‘Bridgerton’ Seizoen 2 - Wat zijn de verschillen tussen het boek en de serie?

Series |

Het is zover: het langverwachte tweede seizoen van de serie ‘Bridgerton’ is beschikbaar op Netflix. Net als seizoen 1 van de saga is ook het vervolg gebaseerd op de sexy, romantische boeken van Julia Quinn. Houdt seizoen 2 zich trouw aan de plot van de romans? Of wijken de afleveringen van het nieuwe seizoen af van de details uit het boek? Proximus Pickx vertelt je er alles over maar let op voor spoilers!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lady Whistledown en haar scherpzinnige kijk op de Britse high society zijn sinds 25 maart terug op Netflix! Nadat ze alles heeft onthuld over Daphne's zwoele huwelijk met de knappe hertog Simon, neemt de geheimzinnige columniste het deze keer op tegen een ander lid van de Bridgerton-familie, namelijk Anthony, de oudste van de clan. Hoewel de onbereikbare vrijgezel een afschuw had voor eender welke vorm van liefdesverbintenissen heeft hij nu besloten om een burggravin te vinden en met haar te trouwen...

In de serie zet Anthony zijn zinnen op de ‘diamant van het seizoen’, Edwina Sharma. De jonge vrouw uit een welgestelde Indische familie is net in Londen aangekomen. De Sharma’s waren de stad ontvlucht nadat hun moeder hertrouwd was met een man van lage afkomst die al een kind had, Kate.

Kate is de oudste zus van de Sharma familie en beschermt haar jongere zus Edwina fel tegen Anthony’s avances omdat ze er zeker van wil zijn dat haar zusje met de juiste man trouwt. Maar terwijl Kate er alles aan doet om Anthony van bij Edwina weg te houden, worden de twee tegen alle verwachtingen in verliefd op elkaar, ook al is hun relatie not done... Zij zullen hun emoties moeten bedwingen om een schandaal te voorkomen, maar ook om Edwina te beschermen.

De verschillen tussen het boek en de serie

Fans van het eerste uur zullen het alvast gemerkt hebben: er zijn enkele verschillen tussen de roman 'The Viscount Who Loved Me' en de serie. Te beginnen met de diepgang van de relatie tussen Anthony en Edwina. In het boek maakt hij de jonge vrouw het hof, maar zij ontwikkelt geen gevoelens voor hem. Ze ziet hem als een goede partij die haar het leven kan bieden dat ze wil, maar verder gaat het niet. Edwina en Anthony verloven zich ook niet, en ze wachten niet tot op hun trouwdag om hun relatie ter discussie te stellen.

Het boek gaat ook veel dieper in op de relatie tussen Anthony en Kate. Hun band is zo hecht omdat ze allebei hun ouders hebben verloren en ze samen dat kwellende verleden proberen te verwerken. Hun verbintenis ontvouwt zich ook op een heel andere manier in de roman. Kate wordt bijvoorbeeld gestoken door een wesp. Het voorval verontrust Anthony die haar wond kust en probeert om het gif eruit te halen. De burggraaf is verontrust omdat zijn vader door een soortgelijk incident aan zijn allergie is gestorven. Ze zijn allebei verrast en worden uiteindelijk gedwongen om te trouwen om een schandaal te voorkomen.

De serie wil het kijkplezier rekken en voert de vereniging van de twee protagonisten niet onmiddellijk op. Dat gebeurt op het moment wanneer Kate een ongeluk met haar paard krijgt in het bijzijn van Anthony, wat hem doet beseffen hoeveel hij om haar geeft, buiten alle conventies om. In het boek is de dame ook betrokken bij een ongeluk, maar heeft het voorval veel minder impact. Uiteindelijk laat de serie je veel minder genieten van het koppel eens als ze samen zijn, iets waar het boek veel dieper op in gaat. Het is een verandering die de meest fervente fans teleurstelde, maar die ook de spanning tussen de personages verhoogt en dit tot groot plezier van de doorsneekijker.

Ontdek ‘Bridgerton S2’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top