Koningin Elizabeth II vertolkt de bejaarde Rose Dawson in 'Titanic'-reboot

Films | Voor de 25e verjaardag van de release van de beroemde James Cameron-prent 'Titanic', staat eindelijk een reboot op het punt om het daglicht te zien. Proximus Pickx wist een verbazende voorjaarsprimeur op te vissen uit verschillende Britse bronnen. Zij beweren dat niemand minder dan koningin Elizabeth II de rol van Rose DeWitt Bukater (alias Rose Dawson) zal vertolken in de reboot!

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Het gebeurde 84 jaar geleden", luidden de gevleugelde woorden van de Amerikaanse actrice Gloria Stuart toen ze werd geïnterviewd op een retrospectieve over de beroemde scheepsramp met het luxeschip RMS Titanic. Stuart was reeds 84 jaar toen ze werd opgehengeld uit een grote groep acteurs op leeftijd om de rol van de bejaarde Rose DeWitt Bukater te vertolken. Helaas overleed ze op 26 september 2010 op 100-jarige leeftijd zonder ooit haar rol te mogen hervatten in een langverwachte reboot van de avonturen van Jack en Rose. Maar volgens gespecialiseerde websites - waarvan we vermoeden dat er geen geurtje aan zit - zou een reboot van 'Titanic' eindelijk van de grond kunnen komen, of uit het water in dit geval.

"Ik voel me als een vis in het water"

Dit bijzondere project ziet het levenslicht dankzij een eerdere samenwerking van streamingplatform Netflix en het prinselijke koppel Harry en Meghan Markle. Zij tekenden enige tijd geleden een groot productiecontract met Netflix, zoals gespecialiseerde media onlangs schreven. Ondanks de (vermeende) verwijten van Markle dat in de Britse monarchie de vis vanaf de kop begint te rotten, heeft het koppel opnieuw toenadering gezocht en werd de Britse vorstin gecharmeerd door het voorstel om Gloria Stuart op te volgen als vertolkster van Rose. Iedereen weet dat Hare Majesteit zich in filmmiddens als een vis in het water voelt. We hoeven alleen maar terug te blikken naar de beroemde introductievideo van de Olympische Spelen van 2012, waar het staatshoofd onder begeleiding van James Bond vanuit een vliegtuig een duik in het diepe neemt en met een parachute midden op het podium landt. 

"'Titanic' heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. In de 70 jaar als staatshoofd heb ik nog nooit zo'n ontroerende film gezien. Ik zou mijn neus zeker niet ophalen voor de rol van Rose, integendeel! (lacht) Ze hoeven van mij zelfs geen boter bij de vis te doen, ik zou zelfs gratis willen acteren. Bovendien vind ik dat het personage van Rose DeWitt Bukater veel op mij lijkt", vertrouwde ze onlangs toe aan diverse bronnen.

Kate Winslet blijft onder de radar

Tot nu toe is er niet veel informatie uitgelekt over het scenario. Het verhaal zal zich ongetwijfeld afspelen tussen het moment dat Rose DeWitt Bukater aan boord van de RMS Titanic stapte, en de nasleep van deze scheepsramp. Sommige geruchten beweren dat het personage van Jack Dawson, dat zou worden vertolkt door Timothée Chalamet, op een andere manier aan zijn einde zou kunnen komen. We weten nog niet wie de jonge Rose Dawson zal spelen, maar verschillende Britse media hebben een lijntje uitgegooid en concluderen op basis van een berekende gok dat het wel eens Saoirse Ronan zou kunnen zijn. Regé-Jean Page wordt dan weer genoemd als de mogelijke opvolger van Billy Zane als de kokette Caledon ‘Cal’ Hockley. Bij producent Netflix zwijgen ze uiteraard nog als een zeemansgraf.


Vermoedelijk zal Leonardo DiCaprio niet meer meespelen gezien zijn leeftijd, maar Kate Winslet zou volgens ingewijden de rol van de moeder van Rose aan de haak hebben geslagen. Destijds werd die rol gespeeld door Frances Fisher. Céline Dion, die indruk heeft gemaakt met haar power ballad 'My heart will go on', zal volgens andere geruchten opnieuw in zee gaan met de producenten van de 'Titanic'-reboot en gezelschap krijgen van Taylor Swift, die dolenthousiast is over deze kans. Of de samenwerking werkelijk tot stand zal komen is maar de vraag, daarom volgen we liever het eeuwenoude motto "prijs de zee maar blijf aan wal", oftewel: wees voorzichtig.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top