre dingen die je in de VS kan meemaken. Lang voor Conjuring en de Warrens, waren zij dé sterren van de horror.

In een oude casserole maak je de beste soep

Tenzij Chris Carter, uitvoerend producer van 'The X-Files', naar de toekomst kon reizen, heeft zijn serie niets van 'Stranger Things' gestolen. We kunnen zelfs zeggen dat sciencefiction dankzij hem in de spotlights kwam te staan in de jaren negentig. Omgekeerd is dat wel een beetje zo, ook al gaat het meer om een hommage. De mysterieuze sfeer en de meest donkere momenten van 'Stranger Things' gingen duidelijk de mosterd halen bij de bizarre onderzoeken van Mulder en Scully. Het beste voorbeeld zie je in de generiek. Kijk zelf maar en zoek de gelijkenissen!

Monsterlijke bingewatching in het verschiet

Deze twee series hebben zo'n cultstatus verworven dat we geen zin hebben je te zeggen welke serie van de twee je zou moeten bekijken. Het beste compromis? Kijk vanaf 27 mei naar het eerste luik van het vierde seizoen van 'Stranger Things'. Profiteer daarna van de maand tijd tot het tweede luik verschijnt, om de 11 seizoenen van 'The X-Files' te bingewatchen! Dat zijn meer dan 200 spannende afleveringen, met als extra bonus 2 films als je er maar niet genoeg van kan krijgen. Wat je ook doet, remember: the truth is out there!

Het eerste luik van het vierde seizoen van 'Stranger Things' is vanaf 27 mei op Netflix te bekijken. Kom meer te weten over de tv-optie 'Pickx All Stars' met Netflix of over Netflix bij Proximus Pickx.

De 11 seizoenen van 'The X-Files' zijn op Disney+ beschikbaar. Dat vind je in de tv-optie van Pickx All Stars of Pickx All Stars & Sports van Proximus Pickx. Daarmee krijg je gedurende een jaar toegang tot deze streamingdienst zonder extra kosten. De algemene voorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Afspraak op onze site om meer te weten te komen over deze tv-optie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top