De beste rollen van Seth Rogen

Films | Seth Rogen is de koning van de 'highschoolcomedy'. De goede vriend van James Franco viert vandaag zijn 40ste verjaardag, wat een uitgelezen kans is voor Proximus Pickx om hem in the picture te zetten met zijn meest opvallende rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Long Shot

Charlotte Field, een briljante diplomaat, is een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Fred Flarsky is haar tegenpool als werkloze politiek journalist én een persoon met sterke idealen die een ‘talent’ heeft om in de problemen te geraken. Er zijn geen raakvlakken tussen de twee, behalve het feit dat zij in het verleden zijn oppas was. In haar race om de volgende president van de Verenigde Staten te worden, besluit Charlotte verrassend genoeg om Fred in te huren om haar toespraken te schrijven. Al snel evolueert hun samenwerking in een onwaarschijnlijke romantische relatie.

Deze sappige komedie wordt gedragen door Seth Rogen en Charlize Theron. Beiden vervullen hun taak op briljante en speelse wijze. Deze film van Jonathan Levine, aan wie we al het uitstekende '50/50' te danken hebben, kreeg zeer positieve recensies. ‘Long Shot’ lost de verwachtingen helemaal in. Dit onwaarschijnlijke liefdesverhaal tussen de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten en een politiek journalist is heel leuk gebracht en geeft een satirische kijk op de politieke wereld.

Knocked Up

Wat zou je doen als Seth Rogen je zwanger zou maken? Dat was de slogan van de film ‘Knocked Up’ uit 2007 en voor veel vrouwen was het een angstaanjagend idee. De film vertelt het verhaal van een opkomende journalist, Alison Scot (gespeeld door Katherine Heigl), die een grote promotie viert. Ze ontmoet op een avond een zekere Ben Stone (gespeeld door Seth Rogen) in een bar en, ondanks hun duidelijke verschillen, klikt het tussen de twee. Hun avond heeft echter grote gevolgen.

Alison blijkt zwanger te zijn en het is duidelijk dat de twee nog niet klaar zijn om ouders te worden. Zoals gewoonlijk is Seth Rogen hilarisch, maar hij brengt ook een vleugje kwetsbaarheid in zijn rol. Ouder worden kan eng zijn, en zowel Seth als Catherine doen geweldig werk in het uiten van die mix van angst en opwinding die gepaard gaat met het ouderschap.

This Is the End

Een gekke, maar hilarische rampenfilm De cast bestaat uit Seth Rogen, James Franco, Jay Baruchel, Danny McBride, Jonah Hill, Craig Robinson, Emma Watson, Michael Cera en anderen, die allemaal de fictieve versies van zichzelf spelen. Deze groep vrienden uit de showbizz komt samen in het landhuis van James Franco voor een waanzinnig feest, maar dan ontdekken ze plots dat de wereld vergaat.

De film, die een satirische blik werpt op ‘het eind der tijden’, vertelt ook een zeer reëel verhaal over vriendschap, opoffering en zelfs de Backstreet Boys. Rogen lacht in deze film ook met zichzelf vanwege de kritiek die hij doorheen zijn carrière al kreeg (zoals zijn eigenaardige lach of zijn waardeloze vertolking in 'The Green Hornet') en ook de andere personages hebben veel zelfspot. Naast een hilarische komedie waarin de humor soms ver doorgedreven wordt, kan het ook gezien worden als een kritisch portret van Hollywood, zijn sterren en de soms oppervlakkige showbizzwereld.  

Pineapple Express

Deze hilarische komedie bevat het soort rol dat op maat is geschreven voor zowel Seth Rogen als James Franco. 'Pineapple Express' vertelt het verhaal van een stoner genaamd Dale Denton (Rogen) die verstrikt raakt in een web van corruptie, bedrog en moord. Dit kwam omdat hij de verkeerde dealer had uitgekozen en de verkeerde joint rookte. ‘Pineapple Express’ is een van Seth Rogen's grappigste films, mede dankzij de regie van David Gordon Greene die ook de reboot van 'Halloween' regisseerde. Deze film over cannabisgebruik is voor een hele generatie een cultfilm geworden. 

Funny People

Voor een film met de titel 'Funny People' is het verhaal nogal deprimerend, al is dat misschien net de ironie. ‘Funny People’ is een film van Adam Sandler uit 2009 die het leven van komiek George Simmons (gespeeld door Sandler) vertelt. Simmons ontdekt op een dag dat hij een dodelijke ziekte heeft. Vervolgens probeert hij zijn fouten uit het verleden recht te zetten en maakt hij van de gelegenheid gebruik om de jonge komiek Ira (gespeeld door Rogen) onder zijn hoede te nemen.

Het is een tragikomedie in de ware zin van het woord. De film behandelt thema's als sterfelijkheid, vriendelijkheid en liefde. Rogen van zijn kant speelt meestal de rol van een serieuze man en slaagt erin het publiek zijn eerdere rollen te laten vergeten. Ira is een man die de eindjes aan elkaar probeert te knopen en een stervende man tracht te troosten. Het zorgt voor een fascinerende dynamiek en 'Funny People' is een van Judd Apatows ('The 40-Year-Old Virgin') meest onderschatte films geworden, grotendeels dankzij Seth Rogens vertolking.

Heb je ondertussen zin om een film met Seth Rogen te bekijken? Ontdek dan 'Superbad', 'Paul' en een aflevering van de gastronomische serie 'Breakfast, Lunch & Dinner' met Seth Rogen in de hoofdrol op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

'Knocked Up' en 'The Night Before' zijn beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top