Wat je absoluut moet kijken voor de release van 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness’

Films | 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' is hét Marvel-evenement van het jaar. Als je nog niet helemaal mee bent met de Marvel-saga, zet Proximus Pickx de films en series op een rij die je moet bekijken voordat je de nieuwe film op het grote scherm bekijkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Doctor Strange

Het lijkt voor de hand liggend, maar de eerste 'Doctor Strange'-film, uitgebracht in 2016, is een must-see om te begrijpen wat er daarna gebeurt. Hoewel de film van Scott Derrickson bij de release niet op uitsluitend lovende kritieken kon rekenen, hebben de daaropvolgende films en series van de afgelopen jaren het personage van Benedict Cumberbatch aan populariteit doen winnen en de belangstelling voor deze eerste speelfilm doen heropleven. Hij is niet alleen visueel verbluffend, maar helpt je ook het personage en zijn magie beter te begrijpen. 

Het verhaal volgt de zoektocht van de getalenteerde neurochirurg Dokter Stephen Strange die, na een auto-ongeluk, de controle over zijn handen wil terugwinnen. Om te genezen moet hij zijn ego opzij zetten en de geheimen van een verborgen wereld vol mystiek en alternatieve dimensies leren kennen. Na een ontmoeting met de Ancient One, gespeeld door Tilda Swinton, Karl Mordo (Chiwetel Ejiofor) en Wong (Benedict Wong), bindt hij de strijd aan met Kaecilius (Mads Mikkelsen). In dit eerste deel komen we meer te weten over zijn privé-relaties, met name met zijn vroegere collega en vriendin Dr. Christine Palmer, gespeeld door Rachel McAdams, die ook in deze tweede film te zien zal zijn. Om meer te weten te komen, moet je zeker de laatste twee Avengers-films 'Infinity War' en 'Endgame' bekijken, waar we meer te weten komen over de 14.000.605 mogelijke toekomsten en de omvang van zijn krachten. 

Ontdek 'Doctor Strange' op Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

WandaVision

Deze serie op Disney+, die de uitstraling heeft van een jaren 50-sitcom, zal erg belangrijk worden in 'Doctor Strange 2'. Wanda Maximoff maakt namelijk deel uit van dit tweede deel. In de trailer van de film is te zien hoe de Sorcerer Supreme de Scarlet Witch naar het multiversum roept. 

De negen afleveringen tellende miniserie speelt zich af in een rustige Amerikaanse buitenwijk. 'WandaVision' van Marvel Studios combineert de klassieke sitcom en het Marvel Cinematic Universe. In deze serie leiden Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) een ideaal burgerlijk leventje wanneer zij beginnen te vermoeden dat alles niet is wat het lijkt. Deze nieuwe serie wordt geregisseerd door Matt Shakman. De schrijver is Jac Schaeffer. Het verhaal speelt zich af in de nasleep van de Thanos-gerelateerde gebeurtenissen van 'Avengers: Endgame'. Wanda is verwoest door de dood van haar partner Vision. In een klein stadje in New Jersey creëert ze dus een fictief universum gebaseerd op sitcoms uit de jaren vijftig, waar ze een perfecte relatie heeft met Vision en hun kinderen Tommy en Billy. Elke aflevering gaat een decennium vooruit tot Vision twijfels begint te krijgen over de realiteit van hun "normale" leven. 

Ontdek 'WandaVision' op Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Loki

Als je meer wilt weten over het multiversum in de MCU, moet je zeker en vast deze serie kijken. Daarin keert Tom Hiddleston terug als de god van het kattenkwaad om te tonen wat er gebeurde na 'Avengers: Endgame'. In de zes afleveringen zien we Loki die in een parallel universum aan zijn dood weet te ontsnappen. In onze wereld wordt hij onmiddellijk uitgedaagd door een geheime organisatie, de Time Variance Authority, die alle dingen en mensen tegenhoudt die het soepele verloop van de verschillende tijdlijnen van het multiversum verstoren. Tijdens de Slag om New York in de Avengers-film van 2012 grijpt de 'slechte' broer van Thor de Tesseract, waarmee hij door de tijd kan reizen en de geschiedenis kan veranderen. 

Naast Hiddleston acteren Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku en Richard E. Grant. De regisseur is Kate Herron (bekend van 'Sex Education') en hoofdschrijver is Michael Waldron ('Rick & Morty', 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness').

Ontdek 'Loki' op Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

What If… ?

Deze negendelige tekenfilmserie verkent verschillende alternatieve werkelijkheden naast die die we al kennen uit de Marvel-saga. Elke aflevering gaat over een alternatieve realiteit en zijn oneindige mogelijkheden, waarin een eenvoudige keuze de loop van de hele geschiedenis kan veranderen.

Wat als Steve Rogers geen Captain America was geworden en Peggy Carter zichzelf had ingespoten met Dr. Erskines serum? Wat als T'Challa niet Black Panther was geworden? Wat als iedereen die de Avengers hadden moeten worden, eerst vermoord was? Wat als Ultron gewonnen had? 'What If…?' zet het MCU op zijn kop door bekende gebeurtenissen uit de films op onverwachte manieren te herschrijven. De eerste animatieserie van Marvel Studios richt zich op verschillende helden uit het MCU, waarbij een groot aantal sterren uit de films hun rol opnieuw op zich nemen. Eén aflevering richt zich zelfs op Doctor Strange in het bijzonder. Wat als Doctor Strange niet de controle over zijn handen verloor in dat auto-ongeluk, maar de liefde van zijn leven Christine Palmer? In totale depressie gebruikt hij de tijdsteen om terug in de tijd te gaan en zijn grote liefde te redden, maar dat lukt hem niet. Het script vraagt zich af wat er met Stephen Strange en de wereld zou zijn gebeurd als hij was overgelopen naar de duistere kant van de magie. Deze 'Dark Strange' lijkt een rol te spelen in de trailer van 'Doctor Strange 2', net als sommige van de theorieën in 'What If... ?'.

De serie wordt geregisseerd door Bryan Andrews met AC Bradley als showrunner. Bevat flitsende beelden of patronen die van invloed kunnen zijn op lichtgevoelige kijkers.

Ontdek 'What If...?' op Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Spider-Man: No Way Home

Net zo belangrijk als de eerste 'Doctor Strange'-film, is de nieuwste 'Spider-Man'-film een must-see. De Sorcerer Supreme speelt een belangrijke rol voor de jonge Peter Parker. Als zijn identiteit aan de wereld wordt onthuld, ziet Spider-Man de impact op de mensen om hem heen en wil hij dat de wereld vergeet dat hij bestaat. Dus vraagt hij Stephen Strange om hem te helpen, maar de spreuk gaat mis en het multiversum wordt geopend. Doctor Octopus, de Green Goblin, Curt Connors the Lizard, Sandman en Electro, de grote schurken van de verschillende versies van 'Spider-Man' zijn allemaal herenigd. Hoewel de dingen aan het eind van de film tot rust lijken te komen, lijkt het erop dat sommige details de tovenaar zijn ontgaan en dat de barrière tussen de verschillende universums gemakkelijk wordt overschreden. 

Ontdek 'Spider-Man: No Way Home' op Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.De rest ontdek je in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, vanaf nu in de cinema.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top