Geschiedenis, misdaadmysterie en slapstick in tv-optie Pickx Mix

Series | In de tv-optie Pickx Mix van Proximus Pickx zijn de komende maand alweer enkele nieuwe titels te ontdekken. Van miniseries voor geschiedenisfanaten en mysterieliefhebbers tot nieuwe animatie voor de jongsten, geïnspireerd door ‘Tom & Jerry’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Abraham Lincoln

In de miniserie ‘Abraham Lincoln’ zien we het levensverhaal van de iconische 16de president van de Verenigde Staten. Die afleveringen van twee uur dompelen je onder in de wereld en het verhaal van Abe voor hij de welbekende leider werd. Van een jonge man met de ambitie om zijn stempel op de wereld te drukken tot de man die de macht en de positie heeft om de nog jonge Verenigde Staten door de grootste crisissen te leiden.

In de miniserie wordt de hoofdrol, die in het verleden al meesterlijk neergezet is door Daniel Day-Lewis, vertolkt door de passend statige Graham Sibley (‘The Affair’, ‘Sully’). Regisseur van dienst is Malcolm Venville, die in 2020 ook de miniserie ‘Grant’, over 18de president Ulysses S. Grant, maakte voor History Channel.

Ontdek ‘Abraham Lincoln’ elke donderdag om 21u25 op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Agatha Christie: Why didn’t they ask Evans?

Niemand minder dan de Britse comedygrootheid Hugh Laurie (de helft van ‘A Bit of Fry and Laurie’ en ook bekend van ‘Blackadder’ en ‘House’) regisseerde en acteerde in deze driedelige serie die gebaseerd is op de gelijknamige misdaadroman van Agatha Christie. Hij verzamelde een topcast rond zich, met klinkende namen als Emma Thompson (‘Sense and Sensibility’), Jim Broadbent (‘War and Peace’), Will Poulter (‘The Revenant’), Lucy Boynton (‘Bohemian Rhapsody’), Conleth Hill (‘Game of Thrones’), Miles Jupp (‘The Durrells’) en Amy Nuttall (‘Downton Abbey’).

Het verhaal volgt twee vrienden, Bobby en Frankie, die het mysterie van een verdacht overlijden proberen op te lossen. Bobby speelt een potje golf wanneer hij zijn bal verliest bij een klif. Zijn bal is hopeloos verdwenen, maar op de rotsen onder de klif vindt hij wel een stervende man. Terwijl die zijn laatste adem uitblaast, spreekt hij de woorden “Why didn’t they ask Evans?” uit. De woorden blijven door het hoofd van Bobby spoken, dus besluit hij samen met Frankie op onderzoek uit te trekken. De amateurdetectives vormen een welkome afwisseling voor Poirot in het oeuvre van Christie.

Ontdek ‘Agatha Christie: Why didn’t they ask Evans?’ vanaf donderdag 5 mei op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Taffy

In de Franse animatiereeks ‘Taffy’ leren we mevrouw Munchmore kennen die met haar geliefde hond Bentley op een groot stuk land woont. De wasbeer Scruggs, die gewoonlijk moet leven van wat hij op de vuilnisbelt kan vinden, is jaloers wanneer hij de weelde van het gezin ontdekt. Hij besluit zich voor te doen als de huiskat Taffy en zo in het grote huis te kunnen wonen en een graantje mee te pikken van de rijkdom. Dat is echter buiten Bentley gerekend, die doorheeft dat Taffy eigenlijk een wasbeer is en alles in het werk stelt om hem te ontmaskeren.

Dit is al het tweede seizoen van de succesvolle ‘Tom & Jerry’-achtige tekenfilmserie vol slapstickhumor. Beide seizoenen tellen maar liefst 78 afleveringen van 7 minuten. Het gloednieuwe seizoen van Taffy zie je vanaf 23 mei doordeweeks om 17:00 uur bij Boomerang. Ook is er vanaf 7 t/m 22 mei elk weekend om 10:00 uur een marathon met de beste afleveringen van seizoen 1 te bekijken.

Ontdek het tweede seizoen van ‘Taffy’ vanaf donderdag 23 mei elke weekdag om 17u op Boomerang, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top